X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze Świętochłowic (Śląsk)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Szamotuł ok. 35 km od Poznania :)

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Tulipanowa, oby była wysoka beta. Ja jestem tez ze Śląska okolice Tychów. Był ktoś prywatnie na tym monitoringu owulacji?

hchypc0zgq8syrex.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa to się znowu posypało brzuchów! Tulipanowa serdeczne gratulacje! Ta twoja druga kreska wcale nie taka słabiutka, moja pierwsza była praktycznie niewidoczna :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta - monitoring cyklu to nic innego jak po prostu normalne wizyty u gina z USG. Ja chodziłam prywatnie do gina i za każdą wizytę normalnie płaciłam.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Samara Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Samara czyli Ty też jesteś spod Poznania :) a w którym kierunku :)

A ja mieszkam niedaleko Złotowa.

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Samara Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Srebrzysta - monitoring cyklu to nic innego jak po prostu normalne wizyty u gina z USG. Ja chodziłam prywatnie do gina i za każdą wizytę normalnie płaciłam.

Ja za monitoring nic nie płaciłam. Pan doktor stwierdził, że jak zaciążę to wówczas kasy trochę pójdzie na prywatne wizyty...

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta dziekuje:-)
    adk dziekuje:-)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję pieknie rosnacej bety! oby tak dalej :) teraz już musi wszystko być dobrze. ściskam kciuki.

Tulipanowa, samara nieśmiałe ciche gratualcje

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluje pięknych testów. :)

Jedno co chciałam Wam podpowiedzieć, żebyście za wczasu zorientowały sie w prywatnym ubezpieczeniu medycznym. Ja jestem ubezpieczona w zakładzie pracy przez PZU i za wizyty prywatne u ginekologa oraz badania nic nie płacę. U mnie składka miesięczną wynosi 50zl, a za wizytę mój lekarz- ordynator w szpitalu- bieże 130zl. Takze mam spora oszczędność, a tym bardziej jak chodzi sie częściej niż raz w miesiącu to zostaje sporo kaski w kieszeni. Takze popytajcie w pracy albo nawet w towarzystwach ubezpieczeniowych, bo naprawde warto.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka - tylko niestety takie ubezpieczenia nie w każdej pracy jest. U mnie niestety nie ma. Niby można wykupić taki pakiet samemu np. w Avivie, ale jak przeliczyliśmy z mężem to byśmy musieli co miesiąc do minimum 2 specjalistów chodzić żeby się zwróciło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:14

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szkoda w takim razie, akurat mi sie poszczęściło, bo u mnie w pracy jest bardzo dobry pakiet z PZU.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marroonek wiem że to zwykłe usg ale gdzieś kiedys mi sie obiło o uszy że to się wykupuje jakiś pakiet kilku usg a zresztą nieważne. Dziś ide to się dowiem z czego ten ból jajnika był-czy torbiel czy inne dziadostwo.

Miszka ja tez mam w pracy grupową składkę PZU 52,50zł ale to nawet nie wiem czy coś takiego mam w tym hmmm....

hchypc0zgq8syrex.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Samara dopiero w czwartek???? Strasznie długo... Ja miałam po godzinie...

Dariaa mieli zakaz wykonywania do końca zeszłego roku przez to zamieszanie, ale z tego co wiem to już od połowy grudnia robili... Ja chodziłam do dr Kormana, ale zrezygnowałam już z niego, bo ja mam duże problemy natury fizycznej i hormonalnej a on mi chciał tylko robić stymulacje i inseminację... Ale moja znajoma ma innego lekarza też z tego oddziału ponoć i już na początku stycznia miała robioną inseminację... Monitoring też jest za darmo...
    byłam u niego raz i też tylko inseminacje mi dał i raz poszłam a drugi raz płacilam.
    Musiałabym się zapisac do poradni niepłodnosci tam zeby iść na NFZ może już jest więc pomyślę bo musiałabym pewnie czekać z pół roku na termin.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Samara dopiero w czwartek???? Strasznie długo... Ja miałam po godzinie...

Dariaa mieli zakaz wykonywania do końca zeszłego roku przez to zamieszanie, ale z tego co wiem to już od połowy grudnia robili... Ja chodziłam do dr Kormana, ale zrezygnowałam już z niego, bo ja mam duże problemy natury fizycznej i hormonalnej a on mi chciał tylko robić stymulacje i inseminację... Ale moja znajoma ma innego lekarza też z tego oddziału ponoć i już na początku stycznia miała robioną inseminację... Monitoring też jest za darmo...
    byłam u niego raz i też tylko inseminacje mi dał i raz poszłam a drugi raz płacilam.
    Musiałabym się zapisac do poradni niepłodnosci tam zeby iść na NFZ może już jest więc pomyślę bo musiałabym pewnie czekać z pół roku na termin.

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z Komornik 15 km od Poznania

Samara, tulipanowa po cichu gratuluję i czekamy na wiecej info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:22

phv3n5q.png
  • maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Krakowa :)

A swoją drogą to okresu dalej nie mam. Już 32 dzień cyklu dzisiaj mam. Z ciekawości zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe i pokazały się blade drugie kreski. Jajniki mnie bolą od wczoraj i podbrzusze. Nie wiem czy ja sobie przypadkiem nie wmawiam ciąży. Mąż widział te testy i też coś tam widzi.

Gratuluję laseczki dwóch kresek :)

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do niego tylko prywatnie, nie wiem jak to wygląda w tej poradni...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • Samara Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maskotkaa wrote:
    Ja jestem z Krakowa :)

A swoją drogą to okresu dalej nie mam. Już 32 dzień cyklu dzisiaj mam. Z ciekawości zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe i pokazały się blade drugie kreski. Jajniki mnie bolą od wczoraj i podbrzusze. Nie wiem czy ja sobie przypadkiem nie wmawiam ciąży. Mąż widział te testy i też coś tam widzi.

Gratuluję laseczki dwóch kresek :)

To może na Bete skocz i będziesz wiedziała na 100%

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam..
    Chyba poczekam do jutra i rano powtórzę test. Pojechałabym dzisiaj, ale jestem sama z dzieckiem w domu, leje u nas od dwóch dni i szkoda mi go na taką pogodę wyciągać.

Odczytałam wynik tak gdzieś po 5 minut. Może test wyjść fałszywie dodatni? Bo szczerze mi się to nigdy nie zdarzyło.

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ