X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen super że układa się Ci się z pracą :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen trzymam kciuki za prace :-)

Miszka normalnie zaniemowilam! Jak mozna mechanicznie prowokowac pekniecie pecherzyka? No zesz kuurrr jaak czytam o takich "specjalnistach" to mi sie wlosy jeza na glowie... swoja droga ja bym sie nie zgodzila na taki "zabieg"...

Pola oby to bylo TO :-) a wracajac od promotorki zahaczylas o apteke? ;-)

Madzia witaj :-) oby w Twoim przypadku okazalo sie ze do trzech razy sztuka. A badalas sie juz czy narazie starania na luzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:30

klz9io4pkfldzhbc.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od ponad 6 lat mam stwierdzone kilka przypadłości więc niestety luzu nie mamy :( pcos, wysoka prolaktyna, hiperinsulinizm. Już dostałam zestaw leków startowych i sprawdzam czy w ogóle mam owulację. 26 dzień a tu ani widu...pewnie trzeba będzie kolejne wspomagacze dołączyć do diety lekowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:34

7a4ap07wpy0eq58n.png

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A monitorujesz cykl, testy robisz owulacyjne,tempke mierzysz? W sensie w jaki sposob sprawdzasz owulke? Jesli te wszystkie przypadlosci sa pod kontrola to moze rzeczywiscie wystarczy wspomoc Ci owulke i troszke postymulowac jajniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:42

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzia! Lekarz nazywa się Jarski i jest (o zgrozo!) ordynatorem ginekologii w Białogardzie.

No cóż dziewczyna trafiła z problemem do tego lekarza i mu zaufała, teraz bardzo żałuje, ale na szczęście wszystko sie dobrze skończyło

Dream my nie odpuściliśmy starań tylko my się jeszcze nie staramy, niestety praca :/ zaczynamy od lipca, a jak na razie prowadzę obserwacje i robię rozeznanie w temacie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 dopiero w ubiegły wtorek dostałam się do swojego lekarza i zalecił mi mierzyć temperaturę, badać śluz, i w międzyczasie mam chodzić co 5 dni na badanie progesteronu aby sprawdzić czy jest owulacja. Na początek dostałam lek obniżający prolaktynę i wspomagający problemy z insuliną. Mam nadzieję, że wiedząc w co trafiać lekarzowi uda się pomoc nam w zajściu. Jednak jakoś przytłoczyło mnie to, że musiałam znowu złapać za leki - miałam cichą nadzieję, że może uda się bez "wspomagaczy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:52

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wybacz ale jeszcze nie we wszystkim się łapię :) a robiłaś już jakieś badania czy zaczynacie na luzie? coś czuję że będziecie mieć pamiątkę z wakacji :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dream, nie ma problemu, tyle się dzieje tu na forum ze czasami nie sposób to ogarnąć. Badań żadnych nie robiłam jak dostane sie do giną to powiem mu o planach i zobaczymy co powie, ale spodziewam sie, że raczej bez potrzeby nie będzie mnie wysyłał na badania. Także zaczniemy na luzie a później czas pokaże

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak dla mnie to bez sensu robic co 5 dni progesteron. Jak bedziesz przykladala sie do mierzenia tempki to wystarczy ze raz sobie po owulce sprawdzisz poziom progesteronu. Jak tempka sie podniesie po owulce to znak ze poziom progesteronu wzrosl bo to on odpowiada za tempke. Lepszy by byl monit bo przynajmniej by bys wiedziala wiecej o przebiegu owulki. Bo nawet jesli bedzie owulka to moze zrobic sie torbiel z nie peknietego pecherzyka a cialko bedzie produkowalo progesteron a cykl i tak stracony stracony.

Takie moje zdanie ale pewnie lekarz wie co robi. Przynajmniej mam taka nadzieje ;-)

natt lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I słusznie nie ma się co niepotrzebnie stresować, chyba muszę kiedyś przeczytać cały wątek :) jest sporo dziewczyn i ciężko zapamiętać historię każdej, mam nadzieję że szybko się w tym ogarnę :) a u mnie mąż w delegacji :( zawsze jak wyjedzie jest mi smutno i łapie mnie dół, chyba mam za dużo czasu na rozmyślanie, muszę znaleźć jakiś inny cel żeby to on zaprzątał mi głowę

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)

Tym które zaczynają nowy cykl życzę powodzenia i wiary , że tym razem się uda. :)

Pola mam nadzieję, że te wszystkie Twoje 'wariacyjne' przypadłości to sprawka Ktosia... :) Planujesz testować?

Madzia2526 witaj. Spokojnie, Twoje przypadłości to jeszcze nie wyrok. Przy pcos późne owulacje są całkiem częste ale uwierz mi, że nawet po 50 dc można się wstrzelić w owulkę. Wiem co mówię. ;)
    Zacznij prowadzić wykres bo dzięki niemu wiele się dowiesz o swoich cyklach.

Dorcia jak tam spanie nadal męczy? :)

A ja leżę. Mam nakaz leżakowania na najbliższe dwa tygodnie. Chyba przyrosnę do łóżka normalnie. :D

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka senność moze troszke jest ale nie wiem czy z wiadomego powodu czy ze zmeczenia i niecheci do pracy. chociaz najchetniej kolo 21.30 bym juz zasypiała. Wczoraj zaczęły sie faneberie żywieniowe :P wiedziałam, ze mogłam wiele dziwnych produków ze sobą łączyć, ale żeby aż tak..?! o_O :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejną Madzię na forum :)

Miszka - co to za rzeźnik… jeszcze ordynator… aż się włosy na głowie jeżą. Skąd się tacy biorą?!

Dorotko - wierz mi, że są takie dziwne połączenia, że aż strach :P I niekiedy bez ktosia takie rzeczy smakują :)
    A co takiego połączyłaś?

Miłego dnia dziewczyny.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzę już wykres :) i po miesiączce mam iść zarówno z progesteronem jak i wykresem do lekarza, porównamy wyniki i sama będę miała łatwiej później prowadzić obserwacje :) Nie ma co sugerować się samą temperaturą - w końcu wszystko się zmienia zależnie od czynników, a lepiej wiedzieć jak to wygląda od strony progesteronu.

p.s. dzięki za powitania w wątku oraz wsparcie :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia szkoda ze nie prowadzisz wykresu od początku cyklu, bo taki prowadzony od polowy jest nie wiarygodny i za wiele sie z niego nie wyczyta. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem :) żałuję, ale szczerze nawet nie wpadło mi to wcześniej do głowy :) Pewnie dlatego też ten progesteron, żeby nie tracić całego miesiąca tylko powiązać temeratury, dni i jego skoki :)
    Okropnie gubię się również z badaniami śluzu - nie jestem pewna nigdy jak powinnam go oznaczać :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym śluzem jest ciężko na początku, ale później jak juz będziesz znała swój cykl będzie łatwiej

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny że trzymałyście kciuki ale zrobiłam dzisiaj test i wynik- negatywny, @ dalej nie ma i jestem zła bo przynajmniej nowy cykl to nowe szanse a obecnie ciągnę dalej ten bez sensu. Może się spóźnia bo miałam dość stresujący miesiąc a reakcja organizmu bywa różna. Oby tylko pojawiła się na dniach bo chcę szybciutko starać się dalej o dzieciątko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka przeczytałam kiedyś gdzieś, że senność i zmęczenie na początku ciąży to naturalna reakcja obronna organizmu żeby podtrzymywać nowe życie i nie należy z nią walczyć za wszelką cenę. :)

Madzia temperatura mierzona regularnie jest w stanie Ci bardzo wiele powiedzieć. Ze śluzem na początku może być ciężko ale nie musisz go zaznaczać codziennie, zresztą codziennie pewnie i tak go nie ma w takich super ilościach.

Pragnąca dopóki nie ma @ to zawsze jest jakaś tam nadzieja...

• czekolada Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u mnie dziś deszczowo i od rana jakaś zła chodzę! Jutro wizyta u gina i niech przyłazi wredota.

Witaj Madzia :-) życzę Ci abyś nie musiała długo starać się o dzisiusia :-)

Pragnąca znam ten ból :-(

Natt wszystko w porządku ??

Blumen trzymamy kciuki za nową pracę.

Kwiatuszku jak się czujesz ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ