Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagic wrote:ja wiem, ale już jestem niesamowicie zła na moją głuipią głowę, że uważałam, że jest ok a się okazuje, że nie ;( mogłam działać 3 miesiące temu i juz pewnie by mi się udało...a tak....znowu do dostawki qqrwa.....
kochana-możesz działać i próbować a bromek możesz zacząć brać. Proszę tu nie lamentować. Tu się wymyśla rozwiązania a nie problemy! -
malolata chyba zanosi sie na @. tak jak zauwazylas na implantacje bylby to jednorazowy wybryk tempki. ale glowa do gory
madzianka widze, ze juz robilas pare dni temu test, ktory pokazal widoczna 2 kreske. nie myslalas o zrobieniu bety? mozna ja zrobic o dowolnej porze dnia, a przynajmniej bedziesz juz wiedziala na czym stoisz na 100% -
Nona wrote:a badałaś julitaa?
ja sobie prolaktyne sama wymyśliłam!
Poszłam se zrobić progesteron i machnęłam prolaktynę-tak z głupa bo czytałam że moze blokowac owulację zbyt wysoka.
tak, postanowiłam powtórzyć wszystkie podstawowe badania w 4dc, bo w sobotę wybieram się do nowego gina, także przyjdę już z wynikami, zawsze to nie będę tracić czasu
wszystkie wyniki wyszły ok, tylko właśnie prolaktyna taka w górnej granicy, bo wynik był 20,88 a norma 4,80-23,30 i od razu zapaliła mi się lampka, że to może to!
-
nick nieaktualnyjulita wrote:tak, postanowiłam powtórzyć wszystkie podstawowe badania w 4dc, bo w sobotę wybieram się do nowego gina, także przyjdę już z wynikami, zawsze to nie będę tracić czasu
wszystkie wyniki wyszły ok, tylko właśnie prolaktyna taka w górnej granicy, bo wynik był 20,88 a norma 4,80-23,30 i od razu zapaliła mi się lampka, że to może to!
Julita masz podwyższoną. Na Twoim miejscu zbadałabym jeszcze prl po obciążeniu-poproś gina o skierownaie na to. tzn zapłacisz za to ale żeby było wiadomo ze on Ci przepisał. Bo dopiero po obciążeniu moze wzrosnąć.
Masz niby prl w normie ale ogólnej. Dla staraczek jest lepiej żeby było w średniej granicy (około 10-15) a nie blizej max. Bo może owu nie zablokuje ale może być niewydolność ciałka żółtego. jesli lekarz nie da Ci 1/4 lub 1/2 tabletki bromka bo stwierdzi że masz w normie-brałabym łagodny ziołowy castangus. -
Witam nową forumowiczkę
Nona wiem, że mam nie wymyslać...wyrzuty sumienia chyba nigdy mnie nie opuszczą...trudno, ktoś musi mieć pod górkę. Dziękuję za fachową opinięAnkara lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Kochane czytam o tej waszej PRL i postanowilam odnalezc moje wyniki z lutego..moj wynik to 246.7, tylko tyle mam na karcie, nie mam czy to przed obciazeniu czy po. Totalne zaskoczenie, gin nic nie mowila zeby bylo cos zle.. Help!
tsh 1.67
ft4 13.3
ft3 3.93
Tak jak oblatana jestem w Estradiolach srolach itp to w prolaktynie nie mam bladego pojeciaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:47
-
Nona wrote:Julita masz podwyższoną. Na Twoim miejscu zbadałabym jeszcze prl po obciążeniu-poproś gina o skierownaie na to. tzn zapłacisz za to ale żeby było wiadomo ze on Ci przepisał. Bo dopiero po obciążeniu moze wzrosnąć.
Masz niby prl w normie ale ogólnej. Dla staraczek jest lepiej żeby było w średniej granicy (około 10-15) a nie blizej max. Bo może owu nie zablokuje ale może być niewydolność ciałka żółtego. jesli lekarz nie da Ci 1/4 lub 1/2 tabletki bromka bo stwierdzi że masz w normie-brałabym łagodny ziołowy castangus.
mam złe doświadczenia z castagnusem, bo w zeszłym roku od kwietnia do października przyjmowałam go w różnych dawkach (2x1, 1x1, 1 co drugi dzień etc.) i cały czas gin twierdziła że jest coś nie tak bo nie dochodziło u mnie do owulacji.
-
Daisy wrote:
kurcze to już niech przychodzi jak ma przyjść, bo 15go na urlop wyjeżdzam i nie chce mi się wtedy z podpaskami i tamponami biegać
-
nick nieaktualny
-
małolata wrote:kurcze to już niech przychodzi jak ma przyjść, bo 15go na urlop wyjeżdzam i nie chce mi się wtedy z podpaskami i tamponami biegać
Miałam to samo w tym cyklu..@ przylazła dopiero w 40 dc, masakra, ale do 11go mi pewnie się skonczy, bo wtedy tez wyjezdzamy -
nick nieaktualnyjulita wrote:mam złe doświadczenia z castagnusem, bo w zeszłym roku od kwietnia do października przyjmowałam go w różnych dawkach (2x1, 1x1, 1 co drugi dzień etc.) i cały czas gin twierdziła że jest coś nie tak bo nie dochodziło u mnie do owulacji.
ewentualnei jets też mastodnon-moja gin mi o nim mowiła jesli bym miała prolaktynę lekko podwyższoną to bym dostała. Bez recepty.julita lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Przelicznik jednostek w przypadku prolaktyny: 1 ng/ml = 20 mIU/l
te niższe wartości jak mój wynik 26 są w ng/ml.
te wyższe wartosci jak Magic są w mIU/l
Daisy jeśli dobrze liczę wg powyższego schematu to PRL wychodzi u ciebie ok. 12,00 także idealnie
-
ja trochę boję się tym leków, z reszta kolejnych do brania... myslałam, że skoro już mam w normie tsh to i prl będzie w normie i jak zwykle mi sie wydawało. Ja zamówiłam sobie już castagnus i czekam na niego. ale pewnie będzie jutro dopiero a jutro na 20 mam wizytę u gin.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018