Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
to nam wyjaśniłaś
Dorotko, a Ciebie gdzie znowu wcięło?
Sylwia, jesteś silna i dasz rade dalej walczyć! Bede trzymać kciuki
Muszę się przyznać, bo zgrzeszyłam. Zjadłam kilka herbatników i wypiłam szklankę coli. Rozgrzeszycie mnie z tego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:54
-
Cześć dziewczyny
Ja sie tylko zamelduje, u naas wszystko ok, nie odzywam sie bo ciągle w biegu. dużo pracy io teraz weekend wyborczy więc dziś w pracy do nocy a jutro od rana ale staram sie zerkać co tam u Was. Nadrobię wszystko wolną chwilą.
Z tego co pamietam to gratuluje Moni ślicznego przyrostu bety. Oby tym razem juz cała ciąza była książkowa
I chyba Marlenka pytała dziewczyn czy coś brały na endometrium przy stymulacji CLO. Powiem od siebie, ze mój pierwszy cykl z CLO był baz wsppomagania endo bo lekarz powiedział, ze na poczatku stymulacji CLO nie uposledza endometrium ale już drugi cykl brałam estrofem mite i się udało. Zostało mi pół opakowania gdyby któraś chciała
Pozdrawiam :*monika_89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
U mnie temp na glebie, masakra. Udało mi się aż o miesiąc przyspieszyć wizytę u nowego gina, który podobno jest świetny. Idę w przyzły czwartek, a jutro z racji tej gównianej tempki lece na progeteron. Znalazłam swój wynik cytologii, co prawda była dawno, ale tam są dziwne rzeczy, których mój ginekolog nie skomentował. Po pierwsze endometrium 2,9mm (nie wiem, który to był dzień cyklu, obstawiam, że przed owulką, bo w zatoce Douglasa nie było płynu.)Nie wiem czy to nie za mało, no chyba, że endometrium przyrasta od 0. I zastanawia mnie to, że jest opisany tylko jeden jajnik, lewy. O wymiarach 29/24mm o strukturze drobnopęcherzykowatej (?!) A czemu nikt nie opisał prawego jajcora?
Pleasure, może czas chwilkę odsapnąć?
Nie, moment, to chyba było USGWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:26
-
Cześć dziewczyny dziękuję wam za wsparcie i miłe słowa jesteście niezastąpione mąż mnie nie potrafi zrozumieć tak jak wy wyżyłam się wczoraj na nim jestem okropna nie wiem jak on ze mną wytrzymuje, muszę go dziś udobruchać
Madziu skąd wiesz że to cykl bezowulacyjny?
Arien super że tak się udało przyspieszyć wizytę. Przypomnij ile się staracie?
Ada ja cię rozgrzeszam w 100 % ja wczoraj na pocieszenia zjadłam całą czekoladę milkę i jeszcze zapisałam się na opalanie natryskowe i paznokcie hybrydowe czas zrobić coś tylko dla siebie zdam wam za tydzień relację czy zadowolona jestem z tego opalania natryskowego w dodatku zamówiliśmy nowy stolik do salonu (ten stary mąż zalał klejem- a prosiłam mówiłam ostrzegałam że takich rzeczy nie robi się w salonie ) ale ten jest o wiele fajniejszy i praktyczniejszy, bo rozkłada się i podnosi go góry- w sam raz na imprezę
Monika piękny przyrost bety
Ps. Super że dziś piątek, cieszę się jak dziecko
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Madziu mnie też przeraża dalsze leczenie, wczoraj powiedziałam mężowi że mam dość starań i że czas pogodzić się z rzeczywistością, ale dziś mi przeszło, odzyskuje siły do walki, przecież musi się kiedyś udać. Może zajmij się przygotowaniami do ślubu a potem ostro ruszycie ze staraniami. Przyszły wam zaproszenia?
Dziewczyny pewnie niektóre z was miały robione badanie drożności jajowodów? Mogłybyście mi powiedzieć czy jest się czego bać? I czy trzeba kłaść się do szpitala? Ewentualnie na jak długo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:47
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Madziu, kurczę. Ja nawet nie znajduję słów, żeby jakoś Cię pocieszyć. I nawet nie umiem sobie wyobrazić co można czuć po takim czasie starań A może w ogóle przestań mierzyć i się tym zajmować, zajmij się, tak jak pisze dreambaby ślubem. Eh...Przytulam mocno. A jeśli chodzi o Dudę, to z mojej strony mogę zapewnić, iż zrobię wszystko, żeby prezydentem nie został
Dreambaby, my sie staramy 2 cykl więc dopiero zaczynamy poznawać mój organizm, ogarniamy się z temperaturą, szyjką, śluzem itd. Ale już od samego początku postanowiłam zrobić podstawowe badania (TSH, FT3, FT4, prolaktynę, morfologię). Martwi mnie ten cykl bo jest dziwny, temp bardzo niskie, dlatego za radą Madzi, zrobię ten progesteron. Myślę, że ginekologowi też się wynik może przydać. Jestem po poronieniu 2 lata temu, wtedy zaskoczyliśmy w pierwszym cyklu To mi trochę daje nadzieję, że może i tym razem uda się dość szybko.
-
Madziu no to faktycznie lipa z tymi zaproszeniami. Pewnie robili szybko i nie zmienili na szablonie miejsca ceremonii tylko zostawili jakieś stare. Przypomnij kiedy macie ślub?
Tak chodzi mi o hsg, jeśli okaże się że jest owulacja i badanie nasienia wyjdzie ok to potem mam mieć hsg i strasznie się tego boję.
Arien skoro już raz wam się udało to jestem pewna że teraz znowu szybko się uda, przynajmniej wiecie że jesteście płodni
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Cześć dziewczyny.
Madziu - ale lipa z zaproszeniami. Jak można się tak pomylić... Powinniście się o jakiś spory rabat upomnieć za tę pomyłkę.
Sylwia - HSG nie miałam więc Ci nie pomogę. Drożność podczas laparoskopi mi badali.
A u mnie się dziś plamienie zaczęło, więc okres już tuż tuż.
Z lekarzem rozmawiałam. Mam się nie przejmować wynikami, to że się faza lutealna tak przedłużyła to znaczy że one działają, a że nie wychodzą w wynikach - tak już jest. Od nowego cyklu mam dalej brać clo i podchodzimy do inseminacji. Jeszcze wcześniej musimy z mężem zrobić kilka badań z krwi.
Co prawda chwilowo jestem załamana, ale... chcemy walczyć dalej. Jak się teraz nie uda, to po powrocie z urlopu podchodzimy do in-vitro.
Miłego dniaHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Mam prośbe do zafasolkownych dziewczyny jakie macie tsh? dzis dostalam pilny telefon ze mam na cito skonsultowac sie z endokrynologiem tsh mam 3,032- a norma jest do 4, 780
aczkolwiek kazdy trymestr ciazy ma inne i ja powinnam miec max 2, 5 zestresowałam sie strasznie nie wiem co mam sadzic wyniki mam w normie to czemu mnie wysylaja?