X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąłgonia wrote:
    hej dziewczyny powiedzci mi kochałam się z męzem przed i w dzień owulacji jest jakas szansa na zajście w ciąży chcieli byśmy mieć dziecko i wariuje jak to już jest choć to nie moje pierwsze dziecko pomóżcie

Małkoniu - trudno powiedzieć. Zależy czy jesteś zdrowa, czy żołnierzyki męża są silne. Zresztą nawet zdrowa para ma jakieś 20-25% szans na ciąże.
    Przede wszystkim nie stresuj się tak i nie wariuj :)
    A szansa zawsze jest :)

PS. Mój mąż znowu kazał was pozdrowić :P

Januszkowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zdrowa maz te co mogę zrobić żeby mi się udało to co powiem będzie smieszne i głupie mam już 4 dzieci ale pragniemy z mezem jeszcze jedno próbujemy i nic

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąłgonia wrote:
    jestem zdrowa maz te co mogę zrobić żeby mi się udało to co powiem będzie smieszne i głupie mam już 4 dzieci ale pragniemy z mezem jeszcze jedno próbujemy i nic

Jeśli macie już czwórkę, to my powinnyśmy Ciebie pytać o rady ;) Cóż My możemy Tobie doradzić :)

20141018620520.png
    200710173338.png
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczyny ale nie wiem co robic może zbyt bardzo chce mieć to dziecko ze teraz tak fiksuje i jestem tutaj z wami

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo się staracie o kolejne maleństwo? I jak wyglądały wcześniejsze starania? Nic nie pomożemy i nie poradzimy, jak nie będziemy znały Twojej historii :)

mąłgonia lubi tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) dam znac jak bede cos wiedziala:)

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierwszym synem było tak ze chcieliśmy mieć dziecko miałam w tedy 17 lat ale nie ze na już nie uzywalismy zabezpieczenia liczyliśmy się z tym ze kiedyś najdzie ten dzień w którym dowiem się ze jestem w ciąży minoł rok i był ten dzień z córka można powiedzieć ze tez podobnie nie myśleliśmy o tym zbyt intensywnie z drógim moim synem a 3 moim narodzonym maleństwie to było ogromne zaskoczenie po roku od porodu córki poszłam na kontrol do lekaza choć miałam nie regularny okre ale nie myślałam w ogóle o ciąży a tu lekaz mi grtuluje ze zostane mama wiec było to można powiedzieć nie planowane a moja ostatnia kruzynka było tak ze przed zajściem w ciąze z 4 maleństwem byłam w ciąży ale niestety poroniłam w drógim miesiącu lekaz kazał czekac 3 miesiące i znowu zacząć starania ale ja nie chciałam go słuchac jak tylko doszłam do siebie po stracie powiedziałam nie ja chce dzidziusia miałam przeczucie ze będzie to dziewczynka no i za miesiąc poszłam do lekaza i okazało się ze udało się i urodziłam sliczna zdrowa córeczke teraz saramy się już 5 miesięcy i nic nie wiem czy robie cos zle

• mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelitka wrote:
    Mi się wydaje ze jest skoro było to w dni okołoowulacyjne to tym bardziej.
    ostnia @ miąłam 11 kwietnia w piątek 25 kwietnia kochałm się z mezem wieczorem na drugi dzień koło południa poczułam kłucie w prawym boku ale długo to nie trwało i przestało bolec pomysląłm dziś jest ten dzień później już pod wieczór bolał mnie brzuch tak jak na @ do tego prawy bok pleców czy to mogła być owulacja obliczyłam sobie ze w tedy miałam dni płodne i właśnie w ten dzień mogła przypadać mi owulacja ale w ten sam wieczór już nie miałam ochoty kochac się z mezem ale kochaliśmy się rano ale już rano mnie nic nie bolało czy wobec tego uda się

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sama piszesz, że z poprzednimi ciążami tak naprawdę nie planowaliście, czekaliście na to, że samo się zdarzy :)Powinnaś na razie na spokojnie odpuścić, po prostu nie zabezpieczać się i korzystać z siebie nawzajem :)

Takie nastawianie się, że minęło 5 miesięcy i nie ma ciąży, to musi być coś nie tak od razu - jest złe. Czasem to dłużej trwa, trafi się jeden czy 2 cykle bezowulacyjne w tym czasie, jakiś stres, albo zwyczajnie nie trafi się w odpowiedni moment i już może to potrwać troszeczkę dłużej:)

Wiola25 lubi tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem przedtem tak nie miałam jak teraz ze chciałm bardzo dzidziusia nie myslałam o tym a teraz nie ma dnia zebym o tym nie myślała może to tez powoduje ze nic z tego nie wychodzi ale możesz mi powiedzieć czy skoro owulacja przypadła mi 26 kochałam się z mezem dzień przed wieczorem w dzień owulacji zbyt mocno bolał mnie brzuch wiec nie myślałam o przyjemnościach ale kochaliśmy się na drugi dzień rano już w tedy nic mnie nie bolało jest szansa ze może się udac

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Małkoniu - trudno powiedzieć. Zależy czy jesteś zdrowa, czy żołnierzyki męża są silne. Zresztą nawet zdrowa para ma jakieś 20-25% szans na ciąże.
    Przede wszystkim nie stresuj się tak i nie wariuj :)
    A szansa zawsze jest :)

PS. Mój mąż znowu kazał was pozdrowić :P
    Cooooo??? skąd te statystyki? ; /

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Cooooo??? skąd te statystyki? ; /
    hej rubi czy mogła bys mi pomuc nie wiem już jak i kiedy dobrze jest zajść w ciaze chodzi o to żeby się udało

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaa Wiola a nie mówiłam, że wykres bajera?! :P
    Ale nie gratuluję jeszcze, poczekam na kolejne testy lub badania krwi chociaż przyznam, że ucieszyła mnie ta wiadomość. :)

Wiola25 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgonia, wybacz mi...ale gdybym wiedziała to by mnie tu nie było tylko cieszyłabym się ciążą...trzeba próbować w odpowiednich dniach ( owulacja i okolice) a jeśli długo nic z tego to trza się badać...a jeśli i to nic nie wyjaśni to niestety liczyć na tego na górze, że Ci w tym dopomoże...nie ma na to gotowej recepty, ale nie trać nadziei i próbuj do skutku....powodzenia : )

mąłgonia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    małgonia, wybacz mi...ale gdybym wiedziała to by mnie tu nie było tylko cieszyłabym się ciążą...trzeba próbować w odpowiednich dniach ( owulacja i okolice) a jeśli długo nic z tego to trza się badać...a jeśli i to nic nie wyjaśni to niestety liczyć na tego na górze, że Ci w tym dopomoże...nie ma na to gotowej recepty, ale nie trać nadziei i próbuj do skutku....powodzenia : )

fajnie ze jest ktoś taki tutaj co rozumie człowieka i może z nim o tym pogadać dzięki wielkie

• mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Malgonia- w jakim wieku masz dzieci? Jestes rocznik89? Jesli tal to jestem w szoku, ze masz juz 4;) podziwiam Cie.

tak mam 25 lat i mam 4 dzieci powiem ci ze lubie dzieci i kocham je nie załuje ze zaczęłam tak szybko wiele poswieciałam dla nich i nie załuje tego miałam trudne dzieciństwo byłam tez jedynaczka dlatego może tak teraz jest nie których przeraza to 25 lat i 4 dzieci ale powiem ci jestem szczesliwa pragne tylko jeszcze jednego małego brzdąca syn najstrszy w październiku będzie miął 8, córka w czerwcu 6, drógi syn w listopadzie 5 a najmłodsza kruszynka w naszej rodzinie ma 1,5 roku

Januszkowa, Wiola25 lubią tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia a może zrób badania hormonalne. Moze tsh, moze prl, progesteron i masa innych? Może jakiś monitoring. Bez wizyty sie nie obejdzie. Dobry lekarz szybko znajdzie przyczyne niepowodzen.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qq87h371aribit10

• mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąłgonia faktycznie pokaźna armia! :) Bardzo Cie podziwiam!! Nie wiem czy ja dałąbym rade z taką gromadą, a Ty myślisz o kolejnym :):) Jeżeli w ten sposób sie spełniasz to chwała Ci za to i czekamy na kolejnego dzidziusia :) Napewno przyjdzie :)

Drugi sikaniec z allegro bledzioch taki jak wczoraj, quixx nic. Lece na bete! Aha najpierw nie umialam zasnac, a jak juz zasnelam to obudzilam sie o 4 i koniec spania.. :p

mąłgonia, Januszkowa lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ