Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny W swoim roczniku wiadomo najlepiej i mam nadzieje, że zagrzeje tu miejsca
To będzie pierwszy cykl starań od poronienia. Posiadaczka PCO, 15 kg nadwagi i słomianego zapału do diet i ćwiczeń Ale walczę ze sobą bo w końcu mam cel!
Pozdrawiam Was ciepło :*Cykl starań
-
Lottie, spokojnie byś dała radę z bliźniakami.
Ja mam braci bliźniaków i powiem Ci, że z tego co pamiętam to tragedii nie było
Ja sama bym chciała mieć bliźniaki.
A z drugiej strony to nie chcę studzić trochę Twojego entuzjazmu, ale to że są dwa jajka to jedno. Ja w poprzednim cyklu miałam 3 piękne - gotowe do pęknięcia pęcherzyki. Mimo, że dostałam pregnyl w dawce 15 000 j. to pękł mi tylko jeden pęcherzyk, a i nawet z tego jednego dzidzia się nie poczęła. Mam nadzieję, że Ty będziesz miała więcej szczęścia niż ja I trzymam mocno kciuki.
Ja w tym cyklu byłam na lekach, ale nawet nie miałam kiedy iść na monitoring. Wiem, że pęcherzyk jakiś był bo mnie bardzo jajniki bolały, a do tego miałam piękny śluz płodny. Wczoraj miałam ostatni dzień tego śluzu, więc już pewnie owu była. Starania też były. Czekam na testowanieKsawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Ja bym chciala blizniaki ! Bardzo! Jestem zdania że lepiej 5zdrowych niz jedno chore
Ja jestem ciekawa jak w tym miesiącu, bo po 1.mialam zapalenie pecherza (po zapaleniu zawsze spoznia mi sie okres) po 2.pije ziola o.Sroki ktore reguluja hormony i moga skracac okres, po 3.jem wit.C ktora tez opoznia mi okres. Generalnie okres mam dostac za ok tydz. A za tydzień w czwartek ide na wesele. Wiec dobrze by było albo dostac okres albo wytestowac ciążę, zeby wiedziała czy moge pić na weselu.... -
zamieszczam wyniki mojego M.
koncentracja 66,5 mln/ml
liczba 498,75 mln/ml
ruch postepowy 54%
ruch całkowity 78%
brak ruchu 22 %
żywotność 86%
plemniki o prawidłowej budowie 7%
leukocyty ( wyszły źle) 6-12 wpw
aglutynacja:brak
ph:7,8
ja pierdziu prawie 500 milionów w mililitrze i kur....nawet jeden nie może trafić!!!!;/ -
Lotti 3mamy kciuki za te dwa pęcherzyki !!
Baranek witaj;)! Który to cykl po poronieniu? Mam koleżankę z PCO i jej bardzo pomagał inofolic ma już dwójkę dzieciaczków walcz walcz;)! A my będziemy Cie wspierały w tym;)!!
Sandri, Maskotka to czekamy na Wasze teściki;) jesteście pierwsze do testowania;) Super!!
Srebrzysta i bardzo dobrze;) trzeba czasem wyluzować!! Nam też się udało na święta, po wodę ze z rodzinka i znajomymi pewnie żołnierzyki się wyluzowaly i efekt jest:D
Piękna liczba;)!! Nie ma, nie ma, a jak się dostaną do jajeczka to trzy od razu:P kochana ja teraz jestem w polsce jeszcze ponad tydzień później do niemiec na tydzień,później na wizytę do polski na 4 dni i później na Dłuższy czas do niemiec:P także krąże w te i we wte !
-
Lottie a gdyby Ci się udało teraz zajść w ciążę,to czy gin ma jakiś o myślowy plan działania dla Cb?? Wiesz dlaczego dochodziło do strat?
-
Srebrzysta, mój ma dużo, dużo gorsze nasienie niż Twój mąż. Teraz też robiliśmy badanie nasienia i widzisz jak jest. Ja mam co miesiąc owu, ładny progesteron, śluz płodny. Niby wszystko ok, a ciąży dalej nie ma. Jedna zajdzie w ciążę za drugim razem, a druga dopiero za dziesiątym..Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Mamy zrobione wszystkie badania oprócz genetycznych i tak właściwie nic nie wiem... Na samych matołów trafiam, którzy tylko kasę ciągną jutro idę na kolejną wizytę i wtedy się o wszystko wypytam...Starania od maja 2013
Aniołki
13.11.2015 - [*] 7 tc
22.01.2016 - [*] 11 tc -
Kochana a badania pod kątem zespolu antyfosfolipidowego? Na krzepliwosc krwi? My też nie mamy tylko zrobionych genetycznych i jeszcze wymazow na bakterie, ale w końcu znaleźliśmy Lekarza,który powiedział,że po poronieniach przepisuje zastrzyki clexane na rozrzadzenie krwi i w tej ciąży je stosuje, mimo to ze mam dobre wyniki. Powiem Ci, ze znam dużo dziewczyn, które potaniały dwa, trzy razy a z tymi Zastrzykami udało im się donosic zdrowe ciążę. Niestety są one refundowane dopiero po trzecim poronieniu. Ja place 10 zastrzyków 114 zł... Mam nadzieje kochna, ze coś zaproponuje Ci zaproponuje, żebyś czuła się bezpieczniej;)!!
-
Olcia to w sumie jak jesteś w PL to nie mamy tak daleko do siebie ;)A ty tak kursujesz tam i z powrotem a jak znosisz podróż trochę to godzin jest...?
Maskotka dzięki za słowa otuchy jakoś mi lepiej jak wiem że nie tylko u nas tak że niby ok a ciąży jak nie było tak nie ma... Ale oczywiście życze Ci jak najszybciej to zmienić
Lottie a te torbiele Ci się same wchłaniały czy coś na nie miałaś?
-
Mimo dwóch pęcherzyków trudno utrafić w bliźnięta. Sama jestem tego przykładem
Dwa pęcherzyki były, dwa pękły i tylko z jednego coś dało, choć nie na długo.32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05