X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica, będzie miał kto mieszkać, będzie. Tylko trochę czasu :) przynajmniej będziesz miała dom, własny, o którym ja zawsze marzyłam :) A tymczasem mamy niewielkie, dwupokojowe mieszkanie do remontu. Cóż, lepsze to niż nic i lepiej małe i ciasne, ale własne :)

Lotta, ja tak wewnątrz siebie też mam nadzieję cichą, że już teraz się uda. Ale też czuję, że to nie ten cykl. Zastanawiam się, czy to nie nasza podświadomość podpowiada nam takie przeczucia, żebyśmy się właśnie za bardzo nie nakręcały. Bo przecież wszystkie wiemy, że nakręcanie nie pomaga :)

I polecam Wam na śluz olej z wiesiołka. Na mnie działa cuda :) Niestety teraz mi się skończył, chociaż byłam przekonana, że mam jeszcze jeden blister i czekam na dostawę z apteki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:17

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje ze niezależnie od tego co chcemy a co myślimy i co czujemy na koniec cyklu będziemy winszowac; *

My też nie mamy domku, ale może kiedyś ;) póki co mamy 3pokojowe mieszkanie urządzone juz bo remont zrobiliśmy przed ślubem. Tylko 1 ... ostatni pokój czeka na swojego lokatora ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:19

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka - a gdzie pracowałaś jeśli mozna zapytać?;>
    chyba sobie jutro zakupię ta herbatkę i ananasa bo w innym watku czytałam, że pomaga na zagnieżdżenie :)

f2w3rjjg787he44v.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę fioletowoo dziewczyny gratuluję mi leci chyba 46 cykl starań już nawet nie liczę... nadzieja codziennie uciaka w siną dal...

3mam kciuki za zafalolkowane.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:44

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie trać nadziei jesteśmy tu wszystkie i się wspieramy na prawdę wierze ze w końcu zamknięty ten wątek bo wszystkie zobaczymy II kreseczki :) i założymy nowy wątek ;) "rocznik '89 dal rade " ;)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy mieszkanko dwupokojowe, narazie wystarcza oczywiście:)
    Ja się zastanawiam czemu to, że się chce działa na niekorzyśc...
    a niektórzy za pierwszym razem przysłowiowa"wpadka" ?

Witaj Dariaa :) też jestem Daria :)

f2w3rjjg787he44v.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka to z czerwonym winem to prawda ?? Nie słyszałam. Lubie od czasu do czasu lampkę wina czerwone słodkie Carlo Rossi mmm. Ale już zapominam jaki to smak bo nie pije alkoholu jak mamy się starać o dziecko. Dlatego twoja teoria mi się bardzo podoba :p

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małazlosnica nie wiem czemu tak jest ale też nie widzę w tym sprawiedliwości :(

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • małazłośnica Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAK mówisz?? kurcze to może poproszę męża żeby mi nalał lampkę czerwonego?:)
    Później bedzie 9 miesięcy rocznika 89 :)

f2w3rjjg787he44v.png
  • miszkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Miszka, pewnie wszyscy się cieszą? :) Czujesz jakieś inne samopoczucie/cokolwiek? :) A Ty czekolada?
    Tak to racja cieszą się, ja czuję się dobrze. Dziękuję, że pytasz. ciągnie mnie w podbrzuszu podobnie jak na @ i to jedyne co na razie czuję. Ale podobno to normalne. To tego brzuch mam wzdęty :P
    lorka wrote:
    Jak zajdziemy we 3 w tym samym czasie to będzie istne szaleństwo
    niech się stanie! Amen! Liczę na to dziewczyny <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka to sama widzisz ile my potrzebujemy wirusów ;*

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj cel to mieć owulacje ;) dla mnie to już będzie duży sukces czy na to tez zadziała wino ?? Hehe

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie wino do lodówki:)
    Ja tez właśnie od starań odstawiłam alkohol..
    Lorka - to faktycznie stresująca prace miałaś...

f2w3rjjg787he44v.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, czerwone, wytrwane wino podobno pomaga. Ja nie stosuję bo nie przepadam za alko w ogóle. Podobno jeden kieliszek dziennie do owulki.
    Nam się udało za pierwszym razem. Po prostu dwa lata temu w maju stwierdziliśmy, że to odpowiedni czas, odstawiliśmy gumki, lecieliśmy na całość i już byłam w ciąży. 14 czerwca (niedawno rocznica straty) poroniłam w 8 tyg.
    Ale nie ma co rozpamiętywać, teraz będzie git! I zielono u nas wszystkich, a co! :)
    Zresztą statystycznie rzecz ujmując naprawdę niewielu parom udaje się zajść w pierwszych 3 cyklach (takich celowanych w płodne dni). Więc zasadniczo póki co, nie mamy się czym martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:41

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien jak się raz udało to i teraz wam się uda przynajmniej wszystko z wami oki

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny wznoszę toast, aby wszystkim się w tym cyklu czerwcowym udało:)
    Własnie teraz z iloma osobami rozmawiam to mówią, że to nie jest tak, że sie wtedy stwerdzi, że będzie miec dziecko i od razu się uda.
    Kiedyś natomiast myślałam, że to jest prostsze:)

f2w3rjjg787he44v.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka, to wszystko kwestia indywidualna. W sensie stresu. Niektórych stresuje praca w sklepie bo np. klienci wkurzający, a niektórych np. tak jak Ciebie, brak bezpieczeństwa czy za duża ilość myślenia. Pamietam moja pierwsza robotę. Byłam sprzedawcą na stoisku w markecie z zerowym ruchem. Po przeczytaniu wszystkich książek jakie miałam, ta praca zaczęła mnie psychicznie męczyć. Bo ileż można nic nie robić? I nie martw się, też chodzę na terapię :) a na pracę w hotelu na nocną zmianę nigdy bym się nie zdecydowała bo chyba bym sie posra... ze strachu :P
    Tez zlosnica myslalam ze to prostsze. Jeden przygodny seks w kiblu na imprezie i już jesteś w ciąży, a tu hola, hola, jak planujesz i chcesz to już nie idzie tak łatwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:48

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ