Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny
trzymam kciuki za wszystkie staraczki
coś poczytałam o mdłościach i wymiotach i prócz tego że od dwóch miesięcy się z nimi męczę to Wam coś opowiem
w cyklu w którym się udało , w dniu w którym temperatura gwałtownie spadła wymiotowałam i miałam straszne mdłości - to akurat wypadła sobota i niedziela. Oczywiście w piątek na noc najadłam się szaszłyka z lidla to wiedziałam po czym, no ale jak się okazało, to nie był szaszłyk tylko implantacja jakoś 9 dpo to był czy jakoś tak (na wykresie mam ) . Tak więc nie chce robić nadziei ale właśnie u mnie się takie cuda zadziały w szczęśliwym cykluKatarzyna87, aciulka, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Magic dziękuję kochana :* Czasem łapią mnie @ skurcze ale są na tyle delikatne że jeszcze bez nospy Nie plamię więc jest dobrze, mam dreszcze, ale przy mojej niskiej temperaturze ciała (ok 36,1) to normalne - w końcu teraz mam 37,2 - mierzyłam jakieś 2h temu Psychicznie troszkę gorzej... chyba zaczynam się nastawiać że może być źle i próbuję sobie tłumaczyć że jak tak będzie to mam nie zwariować z żalu Nie płaczę na razie , nie spazmuję staram się jakoś ogarnąć
Rano idę na betę no i niestety znów będę musiała czekać na ten wynik caaaaały dzień - gdzieś pewnie do 18-19. To czekanie zabija
-
Magic To faktycznie nie miła sytuacja, ja to od początku wiedziałam że mam ciąże zagrożoną bo plamiłam, ale mimo to ludzilam się. Niestety, Bozia miała inne plany.
Który to twój cykl teraz?Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤ -
dobry wieczór staraczki:)
dzisiejsza mamusia:) https://ovufriend.pl/wykres,7169fc0327d1567239d321a0fab61588.html
Sierpniowe fasoleczki :
1.08 - Ofelaine @ , SZANIA , Ania1986 @ , kamilka @ , Mała.Mi
2.08 - Lwica , Aurelka , nejsi 88 ,
3.08 - Aga89 , Kaśka @ , Natka098 @ , marzen2210 @ , dziubasekk , Fasia ,
4.08 - vercia @ , Aga_502 @ ,
5.08 - Maluszek22 , BLANKA 90 ,
6.08 - aisza @ , Alinna , mf , littletwig , natt ,
7.08 - shimmer_lip , kluska , Grepade ,
8.08 - Landryneczka @ , Lena 87 @ ,
9.08 - motyl1993 @ , kierzynka @ , małolata @ , soniuska ,
10.08 - madzianka @ , Natu 93 ( ? ) , pinka 425 ( ? ) , bianka , W ,
11.08 - MartaAlvi , czekolada (-) , Niufka , adk_1989 , olga84 ,
12.08 - Jaga , Blue @ , 88macola , Nilakshi ,
13.08 - miscelle (-) , a1000 , polinka ,
14.08 - JusWik @ , Inezka* (-) , Bąbelek86 (-) , mySzqa , Dziubeek ,
15.08 - inezka ( ? ) , apaczka @ , roletka (-) , tomania2806 (-) , szuszu , MoNa_2603 , ania1509 , swojska ,
16.08 - Kicia , BATTINKA , Edka @ , Angela89 , Ewelcia , PsotkaKotka ,
17.08 - Asiula 257 , sylwusia25 @ , lady_89 @ , angela2005 @ , Lelitka ,
18.08 - Marteczka 91 (-) , Joanka466 (-) , magda-ck (-) , Jadhira ,
19.08 - Ankara @ , Muszelka95
20.08 - kitaja @ , versense , Agga
21.08 - asiek191 ,
22.08 - karo_line , Nancy87 , Katarzynka87 ,
23.08 - nadia199191 , olka 281 , Isia93
24.08 - takasobieja , polkosia , Gosiaa , agus3004 , Gosiacu , Zajsonek
25.08 - Maslanka , moremi , karen85
26.08 - beti97 , AnnaMaria , Tysia 85 , Bluberry ,
27.08 - Biedroneczka83 ,
28.08 - Neli ,
29.08 -
30.08 - gosia86 ,
31.08 - Magic ,
odwiedził w tym miesiącu 40 sierpniówekWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 22:20
Ewelcia lubi tę wiadomość
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Temperatura mierzona o 7:30 - 36,67
Po powrocie z WC - 36,67
Prawidłowo o 8:30 - 36,67
Coś tu nie gra ... wyciągam z szuflady term. elektroniczny z 1 mc. po przecinku: 37,0
Termometr rtęciowy: 36,9
Daję ostatnią szansę mojemu term. z 2 miejscami po przecinku: 36,84
I co ja mam wpisać ;/
Versense ja też wczoraj zrobiłam test - wieczorem, negatywny tak, że szkoda gadać...jednak jeszcze trochę do testowania mi zostało, więc póki nie przyszedł okres - choć coś ostro się przypomina, bo boli jak zawsze - nie zamierzam odpuścićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:52
-
Landryneczko, między ostatnim mierzeniem term. z 2 miejscami po przecinku a mierzeniem z tym 1 miejscem i rtęciowym minęło może 5 min. Nie wiem czy ten z dwoma miejscami się nie "zaciął", w akcie złości lekko nim rzuciłam po kolejnym 36,67 ;p
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
aciulka wrote:Magic To faktycznie nie miła sytuacja, ja to od początku wiedziałam że mam ciąże zagrożoną bo plamiłam, ale mimo to ludzilam się. Niestety, Bozia miała inne plany.
Który to twój cykl teraz?
Katarzyna chyba się zepsuł ;/ mierz elektronicznymWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:46
aciulka lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Katarzynka87 i dlatego ja mierzę tylko raz temp bo nie chcę się denerwować i zastanawiać co mam wpisać - może to i błąd, bo czasem mam wrażenie że przysypiam przy mierzeniu, może nawet otwieram buzia (bo mierzę pod językiem) Termometru nie powinnaś zmieniać w trakcie cyklu więc wpisze temp z tego starego - już niedługo nie będzie Ci potrzebny więc go wywalisz
A jeśli chodzi o Twój negatyw to kochana ciut za szybko bo zakładając że dzień wcześniej mogło być zagnieżdżenie Jeszcze będzie dobrze
Versense u Ciebie - póki nie ma @ jest nadzieja Masz strasznie niskie temperatury... zawsze tak miałaś?
Ja jestem już po pobraniu krwi ale chodze tak zamotana poszłam miałam zrobić bete i pro i wyszłam z samą betą na szczęście udało mi się załatwić że z tej samej fiolki dopiszą mi progesteron poza tym wczoraj wieczorem badałam szyjkę jak wkładałam lutkę i miałam wrażenie że jest mniej rozpulchniona niż wcześniej i chyba niżej.... a dziś rano znów wysoko - ledwo ją dotknęłam ale mam wrażenie że jest lekko otwarta!? Możliwe to?
Kurdę nie znam się na szyjce, nawet nie wiem jaka powinna być przed @ a jaka w ciąży i trochę się stresujęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:05
-
Hej
Gratuluję nowych boćków
3mam kciuki za oczekujące
Ja byłam w 23dc na kontroli u lekarza (wg. mnie cykl bezowulacyjny bo naturalny). Lekarz zrobił usg i okazało się, że w prawym jajniku pęcherzyk ok 17mm i endometrium ok 9mm. Mówił, że to może być pęcherzyk owulacyjny chociaż trochę późno bo w 23dc i kazał mi przyjść dzień później. No i byłam wczoraj w 24dc na USG ok godz. 20:00 by minęła pełna doba aby sprawdzić jak ten pęcherzyk się ma i o dziwo pęcherzyk ma ok 19,5mm a endometrium ok 10,5mm pęcherzyk wiem, że to możliwe, że tyle podrósł ale, że endometrium po troszkę więcej niż upływie 24h podrosło aż o tyle..a może to sprawa sprzętu bo 23dc miałam na innym usg a 24dc miałam na usg w szpitalu badania..jak myślicie?? Jutro dzwonię się umówić na pt na usg by potwierdzić przebytą owulację bo innej opcji nie dopuszczam Może moje marzenie się spełni by Nasze Szczęście poczęło się naturalnie z miłości a nie z mechanizmu i faszerowania farmakologią Jednak się nie nastawiam bo nie chcę się rozczarować. Mimo wszystko warto wierzyć by nie zwariować pozdrawiamgosia_9020, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
tyle tego - nie bylo mnie kilka dni i nie nadrobie:) ... ja wlasnie lecze przeziebienie - najpierw gardlo teraz katar, mega katar:/
z tym detektorem jak pytalam was wczesniej - to wlasnie mi wskazuje ale - 18% heh male szanse:)
juz zmeczona jestem tym przeziebieniem to juz mi wszystko jedno:) @ akurat wypadnie mi w urlop - chyba bede wtedy tylko spac - w ogole juz teraz zasypiam na siedzaco w pracy - zmeczona przez ta chorobe... -
Ewelcia wrote:Katarzynka87 i dlatego ja mierzę tylko raz temp bo nie chcę się denerwować i zastanawiać co mam wpisać - może to i błąd, bo czasem mam wrażenie że przysypiam przy mierzeniu, może nawet otwieram buzia (bo mierzę pod językiem) Termometru nie powinnaś zmieniać w trakcie cyklu więc wpisze temp z tego starego - już niedługo nie będzie Ci potrzebny więc go wywalisz
A jeśli chodzi o Twój negatyw to kochana ciut za szybko bo zakładając że dzień wcześniej mogło być zagnieżdżenie Jeszcze będzie dobrze
Versense u Ciebie - póki nie ma @ jest nadzieja Masz strasznie niskie temperatury... zawsze tak miałaś?
Ja jestem już po pobraniu krwi ale chodze tak zamotana poszłam miałam zrobić bete i pro i wyszłam z samą betą na szczęście udało mi się załatwić że z tej samej fiolki dopiszą mi progesteron poza tym wczoraj wieczorem badałam szyjkę jak wkładałam lutkę i miałam wrażenie że jest mniej rozpulchniona niż wcześniej i chyba niżej.... a dziś rano znów wysoko - ledwo ją dotknęłam ale mam wrażenie że jest lekko otwarta!? Możliwe to?
Kurdę nie znam się na szyjce, nawet nie wiem jaka powinna być przed @ a jaka w ciąży i trochę się stresujęEwelcia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blueberry - moim zdaniem to dobry czas na betę Byle jak najwyższa!!!
Co do dziecka poczętego w naturalny sposób, bez farmakologii - jeśli ktoś mi potwierdzi, że jedząc 20 tabletek dziennie będę w ciąży zjem każdą delektując się jakby to kawior byłWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:09
Ewelcia, Bluberry, Isia93 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za was:) po becie przynajmniej bedziecie wiedziec na sto procent czy sie udalo czy nie - bo testy nieraz sa zawodne:) u mnie beta 50zl - to dopiero koszt - ale ja w tym mscu nie bede robic...
Ewelcia - ja ze swoja szyjka tez nie umiem dojsc do ladu bo nawet jak probowalam badac codziennie o tej samej porze to wydawalo mi sie ze inaczej sie uklada... dlatego sobie to odpuscilam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:30