Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny. Wiem,że odzywam się "ni z gruchy..." ale mam do was pytanie..
Może któraś będzie umiała mi podpowiedzieć.
Jeżeli okres zaczął się 9.05,na podstawie śluzu wiem kiedy mam dni płodne,a od wczorajszego wieczora plamie,jest szansa że to zarodek się zagniezdzil? -
Maskotka spokojnie ja byłam na pierwszej wizycie 6+5 i nie było jeszcze widać serduszka a wszystko rozwinęło się prawidłowo i jest w porządku. Wiem że to trudne ale postaraj sie o tym nie myśleć i nie nakręcaj się że coś jest nie tak :* trzymam kciuki :*
-
Hej kochane;)!
Maskotka gratuluję Ci z całego serduszka:* u mojej koleżanki serduszko bylo dopiero w 7t. Nie martw się na zaś!
Srebrzysta jak Twój cykl? Trzymam kciuki;*!!
A my jesteśmy już tydzień w szpitalu... Brązowe plamienie i świat się zawalił... Na szczęście z dzidzia wszystko ok! Ja mam nakaz leżenia, bo chyba cis się odkleilo albo się zrobił krwiaczek... Ja będzie wszystko dobrze to w poniedziałek do domciu!
Owocnych starań wszystkim życzę!! I bezproblemowych,nudnych ciąż! -
Dziewczyny czy któraś z Was brała lutenyl? Bo ja go skończyłam już ponad 2 tygodnie temu a okresu ciągle nie ma... Ten p****y lekarz mnie wykończy, nafaszerował mnie jakimiś cudami i teraz twierdzi, że ze mną same problemy a jak mu powiedziałam, że to ostatni cykl starań będzie, bo musimy odpocząć psychicznie i finansowo to stwierdził, że mam więcej nie przychodzić ;/ no i zanim teraz znajdę innego lekarza, bo do tamtego konowała już więcej nie pójdę to się martwię co z tym moim okresem... Czuję się strasznie, na usg tydzień temu było widać zmiany martwicze w endometrium a tu ciągle ciszaStarania od maja 2013
Aniołki
13.11.2015 - [*] 7 tc
22.01.2016 - [*] 11 tc -
Lottie - ja dwa razy brałam lutenyl. Za każdym razem po nim okres mi się spóźniał około 2 tygodnie. Temperaturę miałam podwyższoną, a o dziwo poziom progesteronu strasznie niski. Poczekaj jeszcze kilka dni, okres powinien przyjść.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:56
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Witam się!
Jestem z lipca `89.
Za chwilę SONO HSG. Później AID.
Leczę się w Poznaniu.1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
Cześć dziewczyny.
U mnie jest chyba większy problem niż przypuszczałam. Byłam swój przypadek skonsultować u innego lekarza. Według ostatniej miesiączki miałam wtedy 6t i 3d, ale usg wyliczyło mi ciążę na 5t i 3 d, czyli o tydzień młodsza. Pęcherzyk ciążowy miałam 12 mm, pęcherzyk żółtkowy o wymiarach 4 mm, niestety lekarz nie stwierdził zarodka. Powiedział mi jeszcze tyle, że powinnien już być zarodek bo betę miałam ponad 8000. Do tego pęcherzyk jest zniekształcony i lekko zapadniety. Ku mojemu zaskoczeniu nie zrobił mi usg dopochwowego tylko przez powłoki brzuszne. Dał mi jeszcze tylko 25 procent szans że ta ciąża w ogóle się rozwinie. Ja nie mam żadnych boli. Właściwie to czuję się jakbym w ciąży nie była. Zero mdłości, piersi nie bolą. Jedynie to codziennie muszę się z synkiem wybrać na drzemke. Ostatnia betę miałam 8000 a po trzech dniach wzrosła do 12000. Nie mam plamien, ani krwawien. Może dlatego że biorę luteine dopochwowo..
Myślicie, że to może być puste jajo?Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
niestety ja Ci nic nie poradzę ale rzeczywiście zagadkowa sprawa ale póki nic nie jest przesądzone to się nie zamartwiaj.
Olcia co tam u Was?jak sie czujesz?
Marronek kiedy wizyta u lekarza?
Ja sie nie odzywałam bo nie ma z czym.Wykres jakiś beznadziejny nie wiem czy owulka była czy będzie dopiero.Testy owulacyjne total negatywne w dodatku od 2-3 dni kłuje mnie jajnik z torbielą. W piątek ide do lekarza umówić sie na laparoskoie tej torbieli.Aha i zapomniałam napisać że strajkuje i nie biore żadnych pigułek!spójrzcie na wykres,co myslicie? -
Wizytę mam 10 czerwca, a do tego czasu osiwieję normalnie. Jeść nie mogę, spać nie mogę. Dzisiaj mi się w nocy jakieś głupoty śniły.
Jeszcze ten lekarz u którego byłam powiedział mi, że gdyby nie to, że ten pęcherzyk żółtkowy jest taki ładny to by od razu dał mi skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie macicy, albo dałby mi tabletki żebym poroniła samoistnie.
Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Maskotka no ja sie wcale nie dziwie ze nie widział zarodka jak Ci zrobil USG przez brzuch no chyba ze masz dużą niedowagę i ani grama tłuszczu na brzuchu to moooze obraz byl by porównywalny do tego pochwowego. Na Twoim miejscu poszłabym gdzie indziej. Przez powłoki brzuszne USG robi sie od 12 tyg a i to jak mama ma troche więcej ciała nie daje idealnego obrazu. Nie znam się na przyrostach bety ale objawów ciążowych przeciez miec jeszcze nie musisz, mimo wszystko jest wcześnie. A nie może być ciąża młodsza o tydzień? Ja na twoim miejscu poszukałabym lekarza z dobrym sprzętem i sie umowila jak najszybciej.
-
Ja byłam na pierwszej wizycie u mojego lekarza prowadzącego w piątek. I powiedział też, że ciąża jest młodsza o tydzień. Ale jak się go zapytałam czy jest zarodek to mi powiedział, że jest .. nawet na usg widać, że coś jest w pęcherzyku ciążowym. Zmartwiło mnie najbardziej to, że na odchodne powiedział mi, że na razie to wszystko średnio wygląda. Robił mi usg dopochwowo.
I oczywiście za namową męża właśnie poszłam do tego lekarza, który robił mi usg przez brzuch. I ten nie zobaczył zarodka tylko pęcherzyk żółtkowy.
Jak dzwoniłam z wynikami bety do mojego lekarza to powiedział, że przyrost jest okej. Beta już na tym etapie wolniej rośnie i najważniejsze, że rośnie a nie stoi w miejscu i nie spada. Objawów w ciąży nawet w pierwszej ciąży nie miałam, nic. Cycki urosły mi dopiero po porodzie jak napełniły się pokarmem, a tak to całą ciąże były takie flaki, a Ksawery zdrowy jak ryba. Wkleiłabym Wam zdjęcia, ale nie umiemKsawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Z tych całych nerwów to już 1 kg schudłam.
W piątek za tydzień pojadę na wizytę jak po wyrok. Jedynie co mi jest to zawsze z młodym chodzę spać po południu, bo nie mogę oczu utrzymać. No i czasami mnie podbrzusze boli jak na okres. Czasami coś tam mnie ciągnie i kłuje. I tyle..Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Maskotka - najbardziej to sobie tymi nerwami szkodzisz. Wiem, ze w takiej sytuacji ciężko o spokój. Najlepiej chyba się udać do innego lekarza, który Ci zrobi USG z dopplerem.
Srebrzysta - do lekarza dopiero po okresie. W tym cyklu nic nie robimy - po poronieniu mój organizm zwariował. Po ostatnim okresie nie wyczyściło się wszystko i cały czas mam plamienia. Biorę teraz dupka (ale plamienia po nim nie zanikły), a po odstawieniu czekam na okres i do lekarza. Ale nie wiem, czy jeszcze załapiemy się na ostatnią próbę z rządowym programem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 13:10
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
maskotkaa wrote:Marronku, a Tobie beta rosła przy pustym pęcherzyku ciążowym?
Przyrost miałam prawidłowy. Ale ja miałam krwawienie/plamienie i bóle jak na @.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka