Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
małazłośnica, jak mierzy się temperaturę to można poznać, że nie było owulacji bo nie ma skoku temp. Poza tym wydaje mi się, że little robi progesteron co jakiś czas i po tym też można poznać czy owulka była czy nie.
Cieszę się, że ten nasz wątek trochę odżył
-
Hej moje drogie a u mnie dziś si nawet działo;) mama na mówiła mnie na kupno testów owulacyjnych bo boli mnie brzuch jak na @ choć jestem po niej bo dziś 7 dc. Kupilam, zrobiłam i co i widzę cień cienia zobaczymy w kolejne dni czy będzie XIX ciemniejsza II kreseczka a jeszcze w poniedziałek usg poza tym miałam z moja przyjaciółka ostatnio ciche dni i dziś nie wytrzymałam i zadzwoniłam do niej. Spotkalysmy się i powiedzialysmy co której leży na wątrobie chyba tego nam trzeba było mam nadzieje ze to nam poprawi nasz kontakt bo mega mi jej brakowałoNasz synuś
cykl starań -
arien wrote:Może tak nas miszka, czekolada i madzia nakręciły? Skoro im się udało, to może trwa jakaś dobra passa i też się na nią załapiemy?
Little, Ty masz pcos stwierdzone czy jak? czemu masz bezowulacyjne cykle? I co z tym robisz?
Stwierdzonego jeszcze nie mam. Mam podejrzenie. I gin zlecił sporo badań, połowę zrobiłam w starym cyklu, a połowę miałam zrobić w nowym. Wszystko się opóźniło przez mega długi ostatni cykl. Na szczęście badania już wszystkie mam i w pon lecę z wynikami na wizytę. Wtedy się czegoś dowiem, mam nadzieję. I będziemy mogli wdrożyć jakieś leczenie. Na razie nic nie robię, łykam tylko od tego cyklu niepokalanka, bo niby prolaktyny nie mam za wysokiej, ale na początku cyklu była pod górną granicą. Może mi to trochę cykle ureguluje.
-
Proszę o radę co myślicie. Wczoraj zrobiłam usg według obliczeń jestem około 5 tygodnia ale nie było widać pęcherzyka ciążowego. Lekarz stwierdziła, że ciąża jest ale ciężko określić czy rozwija się prawidłowo czy jest pozamaciczna ze względu na brak widoczności pęcherza. Stwierdziła, że jeżeli jest wszystko ok to powinno być coś widać za 5-7 dni. Dzisiaj moja szyjka macicy zeszła bardzo nisko, jakby się otworzyła i dostałam większych brązowych plamień. Bardzo proszę o radę co o tym myślicie? Czy to początek okresu?
-
madzia, po piersze gratuluję, a po drugie to jeszcze za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Najlepiej iść do gina na wizytę nie wcześniej niż tydzień po spodziewanej @, dlatego też ja cierpliwie czekam.
lotta, ja do testów podchodzę sceptycznie, bo mnie wpuściły w maliny. Wychodziły mi negatywne, a owu była Dobrze, że pogodziłaś się z przyjaciółką i wyjaśniłyście sobie wszystko. Na pewno jest Ci dużo lżej i masz o jedno zmartwienie mniej
Lorka, do poniedziałku niedaleko, wiec niedługo poznasz wyniki, chociaż rozumiem jakie czekanie jest stresujące.
little, arien oby to właśnie była dobra passa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 19:31
-
arien wrote:Daj znać koniecznie co u gina. Często Ci sie powtarzają bezowulacyjne cykle?
Z wykresów wynika, że nie mam owulacyjnych poprzedni gin to lekceważył, więc straciłam trochę cennego czasu na leczenie. Teraz nowy lekarz bardzo się ucieszył, ze prowadzę obserwacje wierzę, że mi pomoże.
Madzia, spokojnie to bardzo wczesna ciąża i dlatego niewiele widać. Nie martw się na zapasmiszkaaa wrote:
little, arien oby to właśnie była dobra passa!
Ada, obyś miała rację
-
Hej, mam pytanie, może któraś z was pomoże...
Dzisiaj jest 11 dc i zaobserwowałam śluz płodny z krwią (dośc dużo nie tylko niteczka)
w przedostatnim cyklu było to samo i też w 11 dc przez około 2 dni.
Czytałam, że śluz podbarwiony krwią może być związany z owulacją, pęknięciem pęcherzyka i tu moje pytanie:ostatnie mam cykle 32-34 dniowe więc skąd tak wcześnie śluz podbarwiony krwią?
Mówiłam o tym miesiąc temu mojej pani gin ale nic na to nie powiedziała...