X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Siedlce też się starają :]
Odpowiedz

Siedlce też się starają :]

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy co doktorek na to. Myślę, że warto się będzie wspomóc :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 22:44

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie raz dziennie wystarczy (jeżeli planujecie częściej :) zaczynaj od już, plemniki mogą przeżyć do 5 dni podobno w nas :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policzyłam sobie z ciekawości serduszka w marcowych starających się na 36 dziewczyn (testujących od początku miesiąca do dziś) 11 zaciążyło... nie napawa to optymiznem.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, słabe statystyki :(

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie trafił Wam się tydzień na staranka, ale jak to się mówi, jak nie w tym to w następnym :P

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie. Obejrzał wyniki bety, powiedziałam co biorę, kazał się skonsultować z endo co do euthyroxu, dał skierowanie na usg (zapisałam się na 2 kwietnia- to będzie 7t2d), mam masę badań do zrobienia. I następna wizyta 14 kwietnia.
    I na tym koniec z wizytami na NFZ. Dalej będę chodziła do niego prywatnie, bo lekarz jest super, ale to co się dzieje w przychodni to masakra- kolejki, burdel, lekarz spóźnia się ponad godzinę, bo ma równocześnie dyżur i robi cesarkę.
    Kosmos!
    Pozwolił chodzić na basen, o ile woda jest ozonowana, pozwolił się bzykać, o ile nic mnie nie boli i nie mam krwawień ani plamień.

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest na NFZ niestety...
    Teraz tylko badania robić, a ile on bierze za wizytę?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia. Ile by nie brał, więcej stracę siedząc po tyle godzin w szpitalu w godzinach pracy mojego gabinetu.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, teraz oby wszystkie wyniki wyszły prawidłowo :)
    I na usg pokazało się serduszko :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby, choć to i tak jeszcze wszystko może się zdarzyć. Boję się jak cholera :/

• karusia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny! Nawet nie wiedziałam, że mamy jakieś siedleckie forum dla ciężarówek :) są tu jakieś kobietki z terminem na koniec czerwca - początek lipca?? pozdrawiam :)

f2w3rjjgwqqcu9rl.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 15:32

Czarnula87 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia, tak jak jest nazwa forum, my się bardziej staramy niż ciężarówki :) Spróbuj bellybestfriend, tam są ciężarówki :)

Santocha, nie stresuj się będzie dobrze :) to nie jest tak, że każdy ma problemy z ciążą, wierzę że u Ciebie będzie wszystko ok :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki rewelka :)
    Musi być dobrze!

• karusia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, no tak, dzięki rewelka! nawet nie zwróciłam uwagi, że jestem na ovu, a nie na belly.. ale skoro tu jestem, to może nie przypadkowo więc może i ja Wam opowiem pokrótce moją historię, a komuś to w jakiś sposób pomoże... :) W maju 2013 roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Była radość, a jakże! Trwała jakiś tydzień, czy tez kilka dni, bo trafiłam do Łazuki z niską betą (ok. 340, jakiś 5 tydzień.) i plamieniem niestety... Ciąża nie rozwinęła się, była z prawego jajnika i pozamaciczna. Usunęła się ze mnie sama. To co przeżyłam- chyba każda z Was potrafi się domyślić. Lekarze mówili różnie jak to z kolejnymi starankami ma być - jeden, że miesiąc, drugi - dwa, trzeci - trzy ;). Od czerwca do sierpnia badał mnie oprócz Łazuki dr Sawczuk... Wszyscy mówili, że jest okej, jest owulka, pęcherzyk ładny się tworzy, ale dla mnie było niezrozumiałe, dlaczego skoro ciągle z mężem kopulujemy ;) nic z tego nie wychodzi?? Około sierpnia - września trafiłam do Sprawki... I w moim przypadku był to strzał w dziesiątkę :) po pierwsze okazało się, że mam niedobór witaminy D, która jak się okazało ma związek z zajściem w ciążę. Były monitoringi, testy owulacyjne itp. I tak w połowie września ubzdurałam sobie, że chcę mieć psa... Małą, uroczą maltankę... Znalazłam pieska w necie i co tu dużo mówić, pochłonęły mnie przygotowania do przyjęcia nowego domownika! Aż tu nagle rodzice zrobili mi psikusa i powiedzieli, że niekoniecznie chcieliby psa w domu, ponieważ wszyscy dużo pracujemy itd, itp... No i co? Płaczki i zawód... Obraza majestatu ;) Tak się tym psem zaaferowałam, że nie wiedzieć kiedy zaszłam w ciążę!!! Leżąc na na antybiotyku, z gorączką i mega apetytem ;) coś mnie tknęło... Zrobiłam test - dwie kreseczki. Na początku nie mogłam uwierzyć- myślałam, że to przez chorobę i antybiotyki test zwariował :D bo jak to? Przecież w poprzednim miesiącu odpuściliśmy z mężem staranki i zdaliśmy się na los... I tak to właśnie tym sposobem wczoraj robiliśmy wyprawkę dla naszej upragnionej córeczki, która ma przyjść na świat pod koniec czerwca :) Tak więc dziewczyny - na pewno polecam Sprawkę z wielu względów - jest dociekliwy, każdy przypadek jest dla niego ważny i wyjątkowy, pod telefonem i zawsze jak tylko coś się dzieje, każe przyjeżdżać i sprawdzamy co się dzieje (przy czym nigdy nie chciał za taką awaryjną wizytę pieniędzy!), każdej pacjentce poświęca czasu tyle ile potrzebuje ona i... on :) zleca dużo badań, jeśli ma jakiekolwiek wątpliwości, przy tym jest bardzo delikatny, miły ale i konkretny :) Gdy do niego trafiłam, wiedziałam, że to w końcu właściwy lekarz. A druga rzecz, którą polecam to oderwanie się od tych staranek, zwrócenie swojej uwagi nawet w 100% na inne tory, u mnie pomogła chęć posiadania psa :) życzę Wam powodzenia i mama nadzieję, że niedługo popiszemy na belly ;) trzymajcie się :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako świetny pomysł na oderwanie się polecam zumbę ;) koniecznie w atletiku w siedlcach ;) ps. nie reklamuję nikogo, ale tam instrutorka Ania potrafi mocno wkręcić laski w zumbę, wiem, bo sama przetestowałam i po porodzie na pewno tam wrócę :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia, a masz namiary gdzie prywatnie przyjmuje Łazuka? Tel, adres, cena za wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karusia. Miło że do nas zawitałaś. Gratulacje tak w ogóle :] Fajna historia i miło popatrzeć, że jednak się udaje :]

Chcesz to zostań z nami :] Chociaż tu więszość dziewczyny starające się, ale Siedlce to Siedlce :D nie wazne czy jesteś już z brzuszkiem ciążowym, bez brzuszka, czy z brzuszkiem wagowym :D Każdy jest tu mile widziany :D

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ