X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, testuj kochana! Bede trzymać kciuki!

Dorcia, ja obstawiam chłopca u Ciebie ;) ostatnio zauważyłam ze rodzi sie większość chłopców wiec może dla równowagi będzie dziewczynka. A Ty jak czujesz?

Pola, pierwsze wrażenie może byc mylne wiec tym się nie sugeruj. Urlopu bezpłatnego pracodawca chyba może Ci odmówić. Zaś nie jest łatwo zwolnić dyscyplinarnie pracownika, trzeba miec na to twarde dowody. Najlepiej chyba dogadać sie z tym gościem z nowej pracy żebyś mogla zacząć później.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A świadectwo pracy dostajesz zawsze po rozwiązaniu stosunku pracy. I tam jest wszystko: okres zatrudnienia, stanowisko, podstawa rozwiązania umowy o pracę, wykorzystany urlop i świadczenia.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • lotta.89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy na pewno będzie czekał zeby sie nie rozmyslił :/ i żebyś na lodzie nie została:/

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie chciałabym mieć tej dyscyplinarki w papierach, nie wiesz co cię w życiu czeka a może kiedyś utrudnić

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co rozumiem pracodawca wystawia mi świadectwo pracy, które dostaję do ręki. Więc jeśli w CV nie uwzględnię, że pracowałam w danym miejscu, to nikt chyba nie spyta mnie o świadectwo pracy od danego pracodawcy? Czy może w jakiś sposób sprawdzić, że zataiłam jakieś miejsce pracy?

Pytam czysto teoretycznie, bo chcę wiedzieć jakie mam opcje i z czym to się wiąże. Wolę znać wszystkie opcje i podjąć świadomą decyzję...

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie może tego sprawdzić, nawet wątpię czy by mu się chciało. Musiałby mieć kogoś znajomego w ZUS żeby się dowiedzieć.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, dyscyplinarką jest wpisana na świadectwo pracy, które przedstawiasz kolejnemu pracodawcy w celu rozliczenia urlopu. Zaś takie świadectwo do zus jest potrzebne bo potwierdza twój okres zatrudnienia, ale do emerytury ważniejszy jest druk rp7-zaświadczenie o zatrudnieniu i wynagrodzeniu.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam pracodawca sprowadzić tego nie może, ale przy wyliczaniu nowego wymiaru urlopu lub wypłaconego wynagrodzenia za czas niezdolności do pracy moze byc problem

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że się wtrącę nie czytając w ogóle o czym mowa ale chciałam wam przekazać że o 10:55 przyszedł na świat Franciszek! 4800g i 60 cm :) zdjęcia nie mogę wam dodać niestety teraz, dopiero z domu.

Pola 89, lotta.89, kwiatuszek789, pleasure, dżelka, czekolada, monika_89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko ogromne gratulację! Ale duży chłopak!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresowałabym się tak gdyby nie to, ze facet był dziwny i dał mi do zrozumienia, że on chce pracownika na już. Ehh... nie wiem, obgadam temat z mężem i jutro chyba będę musiała podjąć jakąś decyzję. Najchętniej wzięłabym L4, ale jak będę w nowej pracy, a zrobią mi kontrolę... Ciekawe czy wytłumaczenie, że zdrowiałam u rodziców a nie w domu by coś dało. Bo przecież w zwolnieniu nie jest napisane, że muszę leżeć we własnym łóżku. Poza tym zastanawiam się, bo obecna praca to praca fizyczna. Czy mogę mieć zwolnienie, ale takie, że nie muszę leżeć w łóżku, tylko nie wolno mi pracować fizycznie? Czyli mogę normalnie się przemieszczać po mieście, ale do pracy nie jestem zdolna?

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko, GRATULUJĘ!! :) <3 Niech Franek się zdrowo chowa. Nie bedę pisała, zeby zdrowo rósł, bo akurat o to chyba nie musisz się martwić :D

lotta.89 lubi tę wiadomość

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje :) ale ci chłop urósł :) Niech zdrowo rośnie :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola na l4 jest informacja czy musisz leżeć czy nie jeśli nie to mozesz chodzić gdzie chcesz :)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jest ryzyko że cię sprawdzą i wtedy nie zapłacą ci za zwolnienie (nie wiem czy są jeszcze jakieś konsekwencje). Myślę że takie tłumaczenie ich nie zadowoli, wiesz jak to w urzędzie jak chodzi o kasę

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz lekarzowi wcisnąć bajkę, że jesteś zmęczona psychicznie, stres itp. Na to nie muszą dać na zwolnieniu, że musisz leżeć. Jednak w czasie zwolnienia nie mogłabyś mieć nowej pracy, ewentualnie na czarno. Każde zwolnieni przecież idzie do zus, tak samo pracodawca zgłasza pracownika do ubezpieczenia. W zusie szybko to wyłapią. Na urlop bezpłatny pracodawca nie musi się zgodzić, ale jest jeszcze urlop na żądanie - 4dni. Tu nie może odmówić. Zwolnienie dyscyplinarne ujmuje się w świadectwie pracy i tak jak pisze Ada świadectwo potrzebne jest do rozliczenia urlopu. Jednak gdy go nie podasz urlop naliczą Ci w wymiarze: 2dni za każdy przepracowany miesiąc. Zaczniesz po prostu od nowa. Stary pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop, bo taki nie przechodzi na nową pracę.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to by się wiązało tylko z tym, ze mi nie zapłacą to tam pół biedy... Tylko czy nie przysolą jakiejś kary :/ ehh... ciężki temat. Tak to jest z pracą na przetrzymanie, żeby znaleźć nową.

Ada, a jak nowy pracodawca wylicza ten urlop itp. to zatajone 3 tygodnie też wyjdą?

Zastanawiam się czy nie poszukać na szybko jakiegoś prywatnego ortopedy, żeby wypisał mi zwolnienie ze względu na kręgosłup czy coś. Chociaż pewnie będzie ciężko z terminem na już.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratuluję :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a twój lekarz rodzinny? ja kiedyś poszłam i bez owijania w bawełnę powiedziałam że jestem zdrowa ale potrzebuję zwolnienie na tydzień (akurat ja wzięłam na sesję i byłam wtedy tylko na stażu) ale dała bez problemu. Czasem szczerość opłaca :) i powiedziała a to wpiszemy grypę :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o urlop na żądanie może nie wyrazić zgody pracodawca tylko jesli udokumentuje i uzasadni to tym że zakład pracy nie jest w stanie funkcjonowac bez tego pracownika lub jesli ma to zbyt negatywne skutki w tym czasie

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ