X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie w każdym...mnie się wydaje, że w szpitalu w którym pracuje nie robią, tak jak nie robią prolaktyny. Ale tsh już oznaczają. W sumie muszę się dowiedzieć. Jestem z Łodzi i pracuję od 7 :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:29

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure! I jedno z laboratoriów jest rzut beretem ode mnie :) i czynne popołudniu! :) Super :) szkoda, że nie podają cen na stronce :) Ale zapytam jeszcze w pracy czy nie robią :) dzięki :)
    Ale trochę nie czaję. Przed każdym badaniem krwi mam rezerwować termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:09

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w diagnostyce progesteron kosztuje 25zł, nie wiem jak w innych, bo ceny mogą być różne, ale babka mówiła żeby lepiej robić rano badanie

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie. nie bawię się w badanie szyjki, bo nie umiem, ale siłą rzeczy aplikując luteinę mam przy okazji badanie. Zazwyczaj jej nie sięgam wiec nie wiem jaka jest, ale od jakiś 2-3 dni zauważyłam, że szyjka jest (chyba) twarda, nisko i zamknięta. Dziś jest mój 23 dc i czy tak powinno być? jak się zmienia szyjka w trakcie cyklu?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja szyjkę badam, ale u mnie z reguły jest tak wysoko, że nie wiem czy jest twarda i zamknięta. Czasem uda mi się coś wymacać, ale to jest raczej na chybił trafił :P

Ada, po owulce szyjka twardnieje, obniża się i zamyka, więc u Ciebie to raczej będzie w porządku :) Jednak żeby zobaczyć jakąś regułę musisz obserwować szyjkę dłuższy czas. I każda ma inaczej. U jednych otwiera się, unosi i mięknie przed owulką stopniowo u innych dzieje się to dość szybko. To samo po owulce. A przed @ też różnie bywa :) Ja miałam ostatnio miękką i była średnio nisko (chyba) :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ada - jak jesteś po owulacji to ok. Szyjka po owulacji stopniowo się obniża, a potem otwiera. U niektórych dziewczyn w czasie okresu pozostaje twarda i u innych może mięknąć. Musisz kilka cykli szyjkę poobserwować by wychwycić prawidłowości.

A ja dziś jednak skusiłam się na sikańca, bo temperatura dalej mega wysoko, szyjka też wysoko podskoczyła, zamknęła się i jest taka lekko rozmiękła, a test? Test oczywiście negatywny - bo jakże by inaczej.
    Jedyne co mi teraz pozostaje to czekać... W czwartek chyba do gina pójdę.

Miłego dnia.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh szkoda ze negatyw. Cos mi sie wydaje ze jesli to nie fasola to wydluza Ci sie sie cykl przez ta luteine. Niektore dziewczyny od razu maja @ po jej odstawieniu a niektore dlugo czekaja.

U mnie laboratorium w szpitalu czynne cala dobe na szczescie. Tym sposobem pierwsza bete robilam chyba kolo godz 20 a nastepnego dnia rano sprawdzalam na stronie wynik po 8 rano to ju byl. Wygoda z takimi labkami.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Madzia współczuję. A tak liczyłam na pozytywa u Ciebie. Idź do Gina, bo taki progesteron jest nienormalny wiec lekarz powinien zobaczyć taki wynik. <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziekuje za odpowiedź, już mniej więcej rozumiem i co kaman z tą szyjką :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek będę dzwonić do lekarza. I pewnie wtedy się do niego wybiorę.
    I albo w czwartek albo w środę powtórzę progesteron. Ale w innym laboratorium - tak dla pewności.
    Ja już nic z tego cyklu nie rozumiem... Eh... załamana totalnie jestem :(

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przykro mi. Lekarz musi coś zaradzić na taki stan rzeczy. U mnie też negatyw także czekam na małpę.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)

Przepraszam za moją nieobecność ale w dniu moich urodzin wiele rzeczy mnie ścięło. łącznie to że dostałam okresu a potem okazało się że jajniki za bardzo szaleją i dostałam tabletki antykoncepcyjne więc to mnie ogólnie ścięło z nóg jeszcze dodatkowo inne problemy także minione dni nie były najlepsze ale mam nadzieję że czarne chmury mam za sobą.
    Od dziś wracam znowu do gry :-) ten cykl z clo i pregnyl. Co wyjdzie hm...same wiecie jak to jest im człowiek bardziej chce tym dostaję na przekór. Nie nastawiam się ale cieszę się że znowu mogę walczyć i że mój G mnie wspiera a reszta...reszta oby sie poukładało tak jak chcemy.

Nie zapomniałam o Was cały czas Trzymam za Was kciuki :-) :-) :-)

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Moja wczorajsza beta 164 :)
    Cud że w ogóle pobrały mi krew wczoraj bo we 2 szukały mi żył i nic. Labo u mnie jest na terenie szpitala więc dostałam fiolkę do ręki i odesłały mnie na oddział do pielęgniarek żeby te im krew pobrały, ale te wcale sobie lepiej nie radziły. Godzinę to wsztatko trwało, mam chyba z 6 wkłuć

Madzia pleasure jak już będziesz po to będzie Ci szkoda tego dnia, że już po wszystkim ;) strasznie długo musicie czekać na te zaproszenia

Ada olewam zabobony. Wcześniej nie kupowałam i co? Wiec teraz nie zamierzam sobie odmawiać

Arien a może 2 owulka? :P mogą być cykle bezowulacyjne ale również takie z dwoma, organizm lubi nam sprawiać psikusy

Madziu marronku szkoda że jednak negatyw :/ życie jest bardzo niesprawiedliwe

Dorotko jak się spisuje przyszla zastępczyni? Szkolisz już jà?

U mnie progesteron kosztuje 20 zł plus trzeba zapłacic za pobranie materiału 5 zł więc opłaca się zrobic więcej badań na raz

miszkaaa, dreambaby lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po przerwie będzie 2 cykl. Pierwszy nieudany poprzedni z anty a teraz juz drugi.

Monika Gratuluję :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję piękna beta :) współczuję że tyle razy cię kłuli

Madziu teraz już wam zleci zapraszanie gości itd nie obejrzysz się a będzie po wszystkim

Marlena aby ten cykl był ostatnim szczęśliwym

A ja chcę już @, skoro ma przyjść to niech nie marnuje mi czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:56

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby - a moze powtorz test ? to ze wyszedl negatyw nie znaczy ze niema ciazy,tak samo nie patrzcie ze musi byc wyskoka temp.w ciazy !!! nic bardziej zludnego byly tu dziewczyny ktore przy temp 36,1 byly w ciazy ;) troche tu siedze juz na tym forum,w sumie juz 31 cykl a staran jest wiecej wiec troszke juz zobaczylam ;)

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ