X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:34

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może akurat była tuż po weekendzie :) kciukam :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dietą to trzymam się cały czas, bo mam całkowicie rozwalony żołądek przez leki, więc się pilnuję. Mam zawsze pod ręką spis IG :)
    dziękuję Wam bardzo za wsparcie :)

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, Madziu (pleasure) cieszę się z dobrych wieści to teraz czekamy na zielone rezultaty :D

Pola ta tam myślę, że jest to możliwe. Ale nie wiem co Ci doradzić, może zacznij najpierw od testu jutro rano? Ajj trzymam kciuki <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, Iwonko wasz organizm w tym cyklu jest gotowy do przyjęcia maluszka więc działajcie :) życzę wam powodzenia i dorodnej fasolki :)

Pola faktycznie wygląda to u Ciebie na drugą fazę cyklu, może to nie była miesiączka? Tak jak już Ci napisałam postaraj się nie nastawiać zbyt mocno bo lepiej jeśli zaskoczysz się pozytywnie, ja bym zrobiła na twoim miejscu test, potem betę, a potem faktycznie to usg 29 kwietnia wszystko wyjaśni. Tak bardzo bym chciała żeby ci się jednak udało i żeby ten pokręcony cykl okazał się szczęśliwym :) Trzymam za Ciebie mocne kciuki jak jeszcze za nikogo :)

A ja zaczęłam nowy cykl :) Szczęśliwa jak nigdy, szczerze mówiąc nie mogłam się go doczekać. Jak wiecie w poprzednim cyklu chorowałam i ja i mąż. Nie mieliśmy zbytnio siły na staranka (udało się raz w dni płodne). W związku z tym nie nastawiałam się nie odliczałam dni po owulacji, bo nawet nie mogłam stwierdzić kiedy była. Po prostu spokojnie czekałam sobie na @. Nie mierzyłam też temperatury bo przez gorączkę nie było sensu. I powiem wam że niesamowicie dzięki temu odpoczęłam psychicznie. Jednak to że nie przeżyłam porażki niesamowicie mnie zmotywowało pozytywnie. Siedzę i śmieję się do siebie że wreszcie mogę zacząć cykl ze starankami :) Czuję się jakbym dostała skrzydeł :) Poza tym ten cykl był nieco krótszy. Wyniósł 32 dni (poprzednie 35 i 34). Ciekawa jestem czy to zasługa inofolicu czy mojego wewnętrznego spokoju. Ale jeśli inofolicu to czy 2-3 dni krócej można uznać za sukces? W tym cyklu ruszam z monitoringiem i uśmiechniętą buzią :) Mam nadzieję że zarażę was moim dobrym nastrojem :)
    Ps. Mąż pracuje przed komputerem, ja wzięłam gorącą kąpiel i mam wreszcie czas dla siebie żeby zwyczajnie poleniuchować :) no lepiej być nie może :)

miszkaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja już częstuję się Twoim dobrym nastrojem :D Niech nam towarzyszy przez cały cykl :)

Pola trzymam kciuki mocnooooo <3
    Iwonka, Madzia dawajcie zielone kropy :* za Was też zaciskam kciuki :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka częstuj się do oporu mam go dziś pod dostatkiem :D i oby towarzyszył cały cykl :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze doczytałam was od a do z i nawet sporo bym wam miała do odpisania ale poziom mojego zdenerwowania uniemożliwia mi skupienie myśli i ich jakiś sensowny zapis. Leżę od wczoraj już w szpitalu, porobili mi badania wszelkiej maści a dzisiaj, juz za kilka godzin będziemy się ciąć i poznam swoje dziecko! To smutne, że ta przygoda z ciążą się kończy... Ale zaczyna się nowa :)

Trzymajcie za nas wszystkich kciuki! Jak tylko dojdę troszkę do siebie to na pewno się odezwę.:)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko powodzenia trzymam kciuki!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 powodzenia i trzymamy kciuki :) przed Wami cudowny czas :)

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie :-) buziaki <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane dziąsła troche lepiej;/ ale nadal bolą plucze szaałwia bo panicznie sie boje uzywać innych specyfików nawet tych dozwolonych. Ja tez nie mam typowych objawów ciąży prócz tych dziąseł narazie nic takiego nie odnotowalam czasami wiadomo mi sie nie dobrze zrobi ale nie to ,że ciągle. Jutro mam 1 wizytę u lekarza tego to się boję jak to wygląda?? któras może powiedzieć w skrócie? zrobią usg czy za wczesnie?

24afed3688.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka czekamy tutaj na Was z niecierpliwością. Bądź dzielna :* trzymam kciuki :)

Karolina ja czytałam, że pierwsze usg robi się dopiero około 8 tygodnia, wtedy powinno być już ładnie widać i serduszko już chyba też jest. Pewnie zależy od lekarza. Nie wiem też ile razy w ciąży można robić usg, pewnie nie za często, bo to może negatywnie oddziaływać na dziecko. Ja Też bym się denerwowała na Twoim miejscu. Wspieram <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 razy robią u mnie wychodzi 6 tydz i 3 dzien wiec w sumie watpie ,ze zrobi

24afed3688.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen na tym etapie gin pewnie stwierdzi czy pecherzyk jest dobrze umiejscowiony. Serduszko moze byc ale nie musi bo to zalezy kiedy byla owulka, kiedy implantacja. Ja mialam chyba 3t2d jak sie dowiedzialam, za jakies 2 tyg potwierzil pecherzyk a za 2 kolejne tyg serducho. Tak mi sie kojarzy.
    Usg jako tako nie szkodzi podobno ale jak wlacza sie dopplera zeby posluchac serducha to stresuje to malca. Tak czytalam wiec info niepewne.
    Ja mialam juz lacznie z prenatalnymi chyba 5 razy usg.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Kamila - trzymamy za was kciuki :)

Karolina - bo objawy ciąży pojawiają się dużo później. Na początku (podobno) tylko piersi mogą boleć. Ale to niech wypowiedzą się dziewczyny, które już w ciąży były/są.

A my dziś idziemy do gina. Plamienie się rozkręca, więc czas na wizytę i start ze stymulacją przed inseminacją. Ale jakoś nie pokładam w niej zbyt dużych nadziei.

Miłego dnia wam życzę.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila podejrzewam że twój bobas jest już na świecie :) Witamy go serdecznie :) I ogromne gratulacje :)

Madziu nie możesz źle się nastawiać! Pomyśl że to następna szansa i krok ku szczęściu. Wiem że jest ci trudno ale bądź silna, musisz być! <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronku głowa do góry, wiem, łatwo mi mówic. Ale kazda nowa metoda, kazde nowe lekarstwo i każdy nowy cykl daje nowa szanse. Trzymam kciuki zebyś szybciutko zobaczyła II kreseczki <3

Co do objawów ciażowym to nie ma co porównywac. Jedna je ma druga nie. Jedna bolą sutki, drugą całe piersi, czesto tez brzuch jak na @, wzdęcia. Nie ma co sie ich doszukiwac i tesknic za nimi :)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ