X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia nie daj się robić w konia. Jak tylko zobaczysz że coś kręcą to spadaj na zwolnienie bo to bez sensu.
    Ja już też odpuściłam chociaż planowałam wytrzymać jeszcze tydzień. W sumie to musiałam już odpuścić.
    Teraz już drugi dzień leżę w łóżku i cuchne. :D

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, to już 34 tydzień... Jak to zleciało :O Jeszcze moment i będziesz mamą :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka problem w tym, ze kazdy teraz mi mowi ze mają jeszcze czas z podjeciem decyzji co ze mna bo dziewczyna za która jestem na zastepstwie konczy swoj macierzynski w polowie wrzesnia i pewnie dobierze jeszcze jakis zaleglu urlop wypoczynkowy. To prawie do jesieni maja czas i nie zaprzataja sobie mna głowy. Nie raz juz próbowałam sie czegs dowiedziec ale konczylo sie na moim pogadaniu.

Jeśli nie bedzie chcial mi dac umowy to poprosze zeby zmienil mi umowe na czas okreslony powiedzmy do konca wrzesnia i automatycznie by mi sie przedłużyła chyba do porodu. A dalej mam nadzieje, ze ZUS wypłaci jakas kase.

ale nie słuszałam nigdy o tym, ze utarło sie zeby mowic o ciazy w pierwszym trymestrze.

a moja praca jest tak zaje***ta, że za niecaly miesac pod eskorta policji bede musiala isc do kogos na chate a podobno to nieciekawe towarzystwo i w gębę bym dostac mogła albo nie wiadomo co jeszcze gorszego... I sama ta sytuacja jest dla mnie stresowa.

Ja w ogóle nie wiem kiedy mineło dziewczynom tyle ciąży o_O niedługo beda chwaliły sie nam swoimi maluszkami :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Dorota to faktycznie nie zbyt wesoło masz... Myślisz, że jak powiesz że jesteś w ciąży to Ci odpuszczą i nie będziesz musiała iść? Wiadomo policja zapewnia jakieś tam bezpieczeństwo ale czasem wystarczy chwila nieuwagi i może się coś stać. Zresztą sam stres wystarczy...

Fakt ciąża leci... ale ja mam wrażenie, że wszystkim naokoło tylko nie mnie. ;)

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odpuszcza mi bo ktos musi isc a moj szef to kawał mendy i nie pojdzie za mnie z czystej wyrozumiałości. Ale jak bym wiedziała, ze bede miała gdzie wracac po macierzynskim to zagryyze zeby i dam jakos rade na ile zdrowie pozwoli. A jesli beda mieli mnie w tyłku to ja ich :)
    Ale zobaczymy co bedzie na wizycie czy w ogole jest ok bo moze nie ma co kombinowac i planowac

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka czemu zablokowałaś swój wykres?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej jakby zmienili Ci umowę z zastępstwa na czas określony bo masz wtedy szansę na zasiłek , a tak no może być kiepsko. A faktycznie tą pracę musisz msieć nieźle sterująceą jak potrzebna jest asysta policji .

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi bo nie uzupeniam go od kilku dni, nie chce mi sie :-P a leki te same, objawy te same i tak wyszlo. Pewnie po usg bede cos wpisywala zeby miec pod reka jakies parametry. No i nawet nie pisze na fioletowej stronie bo chcac nadrobic dziewczyny po calym dniu to bym caly wieczor czytala a i tak sie okaze ze panikuja kazdym objawem. Stresowalo mnie to niepotrzebnie. Troszke tylko podczytuje je ale jak nie pisze to sie negatywnie nie nakrecam :-) pozniej zmienie zeby byl wykres widoczny dla przyjaciolek :-)

A tak wg to dzien dobry i milego dnia :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka wlasnie tak bym chciala :-) policje bardzo rzadko prosimy o pomoc ale jednak czasami trzeba :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się na twoim miejscu nie przyznawała jeszcze chyba do ciąży... Chociaż może ta wiadomość pomoże im podjąć jakąś decyzję bo tak to będziesz w zawieszeniu.

A co do fioletowej strony to r racja na początku jest nerwowo :) ja tez sie nie od razu udzielałam ale potem zrobi się przyjemniej i będziecie pewnie dla siebie dużym wsparciem :)

Rubi lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dorotko, faktycznie niezbyt ciekawa sytuacja.
    A to czy mówić szefowi o ciąży czy nie... Wszystko zależy od szefa, więc my Ci za bardzo nie doradzimy.

A ja dziś mam święto :D
    Zdałam ten piekielny egzamin :D Dziś w nocy pojawiły się wyniki :D Trzeba to dziś oblać :D

natt lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulację! :) w takim razie miłego świętowania :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluje!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję zdanego egzaminu :) i życzę miłego świętowania :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Również gratuluję zdania:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratki :) problem z głowy :)

A mój szef, generalnie burmistrz miasta... jest w porzadku człowiekiem i do pogadania jest bardzo fajny. Tak czy siak to i tak sie za jakiś czas wyda wiec myśle, ze w tej sytuacji najlepsze wyjscie :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota faktycznie na początku na fioletowej panuje lekka psychoza. Mnie to też nie odpowiadało i w sumie dopiero teraz zaczęłam się udzielać. Zresztą jestem teraz na zwolnieniu i mam więcej czasu więc mogę też sobie na to pozwolić. ;)

Madzia gratuluję zdanego egzaminu! :) zaszalej dziś, zasłużyłas. :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest filetowa strona? Możecie mi powiedzieć? Bo się nie orietnuję

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz stronę i forum dla starających się - różowe tło.
    Strona i forum dla ciężarnych ma fioletowe tło :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalejcie z tymi postami! Pomarudzę jeszcze trochę z rana. Dziś teściowa ma urodziny, miała się dowiedzieć o ciąży. Życie nas wyprzedziło. no ale trzeba patrzeć w przyszłosć optymistycznie, w końcu nie boli mnie brzuch czyli choć trochę wydobrzałam, psychicznie też już trochę lepiej, zdaża mi się pozytywnie myśleć o przyszłości :)

marronek wrócę jeszcze do urlopu - dużo chyba zależy do pracodawcy, mąż musiał do końca stycznia mimo, że teoretycznie mamy czas do września (z tego co się orientuję połowę urlopu pracodawca może dowolnie rozdysponować i wysłać Cię na niego kiedy chce/potrzebuje). Gratuluję zdania egzaminu, to teraz winko w dłoń :D

wisieńko witaj, raz dwa nadrobisz wszystko :)

pleasure dasz radę z nauką. Też miałam tak na studiach, że przerażał mnie nawał pracy, a potem zawsze się okazywało, że nie wiem jak, ale jakoś poszło ;) Z wynikami żadna pociecha ale może takie zawiszenie starań przed samym ślubem Ci się przyda, to jednak spory stres i nerwówka niezależnie od tego jak wyluzowana jest panna młoda ;)

Januszkowa gratuluję córeczki :)

kwiatuszku nie stersuj się za bardzo to nie jest wskazane w Twoim stanie ;) Nic nie poradzisz na tą naszą polską popieprzoną biurokrację. Trzymam mocno kciuki żeby szef okazał się ludzki i wyrozumiały. Może Cię zaskoczy i dostaniesz umowę. Jeśli nie, uciekaj na l4. Co do fioletowej strony to miałam takie same odczucia więc pisałam sporadycznie. I co? one panikują a nic się nie dzieje. Ja nie panikowałam i wróciłam na różową stronę. ;) Nie należy przesadać z tymi objawami

hej - ja też chcę zaproszenie na fejsie :P

uff....dałam radę :P a teraz odpalam simsy i idę rodzić dzieci moim ludzikom :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ