Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Bitter a badalas ten marker CA125? bo na jego podstawie tez mozna sprawdzic endometrioze? (nie znam sie az tak i moge sie mylic) O borowinie czytalam mnostwo dobrych rzeczy i podobno kiedys to byla popularna metoda na leczenie u kobiet :) Ale faktycznie lepiej byc pewnym co do endomendy.!


    Tak miedzy innymi popzez marker CA125 sprawdza sie endometriozę ja ja mam. jak sie ma endometriozę nie mozna borowin stosowac bo maja dzialanie mocno estrogenne i moze nasilać objawy endometriozy

  • kate851 Autorytet
    Postów: 1587 1233

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

    Doty gratuluję! :-)

    Qasha współczuję,ale dobrze,że dr nie chce bawic się w gdybanie tylko od razu sprawdzić co jest, na pewno będzie dobrze!

    U nas dziś 3 rocznica ślubu, 43dc i nic nie zapowiada na @, więc zrobiłam rano Amil tym razem i negatyw! nie wiem o co kaman, przed ciążą miałam zazwyczaj 33 dniowe cykle a teraz nie dostałam 2 okresu po porodzie, bo pierwszy dostałam prawie rok po 13 lipca i od tamtej pory cisza, może częste karmienie piersią coś rozregulowało, sama już nie wiem, temperatura rano cały czas 37,1.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Figulina miałam monitoring 6 cykli. Wszystkie były bezowulacyjne. Mój lekarz już nic więcej nie zdziała. Liczę na tych z kliniki. Wiem, że jest jeszcze kilka możliwości i będę wszystkiego spróbować jak np. tej borowiny. Tylko po laparoskopii bo nie wiem czy nie mam endometriozy.
    !

    Bitter trzymam kciuki aby to nie byla enndomenta bo to paskudna choroba ale pamietaj ze i z tym dziadostwem mozna zajsc w ciaze bo znam takie przypadki. np moja siostra i kilka tu dziewczyn na OF! trzymam kciuki za Ciebie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 10:05

    BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość

  • Corcula Autorytet
    Postów: 522 549

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Corcula...zazdroszczę tej bety...
    Ja nie wytrzymałam, miałam robic ja dopiero przed wizyta za tydzien ale dzis poleciałam. Chyba nic dziwnego w tym ze chce wiedzieć na czym stoje juz teraz. Jak beta spada, to odstawiam leki i...od nowa Polska ludowa. Jak wzrośnie nieznacznie, no to kwestia sporna i decyzja lekarza, jak wzrośnie normalnie, to jest szansa. Mam przez to wszystko doła. "Już witał sie z gąską..."itd.

    Rozumiem Cię kochana. Ja odebrałam niepokojący wynik bety w sobotę po południu. W sobotę o 21 nie wytrzymałam i pojechałam do prywatnego szpitala na powtórkę.

    Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • kinga1185 Autorytet
    Postów: 401 211

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, melduje pozytyw z krwi, ale beta niska, wiec waza sie losy Groszka. Powtorki nie robie, dopiero w przyszlym tygodniu ide do lekarza. Narazie nie chce sie denerwowac. Pozdrawiam

    doty22, Morwa, Jagah lubią tę wiadomość

    06.12 - beta 200, prog
    25.11 - transfer...
    22.12- punkcja; 7 komorek; 6 zaplodnionych
    10.2019 początek długiego protokolu
    grudzien 2018 - wizyta w klinice; jestesmy zdecydowani na IVF
    Luty 2018 - laporoskopia. Brak endoemtriozy, brak zrostow, macica w porzadku.
    Endo, PCO?, Hashimoto, IO, MTHFR_677C; MTHFR-1298A-C; PAI-1G 4 G hetero
    Luty 2017 poczatek Napro
    Sierpien 2016 poronienie
    Laporoskopia i HSG - lewa strona niedrozna
    Poczatek staran - styczen 2015
  • kate851 Autorytet
    Postów: 1587 1233

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 1185 trzymam kciuki! a który masz dc? robiłaś testy może?

  • kinga1185 Autorytet
    Postów: 401 211

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 dc. Na moje oko wczoraj byl 13 dpo. W sumie zrobilam 3 testy: jeden wyszedl pozytywny, drugi cien cienia a trzeci sie rozmazal ;). Dlatego juz wiecej nie zrobie ;).

    06.12 - beta 200, prog
    25.11 - transfer...
    22.12- punkcja; 7 komorek; 6 zaplodnionych
    10.2019 początek długiego protokolu
    grudzien 2018 - wizyta w klinice; jestesmy zdecydowani na IVF
    Luty 2018 - laporoskopia. Brak endoemtriozy, brak zrostow, macica w porzadku.
    Endo, PCO?, Hashimoto, IO, MTHFR_677C; MTHFR-1298A-C; PAI-1G 4 G hetero
    Luty 2017 poczatek Napro
    Sierpien 2016 poronienie
    Laporoskopia i HSG - lewa strona niedrozna
    Poczatek staran - styczen 2015
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    hej Dziewczyny, melduje pozytyw z krwi, ale beta niska, wiec waza sie losy Groszka. Powtorki nie robie, dopiero w przyszlym tygodniu ide do lekarza. Narazie nie chce sie denerwowac. Pozdrawiam

    Moja droga, piszę po raz n-ty, moja beta w szczęśliwej ciazy wynosiła 7,1 ;), a kolejnego dnia 21 i tak sobie rosła :). Będzie dobrze, trzymam kciuki!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Moja droga, piszę po raz n-ty, moja beta w szczęśliwej ciazy wynosiła 7,1 ;), a kolejnego dnia 21 i tak sobie rosła :). Będzie dobrze, trzymam kciuki!

    Dokłdadnie! nie jest az tak istotna wartosc bety lecz jej przyrost!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Rozumiem Cię kochana. Ja odebrałam niepokojący wynik bety w sobotę po południu. W sobotę o 21 nie wytrzymałam i pojechałam do prywatnego szpitala na powtórkę.
    Corcula, przepraszam, ale gdzies przeoczyłam- a co niepokojacego było w tym wyniku? tez kiepski przyrost?

  • kinga1185 Autorytet
    Postów: 401 211

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Moja droga, piszę po raz n-ty, moja beta w szczęśliwej ciazy wynosiła 7,1 ;), a kolejnego dnia 21 i tak sobie rosła :). Będzie dobrze, trzymam kciuki!

    Wiem, ze wazniejszy jest przyrost, ale ja juz nie chce sie nakrecac i sprawdze dopiero za tydzien, ale takie wiadomosci podbudowuja. Dziekuje :). Za Ciebie tez trzymam kciuki.

    Sylwia_80 lubi tę wiadomość

    06.12 - beta 200, prog
    25.11 - transfer...
    22.12- punkcja; 7 komorek; 6 zaplodnionych
    10.2019 początek długiego protokolu
    grudzien 2018 - wizyta w klinice; jestesmy zdecydowani na IVF
    Luty 2018 - laporoskopia. Brak endoemtriozy, brak zrostow, macica w porzadku.
    Endo, PCO?, Hashimoto, IO, MTHFR_677C; MTHFR-1298A-C; PAI-1G 4 G hetero
    Luty 2017 poczatek Napro
    Sierpien 2016 poronienie
    Laporoskopia i HSG - lewa strona niedrozna
    Poczatek staran - styczen 2015
  • kinga1185 Autorytet
    Postów: 401 211

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Kinga trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!
    Dziekuje :).

    06.12 - beta 200, prog
    25.11 - transfer...
    22.12- punkcja; 7 komorek; 6 zaplodnionych
    10.2019 początek długiego protokolu
    grudzien 2018 - wizyta w klinice; jestesmy zdecydowani na IVF
    Luty 2018 - laporoskopia. Brak endoemtriozy, brak zrostow, macica w porzadku.
    Endo, PCO?, Hashimoto, IO, MTHFR_677C; MTHFR-1298A-C; PAI-1G 4 G hetero
    Luty 2017 poczatek Napro
    Sierpien 2016 poronienie
    Laporoskopia i HSG - lewa strona niedrozna
    Poczatek staran - styczen 2015
  • kate88:) Autorytet
    Postów: 713 977

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty i Kinga gratuluję! I 3mam kciuki za zdrowe i nudne miesiące ciażuni :) :*

    19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,są nowe wyniki.Spójrzcie,chyba nie jest kolorowo,co?Prolaktyna mega wysoka :-(
    Wyniki.Badanie robione w 7 dc
    LH 6,33 U/L (2,4-12,6) FAZA FOLIKULARNA,14,0-95,6 FAZA OWULRNA
    FSH 4,34 U/L(3,5-12,5)FAZA FOLIKULARNA,4,7-21,5 FAZA OWULARNA
    ESTRIADOL 124,50 pg/ml FAZA FOLIKULARNA(7-12 dc)12-250
    PROLAKTYNA 937,50 ulU/ml norma 102,00-496,00

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka35 wrote:
    Dziewczyny,są nowe wyniki.Spójrzcie,chyba nie jest kolorowo,co?Prolaktyna mega wysoka :-(
    Wyniki.Badanie robione w 7 dc
    LH 6,33 U/L (2,4-12,6) FAZA FOLIKULARNA,14,0-95,6 FAZA OWULRNA
    FSH 4,34 U/L(3,5-12,5)FAZA FOLIKULARNA,4,7-21,5 FAZA OWULARNA
    ESTRIADOL 124,50 pg/ml FAZA FOLIKULARNA(7-12 dc)12-250
    PROLAKTYNA 937,50 ulU/ml norma 102,00-496,00


    Prolaktyna :( na reszie sie nie znam...wiec niestety nie pomoge
    Masz hiperprolaktynemie? bierzesz bromka lub dostinex?

    Sówka35 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, u mnie chyba nic z tego nie bedzie, beta z piatku 125 a z dziś tylko 277. Przyrost, niecałe 40% na dwa dni. Za mało. ;( ;(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    No niestety, u mnie chyba nic z tego nie bedzie, beta z piatku 125 a z dziś tylko 277. Przyrost, niecałe 40% na dwa dni. Za mało. ;( ;(

    :( Kontaktowałaś sie z ginem??

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, zadzwonie z domu bo jestem w pracy, nie chce sie tu rozkleić ;(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Prolaktyna :( na reszie sie nie znam...wiec niestety nie pomoge
    Masz hiperprolaktynemie? bierzesz bromka lub dostinex?
    Jutro mam wizytę u nowej gin .Do tej pory niczego nie brałam,bo mój lekarz zrzucał wszystko na karb Hashimoto :-(

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego