Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny )
u mnie póki co pogoda średnio ciekawa ale już czwartek wiec byle do weekendu a weekend imprezowo moja przyjaciółka ma Panieński :D wiec aby się wyłączę od myślenia czy mi się uda w tym miesiącu czy nie choć towarzystwo 3 ciężarnych na imprezie może to wyłączenie moje nieco utrudnić
ja 2 lipca mam wizyte u innego gin sprawdze co mi powie skonsultuje to czy na pewno mam brac tego dupka i po co bo ostatnio Pani ginekolog mi go przepisała nie wiem po co i na co
Nasz synuś
cykl starań -
Dziewczyny, mam wyniki nasienia męża. Chyba wszystko ok. Podaję poniżej:
upłynnienie - 15 (<60 min.)
Objętość - 2,6 (> badz równe 1,5ml)
pH - 8,1 (> badz rowne 7,2)
barwa - prawidlowa
lepkość - + (+)
koncentracja plemników - 21 (> badz rowne 15)
calkowita liczba plemników - 54,6 (>badz rowne 39)
ruch postępowy - 44% (> badz rowne 32%)
ruch calkowity - 68% (> badz równe 40%)
brak ruchu - 32%
zywotnosc - 84% (> badz równe 4%)
plemniki o prawidłowej budowie - 7% (> badz rowne 4%)
-
wrociłam od gina. żołnierze doskonali u mnie też ładnie, endometrium 10 mm, jak to lekarz powiedział "nic tylko zagniezdzać" . Pęcherzyk 21-22mm
Nie orientujecie się czy żel używany do usg ma wpływ na plemniki?
I testy owulacyjne z allegro działająWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:56
lotta.89 lubi tę wiadomość
-
jejku arien to cudowne wieści !!!!! trzymam kciuki i jestem pewna ze sie uda
u mnie niestety mniej kolorowo w poniedziałek miałam usg ginekolog powiedział ze owulacja koło czwartku. Miałam kupione testy ovu wiec zrobiłam pierwsze 2 jeszcze przed usg i wychodziła raz słaba 2 kreska i następnym razem kreska była mocniejsza(to była sobota i niedziela przed usg) ale ginekolog powiedział ze koło czwartku ovu będzie bo w poniedziałek pęcherzyk miał chyba 12 mm. Faktycznie od soboty do wczoraj bolały jajniki ale jak robiłam testy ovu w czwartek i w środę to oba wyszły negatywnie a przeciez miała być ovu w tych dniach...
wszystko na opakNasz synuś
cykl starań -
Dziewczyny, bo te pierwsze cykle starań bywają trudne, trzeba sie w tym wszystkim porzadnie rozeznac a i tak czasem organizm płata takie figle, że nie idzie się połapać i wcelować z serduszkami. Głowa do góry. A ja się nie nastawiam. Mam cichą nadzieje, ale wydaje mi się, że za bardzo się podnieciłam tymi dobrymi wieściami i nic z tego nie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:03
-
Spoko, jutro jedziemy po piekarnik, okap, potem może na działkę do rodziców, więc mam nadzieję, że ogarnę swoje niesforne mysli Wczoraj tak się cieszyłam, że wszystko ok, że jest szansa, że aż byłam cała roztrzęsiona w środku masakra, trzeba wyluzować Dzisiaj juz mi troche przeszło. To, że jest ładnie wszystko nie znaczy, że będe w ciąży przecież. Równie dobrze pęcherzyk może nie pęknąć i będzie kiszka.
-
Arien wiem o czym mówisz w poniedziałek też byłam w skowronkach jak usłyszałam ze jest pęcherzyk i miałam wczoraj twarde lądowanie po testach owulacyjnych które wyszły negatywnie wiec nie wiem czy pękło czy nie. Dobra rada nie rób testów owulacyjnych oszaleć można...Nasz synuś
cykl starań -
Ale Ty tak nie wierz bardzo w te testy, one potrafią zawodzić. Ale wiem, że można oszaleć i wariowałam przez nie przez połowę zeszłego cyklu, w bambuko mnie robiły. W tym cyklu wszystko ładnie wychodzi i się, o dziwo zgadza
lotta.89 lubi tę wiadomość
-
Po pierwsze testy owulacyjne nie wykrywają owulacji!
Określają poziom hormonu LH w moczu. Największe jego stężenie jest zazwyczaj na 24-36 godzin przed owulacją. Ale... łatwo przeoczyć taki pik. Dlatego zaleca się, aby gdy tylko zacznie pojawiać się druga kreska robić testy 2 razy dziennie (koło 10 i 17 np).
Poza tym to, że test wyszedł pozytywny nie znaczy, że jest owulacja - skok hormonu mógł być, ale do owulacji mogło nie dojść.
Testy owulacyjne stosowane same nic wam nie dadzą - trzeba je połączyć z innymi rzeczami, jak temperatura, śluz czy znajomość własnego ciała i tego jak się zachowuje w poszczególnej fazie cyklu (przychodzi z czasem).Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Bo skok hormonu jest na prawdę krótki. Nawet testując 2 razy dziennie można go przegapić.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Dzisiaj test już zdecydowanie negatywny. Tempka za bardzo nie wzrosła, a obstawiałabym owulkę wczoraj...natomiast system znowu mnie oszukuje. Wyznaczył owulkę na 16dc, a 17dc cyklu byłam u gina, który widział pęcherzyk Musiałam zignorować jedną temp żeby mi anulowało tę owulację.