X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie w tamtym miesiącu działy się różne dziwne rzeczy :uderzenia goraca i ogólnie gorąco mi było, piersi chciały eksplodować, bóle jajników itd pierwszy raz taki cykl i 1 z duphastonem a nic z tego. A teraz znów mam duphaston a jest w sumie względna cisza piersi troche wrażliwsze od paru dni i duże czyli normalka, jajnik prawy czasem leciutko smyra, wczoraj tak jakby mnie ktoś szcypał w brzuch ale to chwilke i no i ta dziwna temperatura w I fazie niska jak nigdy,susza a teraz powoli rośnie o 1 stopień. wydaje mi sie ze nic z tego.

Wiesz mi chodzi mi o to że miałaś przeczucie, czułaś że jesteś w ciąży. Ciekawa jestem jak to jest

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki co z wami????

hchypc0zgq8syrex.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, czasem zagladam do Was zeby zobaczyc czy juz wszystkie macie dwie kreski, zaczynalam tutaj i bardzo mocno Wam kibicuje! Wysylam Wam mnostwo ciazowych wibracji i pozytywnej energii, wiosna przyniesie cos dobrego! Pozdrawiam Kochane:)

1usavcqgvf430wyj.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie chciałam o tym myśleć, że się udało,bo się poprostu bałam;) ale jak robiłam test, to wiedziałam że będą dwie kreski;) my juz po pierwszej wizycie,w której był tylko pecherzyk. We wtorek kolejna wizyta,czekamy na zarodka naszego kochanego;););) a za dwa tyg następna wizyta i jak będzie Serduszko, to zaczynam robić sobie Zastrzyki clexane ;)! Srebrzysta ja u Cb czekam na zielony finał;) dalej temp wyższa;) 3mam kciuki mocniutko!!!!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale dobra wiadomosc! Prosze wiecej takich! Po cichu gratuluje i czekam razem z Toba!

1usavcqgvf430wyj.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nic z tego w piatek miałam mocny ból miesiączkowy trwał godzinę i sam przeszedł wiec myslałam że to @ a tu zdziwko nie przyszła, w sobote tempka spadła ale @ nie było widac brzuch tez nie bolał więc myślę może coś będzie-całą sobote cisza???:)
    w niedzielę rano temp. skoczyła do 36,85 a za godzinę okropny okropny ból miesiączkowy i @ tylko taka słabiutka na pograniczu plamienia więc czekam czy się rozkręci. Dlaczego ta tempka skoczyła?miałyscie tak kiedyś

hchypc0zgq8syrex.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta jak dla mnie to nie była miesiączka tylko plamienie implantacyjne ;) poczekaj kilka dni i testuj :) oby pojawiły się 2 kreski...
    Chociaż ja to pewnie bym już dzisiaj test na Twoim miejscu zrobiła :)

A ja od dziś zaczynam kłuć się Puregonem... Boję się strasznie co z tego wyjdzie...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co to jest?Puregon? też mnie to dziwi ale to chyba nie możliwe bo krew jest czerwona taka jasna i ,,leci'' tylko przy wizycie w toalecie a na podpasce od wczoraj 2 plamki i bądź tu mądry ;(

hchypc0zgq8syrex.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta, może zrób ten test i w razie czego umów się do lekarza... Znam wiele kobiet, które przez pierwsze miesiące ciąży miały takie plamienia...

A Puregon to lek na stymulację owulacji...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz poczekam do jutra jak się sytuacja rozwinie. a tak z innej beczki czy wasz facet miał badanie nasienia bo nie wiem czy wziąść takie ogóle zrobić czy te za 250 zł lekarz nic nie mówił i jesteście z okolic katowic,tychów gdzie najlepiej je wykonac?

hchypc0zgq8syrex.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie czekamy na jutrzejszą poranną wiadomość :) mój mąż miał badanie 2 razy z czego raz przy okazji inseminacji i to było bezpłatne a za pierwsze płaciłam 100 zł... Niestety nie wiem jak to wygląda w Twoich okolicach, bo ja jestem spod Poznania... Pierwsze badanie mieliśmy po 1,5 roku starań jak byłam na badaniach w szpitalu...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • Samara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż również miał takie za 100 zł... Myślę, że jak na pierwsze badanie wystarczy takie zwykłe bo ono już dużo powie ile czego jest i czy w prawidłowych normach, gdyby było coś nie tak no to już bym poleciała na bardziej szczegółowe badania.

Ja dziś umówiłam się na kolejną wizytę u lekarza, głównie po to by dostać receptę na kolejną stymulację owu... Za namową lekarza zaczniemy już w następnym cyklu. Nie ma na co czekać....

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu znowu jestem w trakcie stymulacji. Poprzednio były trzy pęcherzyki, ale tylko jeden pękł. No i się nie udało tak czy siak. Jutro biorę ostatnia dawkę leków. Już mam dość.

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara, jak Twoje samopoczucie?

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki nie testowałam bo: wczoraj jakby ciut wieksze krwawienie i juz z błonami( soryy za szczegóły) dziś rano znów taki ból miesiączkowy że myslałam że po ścianach będe chodzić a to 3 dzień! wziełam nospe forte i apo naproxen i przeszło ale od rana krwawienia brak.Normalnie jakieś jajca!!! w dodatku piersi jakby dalej boląi duże ale nie mam żadnych objawów ciąży. Myśle że to z powodu mojej torbieli 5cm zaraz po okresie lece na usg.
    My kobitki to przesrane mamy jak nie urok to sraczka ;)

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy musicie sie stymulowac żeby miec owulacje ale przynajmniej zachodzicie w tą ciążę a ja mam cykle regularne jak w zegarku owulka zawsze koło 15-18 dc piękny pęcherzyk, endometrium super, faza lutealna 12-15dni i za przeproszeniem gówno z tego już nie mam siły. Żebym chociaż wiedziała co mogę leczyć ;( :( :(

hchypc0zgq8syrex.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta umów się do lekarza skoro coś Cię niepokoi, ale zrobienie testu Ci raczej nie zaszkodzi... Ja prawie 3 lata walczę o dziecko i pomimo tego, że po stymulacji udało się 2 razy zajść w ciążę to obydwie straciłam i uwierz mi, że wolałabym, żeby nie udało się zajść w ciążę niż przeżywać te 2 straty...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem kochana nie zrozum mnie źle! to przez co przeszłyscie to najgorsze co może przydarzyć się matce-kobiecie wiem że nawet jakbym chciała to nie będe w stanie sobie wyobrazić przez co przeszłyście ale chodzi mi tylko o ten fakt że wiecie że jestescie zdolne do zapłodnienia a ja nie wiem czy mam jakiś ubytek czy coś... ;( skoro wszystko jest takie książkowe a ciąży dalej brak może to jednak nasienie mojego męza.... jutro umawiamy się na badanie

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogóle to przepraszam bo głupio to zabrzmiało bo to nie jest żadna licytacja pt.kto ma gorzej mam chyba jakiegoś doła i gadam głupoty

hchypc0zgq8syrex.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta, ale ja nie miałam nic złego na myśli... Przepraszam jeśli tak mnie zrozumiałaś... Wszelkie badania i podejrzenia o to, że coś może być nie tak lekarze dopiero po roku uważają za zasadne... Możecie zrobić badanie nasienia, kosztuje nie wiele w porównaniu do innych badań i wtedy się przekonacie czy z tej strony należy leczyć...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ