SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • mąłgonia Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Malgonia jestes szczesciara i od dzisiaj moja bohaterka;) A bohaterka dlatego, ze moja mama ma kolezanke ktora urodzila 5 córek rok po roku, pierwsze rodzac w wieku 18 lat i nazywa ja swoja bohaterka. Ty jestes moja;)
    hej januszkowa dziekuje ci za miłe słowa z twojej strony i wsparcie pozdrawiam cie

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Cooooo??? skąd te statystyki? ; /

Tak mi lekarze mówili, że zdrowa para ma około 20-25% szans na zajście w każdym w tym cyklu. Literatura medyczna również tyle podaje.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba ich posrało nieźle...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mogłabym się z tym zgodzić jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę w ogóle...ale w dni płodne na pewno jest to większa szansa...oczywiście jeżeli je dobrze wyliczymy....i jeśli jak napisałaś wcześniej jest się zdrowym

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    no to chyba ich posrało nieźle...

Możliwe, ja mówię to co podaje literatura. Ta sama literatura podaje, że po roku nieudanych starań można zacząć myśleć o badaniach :P

A prawda jest taka, że to trochę loteria - zdrowa para może się starać pół roku i nic, a para z problemami może zajść nawet w pierwszym czy drugim cyklu.
    Trudno powiedzieć od czego to zależy - za dużo "czynników" wpływających.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Marronek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Tzn mogłabym się z tym zgodzić jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę w ogóle...ale w dni płodne na pewno jest to większa szansa...oczywiście jeżeli je dobrze wyliczymy....i jeśli jak napisałaś wcześniej jest się zdrowym

No jasne, statystyka dotyczyła cyklu. Ale... nawet jak w dni płodne, zdrowa para <3 to i tak nigdy nie ma 100%.

Rubi lubi tę wiadomość

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie leci film: "W oczeiwaniu na betkę.."! Nie umiem sie doczekać! Po 17 będę wiedziec.. <3

natt, Januszkowa lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    A u mnie leci film: "W oczeiwaniu na betkę.."! Nie umiem sie doczekać! Po 17 będę wiedziec.. <3

Spokojnie Wiolu :)
    Będziemy Ci towarzyszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, trzymam kciuki! :)

U mnie dziś temp lekko w górę, ale bez rewelacji. Zastanawiam się czy jeszcze coś z tego wyjdzie.

Brała któraś z Was Castagnus?

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt ja chciałam brać, ale ostatecznie sie nie zdecydowałam, bo bałam sie, że cos sobie pochrzanie. Zioło bo zioło, ale nie wiadomo.. :p Chyba najlepiej zrobić badania czy potrzebujesz, bo on zbija prolaktyne.

Dziekuje, że mnie tak wspieracie :) mężowi jeszcze nie powiedziałam, ale jęzor mnie swędzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie z prolaktyną mam problem. Mam jej duuuuuużo za dużo i gin i endokrynolog podejrzewają, że to ona hamuje moje owulacje. Leków jeszcze nie dostałam. 25 sierpnia mam następną wizytę [w między czasie badania hormonów] i endo powiedział, że mam teraz starać się pełną gębą a jak nic do sierpnia nie pyknie to na leki wtedy. No ale to 4 miechy jeszcze więc trochę mnie kusi żeby popróbować na własną rękę. :D

Wiola nie mów! :D Pomyśl jaką będzie miał niespodziankę jak przyniesiesz ładnie na papierku potwierdzone! :D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na kawę : )

Januszkowa lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz problem to na Twoim miejscu może bym spróbowała :p podobno catagnus jak już coś obniży to niewiele, wiec w sumie nie ma nic do stracenia :p gorzej kombinowac jak sie nie ma pewności :p duzo o tym czytałam i tez nad tym myslałam, ale jak juz wspomnialam, nie chcialam przekombinowac i postawiłam na wiesiołka :)

Nie mowie :) jak dzis beta wyjdzie ok, to jutro po pracy jade po jakies buciki albo inny dziecięcy gadżet i to mu wręczę :) tym bardziej ze jutro mamy 8 rocznice związku :) okazja jak nic :) powtórka bety w środe, troche sie boje, że za szybko mu powiem, bo może nie przyrastać albo cuś.. ale z drugiej strony to i tak musi sie dowiedzieć :p troche sceptycznie podchodze do tematu, bo tyle komplikacji może sie przydarzyć, że..

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    czas na kawę : )

Ja już kawki nie dotknę :) chyba ze inke :) wypiłam już dziś 2 kubki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:

Nie mowie :) jak dzis beta wyjdzie ok, to jutro po pracy jade po jakies buciki albo inny dziecięcy gadżet i to mu wręczę :) tym bardziej ze jutro mamy 8 rocznice związku :) okazja jak nic :)

Aaaaajjjjj... Wiola... wzruszyłaś mnie i aż mi łezka poleciała. <3
    Przez ten pragnienie bycia mamą stałam się miękką pipą chociaż zawsze byłam nie do zdarcia. :)

Myśl pozytywnie!

Wiola25 lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... dziewczyny, macie jakieś sposoby na bolące piersi?

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt troche szkoda ze gin nie dal Ci bromocornu albo bromergonu na zbicie PRL bo moze w miesiac juz bys miala w normie a tak to moze byc kilka miesiecy straty czasu, nadziei i oczekiwania na II kreseczki

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Aaaaajjjjj... Wiola... wzruszyłaś mnie i aż mi łezka poleciała. <3
    Przez ten pragnienie bycia mamą stałam się miękką pipą chociaż zawsze byłam nie do zdarcia. :)

A tam od razu miekką pipą :D jesteśmy po prostu wrażliwe! ;)

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie przy kubku kawy siedzę w pracy :) Nauczyłam się ostatnio pić, bo jakoś nie lubiłam, ale coraz bardziej mi smakuje ;)

Wiola - u mnie lezą schowane takie minimikro buciki śliczniutkie dzidziusiowe własnie na taką okazję, żeby mojemu N przekazać wiadomość :) U mnie jeszcze to pewnie troszkę potrwa, ale niech leżą i czekają.

Ostatnio w sklepie jak byliśmy to razem z N taki śliczniutki bodziak kupiliśmy ;) a niech czeka ;)

Rubi lubi tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskolka no i bardzo dobrze, niech czeka :) kiedys sie dowiedziałam, że moja mama tez juz czasem jakieś ciuszki kupuje.. chowa do szafy NA WSZELKI WYPADEK! hehehe ;)

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ