X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek cudny chłopczyk :D

Rubi lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien nie no myśle że tylko sobie wkręcasz to i oczywiście że nic nie wyjdzie ci na badaniach.

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny chłopczyk :D niech rośnie zdrowo :)

Arien nie wkręcaj się za bardzo, ale skoro Cię to martwi to dobrze, że zleciłaś te badania. Lepiej wiedzieć i działać, niż żyć w nieświadomości i szkodzić sobie i innym.

Madzia cieszę się, że Twój humor się poprawił. Tak trzymaj, a po pracy koniecznie idź na spacer złapać trochę promieni słonecznych. Witaminka D prosto z nieba działa zbawiennie na samopoczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:50

pleasure lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien nie martw sie, watpie zebyś była zarażona. Ale dla świętego spokoju warto zrobic badanie niż sie stresować. Tylko jak w takim stresie poszłas na krew to PRL Ci pewnie podskoczyła bo to tzn hormon stresu.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana w sumie się nie denerwowałam jakoś bardzo. Wiedziałam, że muszę zachować spokój, żeby nie zafałszować prolaktyny i nawet za bardzo nie myślałam o wyniku. Teraz, tuż przed odebraniem mam spinę. Dobra, jadę.

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM! I zdrowa :) Teraz już spokojna moja poczochrana :) a wracając, na przystanku spotkałam...kominiarza! Złapałam się za guzik i jak myślicie? Jakie życzenie pomyślałam? :)

littleladybird, lotta.89, monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia jak u ciebie?
    Jak samopoczucie?
    Trzymam kciuki za Ciebie caly czas
    Jak twoje sprawy czy cos sie wyjasnilo /te tajemnicze?:P, praca na czym stanelo?

Litte i jak pochodziłaś na rozmowy , zmieniasz prace zostajesz?

Blumen ja jak pisalam wczesniej byłam w 6t6d i serduszko bylo, kiedy masz wizyte?

Dorotko co jest nie tak z twoimi wynikami bo nie doczytalam?

Rubi i tak pewnie dajesz sobie świetnie rade! wasze dzieciątko ma już miesiąc jak ten czas leci...a synuś słodki i jak spokojnie śpi:P

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też pomyślałam o Poli. Ciekawe jak jej minął pierwszy dzień w pracy?

Byłam na dwóch rozmowach w zeszłym tygodniu. Pierwsza była poprzedzona testem, na którym zabrakło mi jednego punktu by iść dalej, czyli rozmowy tak naprawdę nie było :P Druga była od razu ustna. Nie przygotowałam się i wypadłam raczej średnio. Szłam z nastawieniem: "niech się dzieje wola nieba" :D i wychodzi na to, że mam jednak nie zmieniać pracy :P

Jak się czujesz Agnieszko? Wszystko ok?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo Poooola daj nam znac jak minal dzien :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziękuję za kciuki i za pamięć :* Pierwszy dzień w pracy ok. Trudno oceniać po jednym dniu, ale jeśli jutro będzie porównywalnie to będę zadowolona. Po pracy byłam u ginekologa, ale to raczej zostawię bez komentarza...

Elu, Franuś prześliczny!! <3 Idealny do schrupania :) Strasznie Ci zazdroszczę :* Wczoraj pytałaś na jakim jestem etapie starań... Na takim, że już nie jestem w stanie uwierzyć, że kiedykolwiek się uda :(

Ada, Dorota, wiem, że nie miałyście nic złego na myśli, ale jestem tak rozbita, rozżalona i kur***ko wściekła na los, że trudno mi przyjąć takie podejście. Jest we mnie tyle złości i smutku, że dziwię się, że jeszcze mnie nie rozsadziło. Dzisiejsza wizyta u lekarza tylko mnie dobiła. No i niestety póki samemu się czegoś nie przeżyje, to nie jest się w stanie zrozumieć. Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić co czują kobiety, które starają się dłużej niż ja. I nie wiem skąd biorą na to siły. Mi już ich brakuje :(

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:31

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, nawet lekarz przestał ogarniać sytuację. Ciężki temat :(

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Polu, nie wiem jak inne, mogę mówić tylko za siebie. W czerwcu minie drugi rok odkąd podjęliśmy decyzję - chcemy dziecko. Też ten rok temu byłam załamana i nie wiedziałam, skąd inne dziewczyny biorą siłę na dłuższą walkę (poznałam tu dziewczynę, a raczej kobietę która w sumie 17 lat się starała z różnymi partnerami).
    Teraz też miewam czasem chwile totalnego załamania, ale wtedy przychodzi moja siła - mój mąż :) Siada obok, przytula, przynosi ciepłą herbatkę. Nie wiem co bym bez niego zrobiła.

A tobie lekarz kazał brać clo rano?

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę clo 2x1 rano i wieczorem. Zawsze zaczynałam rano, żeby w 5 dniu wieczorem skończyć, ale dzisiaj doktorek powiedział, że mam wziąć od wieczornej dawki, bo to nie ma znaczenia.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dziwnie Ci w takim razie kazał brać.
    Z tego co podają badają badania największy naturalny wyrzut hormonów następuje w nocy, podczas snu. Więc sztuczne hormony powinno się przyjmować jak najbliżej naturalnej dawki aby za bardzo nie zakłócać jeszcze bardziej pracy organizmu.
    Dlatego zaleca się branie leków hormonalnych czy też wpływających na nie właśnie przed snem.

Madziu - zerknęłam na swoją ulotkę, pisze tylko że raz dziennie przed posiłkiem, ale o tym by rano nie ma nic napisane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:50

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure - lekarz powiedział, że dzisiejszy dzień mam traktować jako 5dc.

Marronek - nie wiem, w sumie nie wnikałam, ale jak dla mnie 2x1 = 2 razy dziennie jedną tabletkę. I biorę co 12 godzin. Zawsze jak każą brać coś 2x1 to chodzi o to, żeby zażywać rano i wieczorem, więc nie wpadłam nawet na to, żeby się nad tym zastanawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:56

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ciesze sie ze w pracy ok. Obys byla z niej zadowolona.

Co do Twojego cyklu to tez juz zglupialam. Nie ogarniam komplatnie ale widac lekarz ma jakis plan i wie co robi kazac Ci traktowac dzisiejszy dzien jako 5dc. Zagmatwane... Ale oby wiedzial co robi mimo ze sam juz sie pogubil w Twoim organizmie.

Ja clo bralam po sniadaniu i wieczorem bo tak samo nie wyczytalam ze trzeba zazywac na czczo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola faktycznie twój organizm coś szaleje, ale zaufaj ginowi pewnie wie co robi.

Dorotko dostałaś osobę do przyuczenia? Pojętny uczeń?

Madzia (pleasure) skusisz się na jeszcze jeden test czy czekasz na @?

Mój cykl też jakoś dziwnie się zaczyna, dziś bezpośrednio po @ temperatura 37, wczoraj 36,8. Myślicie że może to być zasługa wiesiołka? Zaczęłam go brać od tego cyklu, chyba odstawię i zobaczę co się będzie działo. A ja dostałam propozycję nowej pracy, na miejscu (do obecnej dojeżdżam 30 km), kurde ale to nie jest dobry moment na zmianę pracy, ja chce dzidzię!!!

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ