Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia, rozumiem cie w pelni. A lekarze tacy sa. Ja jak wspomnialam o badaniu proge babce w rejestracjito powiedziala zebym nie liczyla ze dostane skierowanie bo nikomu nie daja ze badania hormonow to drogie badania... No nie wiem czy 22zl to jest duzo? Smieszne to jest... Uwazam ze jezeli ludzie chorzy na inne schorzenia sa badani duzo drozszymi badaniami np rezonans, tomografia, czy kolonoskopia, to dlaczego my nie możemy miec takich podstawowych badan hormonalnych na kase... Chory kraj ! Przy przepisaniu antykoncepcji hormonalnej powinny byc badania hormonow, a co dopiero przy problemach z poczęciem...
-
nick nieaktualnyIsia hsg 400zł tak około. Generalnie nie dostaniesz skierowania na hormony jedynie tak.jak.mnie musieliby ciebie położyć na kilka dni na oddział i wtedy porobić. Większość badań jest płatna. Ja wszystkie robiłam na własną rękę bo na tych badaniach w szpitalu bylam w marcu tego roku dopiero. Nie ma co liczyć na lekarzynzwy. Chociaż dziwi mnie że tyle czasu sie staracie a nie zalecają badań.
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:Ja od tego cyklu luzuje. Nie rezygnuje z alkoholu. Korzystam z życia że tak powiem póki mogę bo może za kilkanaście dni czas będzie przystopowacDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hej Kobitki, potrzebuje podpowiedzi, owu mialam w 12 dc od 16 czyli dzis biore luteine no i po 10 dniach musze zatestowac zeby wiedziec czy odstawiac lutke czy dalej brac. Zatem jak myslicie sikaniec cos pokarze czy w tym wypadku beta po 10 dniach braniach czyli 26-7 dc?Nadzieja umiera ostatnia!
-
Isia a jaki jest Twój lekarz rodzinny? Bo np. moja koleżanka dostała skierowanie na badania hormonów od lekarza rodzinnego, bo do gina chodziła prywatnie. Ja do swojego poszłam to mi kazał na nfz do gina iść, bo twierdził, że on nie może wypisywać. W internecie czytałam, że na hormony może skierować ginekolog, endokrynolog i właśnie rodzinny, no ale wiadomo, że w praktyce to wszystko zależy od "widzimisię". Ale może Twój lekarz rodzinny ma 'lżejszą rękę' do wypisywania skierowań?
-
nick nieaktualnyKwiatecek wrote:Hej Kobitki, potrzebuje podpowiedzi, owu mialam w 12 dc od 16 czyli dzis biore luteine no i po 10 dniach musze zatestowac zeby wiedziec czy odstawiac lutke czy dalej brac. Zatem jak myslicie sikaniec cos pokarze czy w tym wypadku beta po 10 dniach braniach czyli 26-7 dc?
Powodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 20:50
Kwiatecek lubi tę wiadomość
-
hej kochane pisałyście o wieku to ja tez zaliczam się do babcinek bo juz mam skończone 31
u mnie moi rodzice maja już 5 wnuków od siostry dwie najstarsze wnuczki 17 i 9 letnie od brata dwóch wnuków 8 i 2 lata i od nas Julkę 4 lata mam się smieje że dla równowagi musi być u nas chłopak ale kt to wie jak bedzie a teście maja 3 od męza siostry 17 wnuka i 10 letnia wnuczke no i od nas Juleczkę teściowa tez marzy o wnuku od nas ale raczej nie doczeka jakdociagnie do końca sierpnia to bedzie cud
a co do lezenia z nogami do góry po seksie to ja tak robiłam i mamy Juleczkę więc cholera wie czy to prawda w tym cyklu tez juz cały czas lezałm z nogami i tyłkiem do góry zobaczymy czy beda efekty ;0
a co do testu owu dziś biel nad bielami więc przyjmuje że owu była 15dc