Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Januszkowa wrote:Malgonia jestes szczesciara i od dzisiaj moja bohaterka;) A bohaterka dlatego, ze moja mama ma kolezanke ktora urodzila 5 córek rok po roku, pierwsze rodzac w wieku 18 lat i nazywa ja swoja bohaterka. Ty jestes moja;)
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Rubi wrote:Cooooo??? skąd te statystyki? ; /
Tak mi lekarze mówili, że zdrowa para ma około 20-25% szans na zajście w każdym w tym cyklu. Literatura medyczna również tyle podaje.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Tzn mogłabym się z tym zgodzić jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę w ogóle...ale w dni płodne na pewno jest to większa szansa...oczywiście jeżeli je dobrze wyliczymy....i jeśli jak napisałaś wcześniej jest się zdrowymStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:no to chyba ich posrało nieźle...
Możliwe, ja mówię to co podaje literatura. Ta sama literatura podaje, że po roku nieudanych starań można zacząć myśleć o badaniach
A prawda jest taka, że to trochę loteria - zdrowa para może się starać pół roku i nic, a para z problemami może zajść nawet w pierwszym czy drugim cyklu.
Trudno powiedzieć od czego to zależy - za dużo "czynników" wpływających.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Rubi wrote:Tzn mogłabym się z tym zgodzić jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę w ogóle...ale w dni płodne na pewno jest to większa szansa...oczywiście jeżeli je dobrze wyliczymy....i jeśli jak napisałaś wcześniej jest się zdrowym
No jasne, statystyka dotyczyła cyklu. Ale... nawet jak w dni płodne, zdrowa para to i tak nigdy nie ma 100%.Rubi lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Wiola25 wrote:A u mnie leci film: "W oczeiwaniu na betkę.."! Nie umiem sie doczekać! Po 17 będę wiedziec..
Spokojnie Wiolu
Będziemy Ci towarzyszyćHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
nick nieaktualny
-
Natt ja chciałam brać, ale ostatecznie sie nie zdecydowałam, bo bałam sie, że cos sobie pochrzanie. Zioło bo zioło, ale nie wiadomo.. :p Chyba najlepiej zrobić badania czy potrzebujesz, bo on zbija prolaktyne.
Dziekuje, że mnie tak wspieracie mężowi jeszcze nie powiedziałam, ale jęzor mnie swędzi
-
nick nieaktualnyNo ja właśnie z prolaktyną mam problem. Mam jej duuuuuużo za dużo i gin i endokrynolog podejrzewają, że to ona hamuje moje owulacje. Leków jeszcze nie dostałam. 25 sierpnia mam następną wizytę [w między czasie badania hormonów] i endo powiedział, że mam teraz starać się pełną gębą a jak nic do sierpnia nie pyknie to na leki wtedy. No ale to 4 miechy jeszcze więc trochę mnie kusi żeby popróbować na własną rękę.
Wiola nie mów! Pomyśl jaką będzie miał niespodziankę jak przyniesiesz ładnie na papierku potwierdzone! -
Jak masz problem to na Twoim miejscu może bym spróbowała :p podobno catagnus jak już coś obniży to niewiele, wiec w sumie nie ma nic do stracenia :p gorzej kombinowac jak sie nie ma pewności :p duzo o tym czytałam i tez nad tym myslałam, ale jak juz wspomnialam, nie chcialam przekombinowac i postawiłam na wiesiołka
Nie mowie jak dzis beta wyjdzie ok, to jutro po pracy jade po jakies buciki albo inny dziecięcy gadżet i to mu wręczę tym bardziej ze jutro mamy 8 rocznice związku okazja jak nic powtórka bety w środe, troche sie boje, że za szybko mu powiem, bo może nie przyrastać albo cuś.. ale z drugiej strony to i tak musi sie dowiedzieć :p troche sceptycznie podchodze do tematu, bo tyle komplikacji może sie przydarzyć, że.. -
nick nieaktualnyWiola25 wrote:
Nie mowie jak dzis beta wyjdzie ok, to jutro po pracy jade po jakies buciki albo inny dziecięcy gadżet i to mu wręczę tym bardziej ze jutro mamy 8 rocznice związku okazja jak nic
Aaaaajjjjj... Wiola... wzruszyłaś mnie i aż mi łezka poleciała.
Przez ten pragnienie bycia mamą stałam się miękką pipą chociaż zawsze byłam nie do zdarcia.
Myśl pozytywnie!Wiola25 lubi tę wiadomość
-
Kurcze... dziewczyny, macie jakieś sposoby na bolące piersi?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Ja własnie przy kubku kawy siedzę w pracy Nauczyłam się ostatnio pić, bo jakoś nie lubiłam, ale coraz bardziej mi smakuje
Wiola - u mnie lezą schowane takie minimikro buciki śliczniutkie dzidziusiowe własnie na taką okazję, żeby mojemu N przekazać wiadomość U mnie jeszcze to pewnie troszkę potrwa, ale niech leżą i czekają.
Ostatnio w sklepie jak byliśmy to razem z N taki śliczniutki bodziak kupiliśmy a niech czekaRubi lubi tę wiadomość