X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę będziesz w połowie a potem to już z górki :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littleladybird, ja bym walczyła! Weź witaminy, kup jakieś leki dla kobiet ciężarnych i działaj :) (tak bym zrobiła na Twoim miejscu, ale przecież nie jestem mądrzejsza od lekarza, może wie co mówi.)

Kwiatuszku, powinnaś przy każdym poście wysyłać nam miliardy wirusów :)

Tak sobie przeglądałam dzisiaj wykresy różnych dziewczyn i czytałam ich notatki. Aż mi uśmiech wykwitł na mordce jak zorientowałam się, że dziewczyny bardzo często spisują cykl na straty bo coś im się nie podoba. Bo własnie infekcja (więc nic z tego), bo nie wiedziały dokładnie kiedy owulka, albo nie zgadzały się z ovu lub mu nie wierzyły, czuły objawy @ a na koniec niespodzianka :) Zielony kropek :)

Do mnie dzisiaj zawitała zołza, po porannym <3. Póki co to tylko plamienie, ale już zaczyna mnie boleć, więc lada moment się rozkręci. I dobrze, im szybciej się rozgości, tym szybciej zniknie i będzie można dalej działać :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, czy chodzi o infekcje intymne? Jezeli tak to szybko się leczy, 2-3dni i po sprawie. Kup w aptece jakieś globulki, chyba że lekarz wypisal Ci cos na receptę i może zdążycie przed owulka.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kwiatuszku, powinnaś przy każdym poście wysyłać nam miliardy wirusów :)

Prosze bardzo:

03kon.gif pędzę do kazdej z osobna z zapasem wirusków :D

100krotka:), miszkaaa, littleladybird, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Dzięęękuuuujemyy! Na nowy cykl :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ostatnio dwa razy pobierała krew w laboratorium bo źle się jej pobrała i musiała jednak z drugiej ręki, ale pani była bardzo miła trochę mi się słabo zrobiło to przyniosła mi wodę otworzyła okno.
    A ja już nie wiem o co chodzi z moją temperaturą, początek cyklu a ja mam blisko 37.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no troche dziwna ta twoja temp, a moze zrób tescik?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ostatnio też tak miałam ale wtedy byłam chora i myślałam że to przez to. Kurcze to niemożliwe żeby to była ciąża po dosyć obfitej i długiej @. 5 maja mam monitoring może coś się wyjaśni. Nawet sprawdzałam drugim termometrem czy nie jest popsuty.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Ewelina, czy chodzi o infekcje intymne? Jezeli tak to szybko się leczy, 2-3dni i po sprawie. Kup w aptece jakieś globulki, chyba że lekarz wypisal Ci cos na receptę i może zdążycie przed owulka.

Nie, infekcja wirusowa lub bakteryjna (już nie pamiętam która) górnych dróg oddechowych. Nie dostałam zwolnienia lekarskiego, ale jak wyrobię się dzisiaj z pracą to jutro biorę wolne i będę leżeć cały dzień w łóżku. Antybiotyków nie dostałam, bo przyszłam wcześnie i infekcja jeszcze się nie rozwinęła na dobre. No i pani doktor pytała czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że się staramy no i wtedy powiedziała żeby odpuścić w tym miesiącu :(

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie wiem co ci doradzić czy starać się czy odpuścić. A może jeszcze gina zapytaj co o tym sądzi?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do gina idę dopiero 5 maja i mniej więcej wtedy spodziewam się owulki, więc zapytam, ale może być już za późno :/
    Dziękuję :)

A z drugiej strony 8 razy nam się nie udało, to w tym cyklu pewnie też nie, tym bardziej że mam jakąś głupia infekcję. Organizm wie, że teraz nie ma sprzyjających warunków dla ciąży.

A może zdążę to wyleczyć do przyszłego tygodnia :) Niech się dzieje wola nieba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:16

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, w takim razie nie wiem. Zapytaj gina. Słyszałam wiele historii ze właśnie przy cyklu z przeziębieniem pojawił się groszek, zdrowy groszek. Jakby to byla infekcja wirusowa to polecam groprinosin, a dosłałaś w ogóle jakies leki od lekarza? Wracaj szybko do zdrowia. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bierz szybko jakieś leki i się kuruj bo zanim nawet doszło by do implantacji to te kilka dni minie i akurat zdazysz sie wyleczyc. Lekarz inaczej nie powie, woli chronić swój tyłek. Nie wiem jak z lekami ale na poczatku maluch jest chroniony od szkodliwych czynni8ków i tego co np je mama. Ale nie wiem jak jest w przypadku leków, które wchłaniaja sie zapewne inaczej niz składniki odżywcze z pokarmu.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Leki, które dostałam: neosine forte w tabletkach, flavamed, thiocodin, i apo-napro (przeciwbólowy i przeciwzapalny). Neosine mam brać aż 10 dni :/ Poczytam ulotki.

Nie jestem przyzwyczajona do takiego zainteresowania moją osobą. Bardzo miłe uczucie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:27

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina neosine to to samo co groprinosin, bardzo dobry lek na wirusa. Powinien szybko postawić Cie na nogi.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było :D

• Marronek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry przepraszam za słownictwo którego użyję, ale inaczej nie umiem...

Starałam się nie robić sobie nadziei ani nic, ale... noż kurwa mać! Czemu zawsze coś musi pójść nie tak? Czemu zawsze musi być pod górkę?
    Przed chwilą zrobiłam test owu, zgadnijcie jaki wynik... Dwie tłuściutkie krechy, ba ta testowa nawet wyraźniejsza od kontrolnej. Dodając do tego bóle jajników, ułożenie szyjki i śluz, stwierdzam że owulacja będzie jutro. A męża nie ma... Wraca w nocy z czwartku na piątek (bardziej piątek nad ranem), więc... kolejny cykl na straty.
    Jutro idę do ginekologa...
    Mam ochotę się upić... i gdyby nie pies to pewnie bym to zrobiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:35

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:32

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, przytulam mocno :*

• Marronek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - bardzo chętnie wpadniemy. Tylko nie wiem jak ja potem z psem na wieczorny spacer pójdę...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ