X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Madziu dasz radę wierzę w Ciebie <3 ;)

najgorsze ze nie czuje nic :( kompletnie nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co? Nie każda kobieta czuje :) Bądź dobrej myśli i nie stresuj się. I tak nic nie zmienisz :) ja mocno trzymam kciuki za Ciebie <3

Madziulla lubi tę wiadomość

• asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję @.. wwczoraj dostałam ale będę testować jeszcze 27 sierpnia :)

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za artykul o magnezie i b6. Lece zaraz do apteki. Zawsze szybko mi sie wyplukiwal magnez i odczuwalam skurcze. Ostatnio nawet serce zaczelo mi gorzej pracować. A jak jeszcze niedobor ,agnezu i b6 moze miec wplyw na moje plamienia i co za tym idzie płodność - na pewno bede suplementowac!

SusannaDean lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri- pamiętaj, żeby kupić lek, a nie suplement! Ja łykam MAGLEKB6, fajna cena, często w promocji! :)

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że supl wystarczy... My bierzemy Magnez + B6 z NordFarm

17.11.17-poronienie całkowite
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Sandri- pamiętaj, żeby kupić lek, a nie suplement! Ja łykam MAGLEKB6, fajna cena, często w promocji! :)
    Też polecam:) tylko uwaga bo jestntez Magleq Max i to jest supl a polecaja w aptekach:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pyyanko co !myslicie na temat dwuch kreseczek na tescie owu przed okresem ? Ja juz mialam jedna kreseczke a od wczoraj pojawia sie druga dzis mocniejsza jak wczoraj test ciazowy zrobie pierszy jutro rano bo niby ovu mi tak wyznaczylo za na drugiego sierpnia powinna byc @zobaczymy jak na razoe brzuch mni nie boli a zawsze bolal na dzien przed okresem no ale ja wyliczylam ze powinnam dostac 6 sierpnia zobaczymy w lipcu dostalam 5 dni wczesniej wiec cierpliwie czekam

• Morwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara,Nadzieja i M wrote:
    Hej dziewczyny mam pyyanko co !myslicie na temat dwuch kreseczek na tescie owu przed okresem ? Ja juz mialam jedna kreseczke a od wczoraj pojawia sie druga dzis mocniejsza jak wczoraj test ciazowy zrobie pierszy jutro rano bo niby ovu mi tak wyznaczylo za na drugiego sierpnia powinna byc @zobaczymy jak na razoe brzuch mni nie boli a zawsze bolal na dzien przed okresem no ale ja wyliczylam ze powinnam dostac 6 sierpnia zobaczymy w lipcu dostalam 5 dni wczesniej wiec cierpliwie czekam
    LH jest hormonem występującym w ciąży , więc jego odpowiedni poziom jest mile widziany, ale równie dobrze możne nie oznaczać nic. Testy lh nie są wyznacznikiem ciąży tak samo jak wysoki poziom progesteronu , także lepiej sikać na test ciążowy niż na owulacyjny ;) jak cierpisz na nadmiar kasy i sprawia Ci to przyjemność to sikaj na owulacyjne, bo tej przyjemności nikt Ci nie odbierze ;) najkorzystniejsza i tak będzie beta jak @ nie pojawi się w terminie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara,Nadzieja i M wrote:
    sądzimy, ze testy ciążowe wykrywają ciążę, a testy owulacyjne wykrywają wzrost hormonu lh zwiastujący owulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciazy nic noe czulam :D juz odpuscilam czekalam na malpe a tu niespodzianka :)) objawow sie nie ma co doszukiwac nie zawsze sa :))
    My zatestujemy okolo 25 siepnia :) chociaz pewnie szybciej mnie podkusi :D
    Bety raczej nie zrobie, wole sie nie stresowac. Jak test wyjdzie pozytywny to umowie sie do gina kolo 6-7 tygodnia ;)

Jezuu czy tylko ja jeszcze przed serduchowaniem zakladam juz ciaze ? :ddd

AJA_S lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciazy nic noe czulam :D juz odpuscilam czekalam na malpe a tu niespodzianka :)) objawow sie nie ma co doszukiwac nie zawsze sa :))
    My zatestujemy okolo 25 siepnia :) chociaz pewnie szybciej mnie podkusi :D
    Bety raczej nie zrobie, wole sie nie stresowac. Jak test wyjdzie pozytywny to umowie sie do gina kolo 6-7 tygodnia ;)

Jezuu czy tylko ja jeszcze przed serduchowaniem zakladam juz ciaze ? :ddd

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    LH jest hormonem występującym w ciąży , więc jego odpowiedni poziom jest mile widziany, ale równie dobrze możne nie oznaczać nic. Testy lh nie są wyznacznikiem ciąży tak samo jak wysoki poziom progesteronu , także lepiej sikać na test ciążowy niż na owulacyjny ;) jak cierpisz na nadmiar kasy i sprawia Ci to przyjemność to sikaj na owulacyjne, bo tej przyjemności nikt Ci nie odbierze ;) najkorzystniejsza i tak będzie beta jak @ nie pojawi się w terminie ;)
    Mialam zapas yestow owu a ze w tym15 dc wyszly dwie kreski ale nie mocne dlatego tesyuje dalej owu tak z ciekawosci zobaczymy jakbedzie dalej wiem ze testy owu wykrywaja owulacke a ciazowe ciaze ale gdzies czytalam ze czasami pokazuja wczesna ciaze niczym sie nie nastawiam i nie nakrecam przynaj!niej sie staram w ciazy z corka nawet nie podejrzewalam ciazy nic mi nie bylo diero w 6tc mialam mdlosci ale to juz lezalam w szpitalu i wiedzialam o ciazy a w tej co syracilam w 14 tc yo od poczatku sie czulam fatalnie i zwalalam to na przeziebienie teraz tez tak robie ale znpwu !az mowi mi ze szarpie !mnie tak jak w ciazy i nie daje sie ze mna wyyrzy!ac w przednich ciazach maz mial racje hehe zobaczymy jak bedzie tym razem do trzech razy sztuka

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja odkąd przyszła @ też mam dobre przeczucia... Może przez Potforka... Nagadała mi że do urodzin będę w ciąży i o! Nastawiła mnie na fasolkę i nie mogę przestać o tym myśleć... A został mi miesiąc o.O

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! wiem, że to nie miejsce, ale udziela się tu dużo kobiet więc i większe doświadczenie. Odebrałam wyniki badania histopatologicznego po poronieniu. Rozpoznanie: Krew, endometrium z przmianą doczesnową.
    Czy mogłaby mi któraś wyjaśnić co to jest?

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, starającemu się, zawsze wiatr w oczy :(

Niosłam karton, zahaczyłam o półkę i wbiłam sobie róg pudła tak, że mój prawy, aktywny jajnik poczułam na plecach :(

Dziewczynki, uważajcie na siebie!

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:

Ja to miałam ale raz się prawie zakrztusiłam o zgrozo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Zyrcia ja odkąd przyszła @ też mam dobre przeczucia... Może przez Potforka... Nagadała mi że do urodzin będę w ciąży i o! Nastawiła mnie na fasolkę i nie mogę przestać o tym myśleć... A został mi miesiąc o.O
    Oj to musisz działać ze zdwojoną siłą Aja :D

U mnie 4 dzień po owu, dziś czułam ból jajnika, takie ciągnięcie w ty, z którego ona była:) Znaczy to ciałko żółte pracuje nie? B cóż innego ? Ono sobie tam będzie nawet jak ciąży nie ma , nie?

AJA_S lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Witam! wiem, że to nie miejsce, ale udziela się tu dużo kobiet więc i większe doświadczenie. Odebrałam wyniki badania histopatologicznego po poronieniu. Rozpoznanie: Krew, endometrium z przmianą doczesnową.
    Czy mogłaby mi któraś wyjaśnić co to jest?
    Kochana ja nie pomogę bo nie znam się. SPytaj na wątku o poronieniach. Kiedy wizyta u dr ?

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka, kiedy testujsz po IUI? Jak się wgl czujesz?

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ