Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ze Świętochłowic (Śląsk)Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Srebrzysta - monitoring cyklu to nic innego jak po prostu normalne wizyty u gina z USG. Ja chodziłam prywatnie do gina i za każdą wizytę normalnie płaciłam.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Marronek wrote:Srebrzysta - monitoring cyklu to nic innego jak po prostu normalne wizyty u gina z USG. Ja chodziłam prywatnie do gina i za każdą wizytę normalnie płaciłam.
Ja za monitoring nic nie płaciłam. Pan doktor stwierdził, że jak zaciążę to wówczas kasy trochę pójdzie na prywatne wizyty...32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, gratuluje pięknych testów.
Jedno co chciałam Wam podpowiedzieć, żebyście za wczasu zorientowały sie w prywatnym ubezpieczeniu medycznym. Ja jestem ubezpieczona w zakładzie pracy przez PZU i za wizyty prywatne u ginekologa oraz badania nic nie płacę. U mnie składka miesięczną wynosi 50zl, a za wizytę mój lekarz- ordynator w szpitalu- bieże 130zl. Takze mam spora oszczędność, a tym bardziej jak chodzi sie częściej niż raz w miesiącu to zostaje sporo kaski w kieszeni. Takze popytajcie w pracy albo nawet w towarzystwach ubezpieczeniowych, bo naprawde warto. -
Miszka - tylko niestety takie ubezpieczenia nie w każdej pracy jest. U mnie niestety nie ma. Niby można wykupić taki pakiet samemu np. w Avivie, ale jak przeliczyliśmy z mężem to byśmy musieli co miesiąc do minimum 2 specjalistów chodzić żeby się zwróciło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:14
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Marroonek wiem że to zwykłe usg ale gdzieś kiedys mi sie obiło o uszy że to się wykupuje jakiś pakiet kilku usg a zresztą nieważne. Dziś ide to się dowiem z czego ten ból jajnika był-czy torbiel czy inne dziadostwo.
Miszka ja tez mam w pracy grupową składkę PZU 52,50zł ale to nawet nie wiem czy coś takiego mam w tym hmmm.... -
Lottie wrote:Samara dopiero w czwartek???? Strasznie długo... Ja miałam po godzinie...
Dariaa mieli zakaz wykonywania do końca zeszłego roku przez to zamieszanie, ale z tego co wiem to już od połowy grudnia robili... Ja chodziłam do dr Kormana, ale zrezygnowałam już z niego, bo ja mam duże problemy natury fizycznej i hormonalnej a on mi chciał tylko robić stymulacje i inseminację... Ale moja znajoma ma innego lekarza też z tego oddziału ponoć i już na początku stycznia miała robioną inseminację... Monitoring też jest za darmo...
Musiałabym się zapisac do poradni niepłodnosci tam zeby iść na NFZ może już jest więc pomyślę bo musiałabym pewnie czekać z pół roku na termin. -
Lottie wrote:Samara dopiero w czwartek???? Strasznie długo... Ja miałam po godzinie...
Dariaa mieli zakaz wykonywania do końca zeszłego roku przez to zamieszanie, ale z tego co wiem to już od połowy grudnia robili... Ja chodziłam do dr Kormana, ale zrezygnowałam już z niego, bo ja mam duże problemy natury fizycznej i hormonalnej a on mi chciał tylko robić stymulacje i inseminację... Ale moja znajoma ma innego lekarza też z tego oddziału ponoć i już na początku stycznia miała robioną inseminację... Monitoring też jest za darmo...
Musiałabym się zapisac do poradni niepłodnosci tam zeby iść na NFZ może już jest więc pomyślę bo musiałabym pewnie czekać z pół roku na termin. -
Ja jestem z Krakowa
A swoją drogą to okresu dalej nie mam. Już 32 dzień cyklu dzisiaj mam. Z ciekawości zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe i pokazały się blade drugie kreski. Jajniki mnie bolą od wczoraj i podbrzusze. Nie wiem czy ja sobie przypadkiem nie wmawiam ciąży. Mąż widział te testy i też coś tam widzi.
Gratuluję laseczki dwóch kresekKsawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
maskotkaa wrote:Ja jestem z Krakowa
A swoją drogą to okresu dalej nie mam. Już 32 dzień cyklu dzisiaj mam. Z ciekawości zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe i pokazały się blade drugie kreski. Jajniki mnie bolą od wczoraj i podbrzusze. Nie wiem czy ja sobie przypadkiem nie wmawiam ciąży. Mąż widział te testy i też coś tam widzi.
Gratuluję laseczki dwóch kresek
To może na Bete skocz i będziesz wiedziała na 100%32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Właśnie się zastanawiam..
Chyba poczekam do jutra i rano powtórzę test. Pojechałabym dzisiaj, ale jestem sama z dzieckiem w domu, leje u nas od dwóch dni i szkoda mi go na taką pogodę wyciągać.
Odczytałam wynik tak gdzieś po 5 minut. Może test wyjść fałszywie dodatni? Bo szczerze mi się to nigdy nie zdarzyło.Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*]