Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień 2012 - szczęśliwy miesiąc
Odpowiedz

Sierpień 2012 - szczęśliwy miesiąc

Oceń ten wątek:
  • Anette Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2012, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Boże nie wiem co jest grane @ nie przyszła a testy wychodzą niejednoznaczne albo słaba 2 kreska wychodząca po 20 min ....... Jak do wieczora nie przyjdzie idę na betę

Nie denerwuj sie.... tez jestem zdania zeby kupic inny test, napewno beda 2 kreseczki :-) Trzymym kciki !!!

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2012, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Boże nie wiem co jest grane @ nie przyszła a testy wychodzą niejednoznaczne albo słaba 2 kreska wychodząca po 20 min ....... Jak do wieczora nie przyjdzie idę na betę

tez jestem tego znania zebys sprawdzial z innej firmy test i wtedy zobaczysz dwie kreseczki mocniejsze :) tego ci zycze z calego serduszka :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • matylda Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlasnie okres wiec nie zagladam tu na forum ale za 2dni do was wroce. monia oby sierpien byl dla ciebie szczesliwy. zycze z calego serca. ja zaczelam brac witamine b6 na ten moj krotki cykl. powiem wam czy sie oplacilo i czy widze zmiany. ponoc to tez wplywa na sluz.

Matylda
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda wrote:
    Ja mam wlasnie okres wiec nie zagladam tu na forum ale za 2dni do was wroce. monia oby sierpien byl dla ciebie szczesliwy. zycze z calego serca. ja zaczelam brac witamine b6 na ten moj krotki cykl. powiem wam czy sie oplacilo i czy widze zmiany. ponoc to tez wplywa na sluz.

Czekamy na wiesci

• monia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BĘDE MAMĄ :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • kawowa.panienka Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:

Monia kochana gratulacje :) Wspaniała wiadomość. Od razu zasuwaj zapisać się na listę ciężarówek :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:

Gratuluje kochaniutka z calego serduszka :-) juz troszke ci zazdroszcze :-)

• Anette Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:

Graaatulacje :) i zycze wszystkiego pozytywnego !

• jasmin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:

ale Ci fajnie :)
    gratulacje!!!

relg2n0abn31771x.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:

bosko gratulację moja droga :)
    oj jak bym chciała być w takiej sytuacji....
    uwielbiam czytać takie newsy

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Jessica Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2012, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo, kolejna kobietka z fasolką:D Gratuluję - ale super, jeny jak bym chciała być "w twojej skórze"!
    Wszystkiego naj naj, niech rośnie...

"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaja cudowna wiadomość !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2012, 08:09

• welurka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie znowu łapie dół :( jestem w 8 dniu fl i coraz gorzej znosze te czekanie a nadzieja coraz mniejsza cieszę się jak słysze o kolejnej z nas która zafasolkowała a potem dobija mnie taki smutek ze ja na pewno nie bedę nastepna :(złe nastawienie mam ostatnio jedego dnia mam nadzieje zesie udało a drugiego zupełny bezsens odczuwam i wmawiam sobie ze napewno nie :(

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Dziewczyny a mnie znowu łapie dół :( jestem w 8 dniu fl i coraz gorzej znosze te czekanie a nadzieja coraz mniejsza cieszę się jak słysze o kolejnej z nas która zafasolkowała a potem dobija mnie taki smutek ze ja na pewno nie bedę nastepna :(złe nastawienie mam ostatnio jedego dnia mam nadzieje zesie udało a drugiego zupełny bezsens odczuwam i wmawiam sobie ze napewno nie :(

oj Welurko Ty moja ,głowa do góry.Znam to,co Ty przeżywasz..mam identyczne objawy..raz tak a raz tak..a jak zbliża się @ to cały czas jestem poddenerwowana i nie mogę na niczym się skupić.Czasami mam wrażenie,że sama sobie przywołuję tą wstręciuchę tymi myślami :D. U mnie dziś 11 fl temperaturka spadła,więc też zaczynam doły łapać :(
    Ale wiedz jedno,że uda się i Tobie i mnie i całej reszcie kobietek,które czekają na tą wymarzoną chwilę...ale widać musimy na nią jeszcze trochę poczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2012, 09:07

relg2n0abn31771x.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminku kochany dziękuje za wsparcie :* trudno mieć pozytywne nastawienie jesli czegoś się tak bardzo pragnie a każdy kolejny miesiąć nas od tego pragnienia oddala :( ale cós innego nam pozostaje jak czekac i wierzyć...

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:

ojej, gratuluje kochana :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • matylda Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    monia wrote:

Ja tez gratuluje. cudnie. oczywiscie zazdroszcze okropnie. falszywa bym byla gdybym tego nie powiedziala. ale to zazdrosc pozytywna:) napisz nam raz jeszcze ile sie staralas i czy mialas jakis problem, na ktory moze cos ci pomoglo?czy poprostu nie zaskakiwalo u ciebie. podniesiesz nas na duchu.

Matylda
  • Anette Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:

Ja mam identycznie.... Czymnblizej @ tym gorzej to znosze. Jeden dzien widze/ czuje wiecej na ciaze a nastepnegobdnia wiecej na @. Zwariowac mozna! Emocje u mnie ostatnio wziely nade mna gore... Ale z drugiej strony jak czytam, bodz ogladam wykresy zakonczone ciaza i jeszcze widze ze kobietki dluuuugo sie staraly :) to dziewczyny.... UDA NAM SIE NAPEWNO !!!! Moze nasza fasoleczka czeka na odpowiedni moment, na ten najlepszy i dla nas i dla niej :)
    Glowki do gory, zacisnijmy jeszcze troche zeby.....przeciez nagroda jest naprawde WSPANIALA ....inwarto sie dla niej pomeczyc :)

• monia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2012, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda wrote:
    sisi wrote:
    monia wrote:

Ja tez gratuluje. cudnie. oczywiscie zazdroszcze okropnie. falszywa bym byla gdybym tego nie powiedziala. ale to zazdrosc pozytywna:) napisz nam raz jeszcze ile sie staralas i czy mialas jakis problem, na ktory moze cos ci pomoglo?czy poprostu nie zaskakiwalo u ciebie. podniesiesz nas na duchu.

generalnie od pół roku chodziła mi ta myśl po głowie prawie 4 m-e temu odstawiłam tabletki i brałam tylko kwas foliowy od 3 m-e starania mocne 1 m-e Kochanie na żądanie bo dzień płodny 2 podobny a ten lipiec to na luzie i myśle że to podziałało Kochalismy się prawie codziennie (2 dni bez niczego) ale nie dlatego że musieliśmy tylko że chcieliśmy :)) Nóżki były w górze i kąpałam się dopiero rano 0 irygacji. Od zeszłego pon zaczełam mieć czasami mdlenia na punkcie jedzenia i papierosów czego wcześniej nie było zero ochoty na sex nerwowość ból lewego jajnika i piersi mnie chyba z 3 dni bolały a i od tej ndz miałam objawy przeziębienia katar zimno mi wyskoczyło.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ