Sierpień 2012 - szczęśliwy miesiąc
-
WIADOMOŚĆ
-
welurka wrote:dziewczyny chyba nie zdaze zatestowac właśnie dostałam silnego bólu brzucha i plamienia wiec pewnie @ się za chwile rozkręci tak bardzo mi przykro
welurcia trzy maj sie kobietki zobaczysz bedzie dobrze ja na twoim miejscu to zrobila bym tescik bo dlugo sie twoja @ spozniala a jak mi wiadomo to przy ciazy tez mozna miec okres nawet do 3 miesiaca tak wiec kochaniutka lec po tescik i do dziela a my z dziewczynami bedziemy trzymac kciuki zebys zobaczyla tam 2 kreseczki :)i glowa do goryW kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
dziewczyny a czy myslicie ze codzienny sex przy zblizajacej sie owulacji nie jest dobry? tzn oslabia ilosc plemnikow? jak tu sie kochac co dwa trzy dni jak mozna przegapic owulacje. wy jak praktykujecie? codziennie, co dwa dni co trzy dni, oczywiscie jak przypuszczacie ze owulacja bedzie w przeciagu np dwoch dniMatylda
-
znalazlam potrzebne info;) wkleje wam co znalazlam o plemnikach czesc wycielam aby nie bylo za dlugo.
"... W kanalikach nasiennych produkowanych jest około 50.000 plemników na minutę, tj. 72 miliony na dobę. Plemniki potrzebują około 3 tygodni na osiągnięcie pełnej dojrzałości w najądrzach - przemieszczają się one tym kanalikiem cały czas dojrzewając. Kiedy docierają do końca są magazynowane. W obecności hormonów płciowych takich jak testosteron i zawieszone w odżywczym płynie najądrzy, niedojrzałe plemniki przechodzą różne złożone zmiany. w magazynie tym przechowywanie trwa zaledwie 9-10 tygodni.Czesc plemnikow ulegnie rozlozeniu czesc przetrwa.Wytrysk nasienia z członka na szyjkę macicy i tylną część pochwy zawiera od 200-500 milionów plemników. Wiele z nich ginie w zetknięciu z kwasowym odczynem pochwy. Z chwilą dotarcia do szyjki macicy, nasienie napotyka na czop ze śluzu blokujący wejście do szyjki, z którym miesza się w ciągu 60 sekund. Plemniki pozostają w potrzasku aż do momentu, kiedy enzymy w wydzielinie prostaty złamią i upłynnią te mieszankę. Trwa to około 10 minut. Następnie plemniki kontynuują podróż przez szyjkę macicy. Kanał szyjki jest dla plemników swego rodzaju przeszkodą. Tylko w okresie owulacji, w środku cyklu miesięcznego, śluz szyjkowy rzednie i nabiera szklistej barwy aby umożliwić plemnikom niezakłócony przepływ.Zanim nastąpić może zapłodnienie, plemniki muszą się do tego przygotować. Polega to na przejściu przez proces zwany uzdatnieniem. Trwa to, około 7 godzin, a polega na usunięciu warstewek proteinowych z czapeczki akrosomowej. Uczynnia to akrosom i jego arsenał enzymów, które umożliwią zwycięskiemu plemnikowi wniknięcie do jaja. Na tym etapie na placu boju pozostaje już tylko około 500 plemników. Z chwilą kiedy jeden z nich styka się z komórką jajową, akrosom zlewa się z komórkami błony otaczającej jajo i uwalnia swoje enzymy. Fakt tej penetracji włącza system obronny jaja, którego zadaniem jest niedopuszczenie następnych plemników.Matylda -
....moj wniosek... skoro plemniki musza jeszcze dojrzec 7 h aby zaplodnic jajo, to nie ma co zwlekac jak test owulacyjny jest dodatni..drugi wniosek skoro mezczyzna co minute produkuje 50.000 plemnikow, to ma zapas aby sie kochac trzy dni z rzedu;)Matylda
-
mi na ostatniej wizycie lekarz powiedzial,ze obalono juz mit,ze trzeba robic jakies przerwy i ze abstynencja nie ma znaczacego wplywu na ilosc plemnikow(chyba,ze dluga abstynencja-obniza produkcje)
my zawsze boimy sie,zeby nie przegapic momentu i kochamy sie codziennie w okolicach owulki,ale jak na razie bez rezultatow:( -
Z tymi staraniami, to ja myślę, że nie ma reguły, bo nawet jeśli staracie sie co drugi dzień, to raczej nie przegapi się owulacji, bo zanim plemniczek dojrzeje... a jeszcze mają zdolność przetrwania w pięknym rzejrzystym i rozciągliwym śluzem, więc poczekają na jajeczko, no chyba, że mężczyzna ma beznadziejnie słabe parametry.
Z tym produkowaniem też miałam dylemat ale kilka babeczek rozwiało moje wątpliwości więc seks codziennie nie szkodzi produkcji! Więc nic, tylko heeeja banana!"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
-
No ja jak coś, to będę testować już na początku września...a z tym przytulaniem to jest dziwnie: jedni liczą, mierzą,kalkulują i nici...a inni rach ciach raz i gotowe...i bądź tu mądry, gdzie ta sprawiedliwość??? ja mam 11 dc, test owu dziś pozytywny, więc zaczęliśmy działać i tak co najmniej do niedzieli:)
-
nick nieaktualny
-
no ja mam nadzieje ze wam sie jeszcze w tym sierpniu uda, to jest niby bardzo szczesliwy miesiac, wielu moim znajomym udalo sie wlasnie w tym czasie zafasolkowac20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -