Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe fasoleczki :)
Odpowiedz

Sierpniowe fasoleczki :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:39

Ankara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam, GRATULUJĘ DZIEWCZYNY prześlijcie jakieś wirusy ciążowe :D
    ja do testowania mhm 6 dni bo 12 mam dostać @ ale jak nie przyjdzie to 13stego zrobię :D w sumie wolałabym coś więcej wiedzieć bo 15stego jadę na urlop na mazury pod namiot a tam raczej nie bd testowała. Nawet bety nie bd miała kiedy i jak zrobić? :/

Lena87, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga u mnie wczoraj też był 9/10 dpo i również wyszedł jakiś cienias :P Ja jak zapewne widziałaś testowałam o idiotycznych godzinach jak na robienie testów a robiłam to tak, ze poszłam siusiu, nic nie piłam przed jakiś czas no i jak mi się zachciało znów to zrobiłam test no i coś tam wyszło :P Dziś rano jest zdecydowanie wyraźniejsza kreska :)
    Skoro zrobiłaaś drugi test i też cos jest to na bank musi byc cos na rzeczy ;) supersko!

Ja właśnie wróciłam z bety, mam nadzieję że będzie dzisiaj choć kobita najpierw powiedziała że dziś a potem ze jutro :| Dziś też będę mieć wyniki hormonów które robiłam na początku cyklu. Ciekawa jestem czy są takie dobre że udało się znów za pierwszym podejśćiem? Nie wiem czy jestem taką cholerną farciarą czy o co tu chodzi :P Ale dzięki Ci Boże za takie łaski! :)

Gosia koniecznie daj znać po wizycie co powiedział!

Ewelcia, Lena87, gosia86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Aniu zeby 'zobaczyc' prawdopodobna owu wystarczy skok o 0.2 st, jednak program wyznaczy ci owulke dopiero przy 3 wyzszej tempce :). Ale pewnosci nie bedziesz mie bez monitu, bo przy luf i pcos rowniez tempka rosnie co daje zludne wrazenie wystapienia owulki.

Kochane ja juz jade do tesciowej na krew, wzielam tez core na morfologie i watrobowe, co sie skarzy ze ja brzuszek boli czasem, jutro lekarz to pojde od razu z jej wynikami :) Biedna ona ma traume po wkuciach po 3 tg szpitalu jak miala 3 lata bo jej sie babralo ciagle i wkuwli jej sie ciagle na nowo..okazalo sie ze a uczulenie na cos tam z wenflonow :( teraz sie martwie juz wczoraj z nia rozmawialam ze dzis jedziemy to mi juz plakala :/ obiecalam wizyte w maku dla dzielnego pacjenta, dosc sie cieszy bo do maka nie chodzimy czesciej niz raz do roku.. :D

Ale sie rozpisalam. Dzis duzo jezdzenia, moj na wolne, musimy jeszcze troche wyjazdowych rzeczy pozalatwiac, zakupy zrobic jakies, auto odstawic na przejrzenie wszystkiego przed podroza. Takze dzis intensywnie, na szczescie od rana swieci piekne slonko i jest poki co 22st ale b.cieplo :)

Buziaki

Sorki za jakiekolwiek bledy, brak interpunkcji itp, ale moj tel jest w naprawie bo sie zlacze usb rozwalilo i teraz korzystam ze strego s2 mojego M..z peknietym wyswietlaczem :D i jest mniejsza klawiatura i czasem w cos nie trafiam :).

<3

Lena87, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!

Gratuluję nowym Mamusiom! :)
    Mnie wczoraj po południu krew zalała ;) więc uciekam na wrzesień ;)

Powodzenia życzę i obyśmy się na wrześniówkach już nie spotkały ;)

Ankara, moremi lubią tę wiadomość

201710037452.png
    201505144565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę wam pokazać parę zdjęć ze ślubu ale nie wiem jak wstawia sie zdjęcia :/

• Ankara Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Kilka moich kolezanek mając pierwszego chłopca chciało drugą dziewczynkę:) ja to bym chciała bliźniaki: dziewczynke i chlopca:) ale wiadomo to tylko marzenie, jeden dzidziuś na sam początek wystarczy, oby tylko zdrowy, a że pierwszy to płeć dla mnie nie jest ważna:) no właśnie z tą owulacją to różnie bywa, mi w tym cyklu testy pozytywne wychodziły 3 dni z rzędu, 4-tego dnia już sie wkurzyłam i nie sprawdzałam. Ale przytulaliśmy się tylko do skoku temp, a owulka może być z tego co czytałam również po skoku. Także zobaczymy czy pierwszy cykl starań będzie owocny. Jutro może potestuje, ale się cholernie boję jakoś ;) boję się rozczarowania..
    Ewelinkie
    Ale z tymi koleżankami udało sie, ze maja drugie dziecko jako dziewczynke? Jestem ciekawa. Tak jak wspominałam juz wcześniej mam cudownego synka 4 lata i dlatego ta walka teraz o dziewczynke.Jeśli w tym cyklu nie wyjdzie za miesiac staramy sie juz ogólnie o dziecko bo takie testowanie i celowanie jest stresujace:):):)

Wonderwall lubi tę wiadomość

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małolata wrote:
    Cześć Dziewczyny!!

Gratuluję nowym Mamusiom! :)
    Mnie wczoraj po południu krew zalała ;) więc uciekam na wrzesień ;)

Powodzenia życzę i obyśmy się na wrześniówkach już nie spotkały ;)
    Powodzenia we wrzesniu-musi sie wtedy udać. A i tak mam cicha nadzieje, że nie dołacze tam......w razie "w" trzymaj miejsce dla mnie, abym nie musiała skoczyc na październik:)

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • czekolada:) Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze po co sie bierze Acard? Czy on pomaga jakoś w zajściu w ciaze?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Chcę wam pokazać parę zdjęć ze ślubu ale nie wiem jak wstawia sie zdjęcia :/

możesz wejść na jedną ze stronek do wrzucania zdjęć typu ..
    Fotosik.pl
    Po prawej stronie masz opcję - dodaj zdjęcia .. ;)
    Zaznaczasz opcję bez ograniczeń wiekowych ..
    Naciskasz wybierz zdjęcia i przesyłasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcia usunęłam jak ktoś bd chciał to pisać na priv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:43

agus3004, czekolada:), Angelabd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1bb65b7b82cf405.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/86694a3ade182738.html

Piękne ;) .. Młodziutkie Małżeństwo jesteście ;) Gratuluję ;D

My pobraliśmy się 25.06.2011 ;)

Angelabd, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze pleneru nie mieliśmy ale to zrobimy albo 14stego tylko jak @ przyjdzie to nie wiem czy bd w stanie myśleć o plenerze, więc pewnie zrobimy jak wrócimy z urlopu we wrześniu :D

Lena87, Angelabd lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada:) wrote:
    Dziewczyny wiecie moze po co sie bierze Acard? Czy on pomaga jakoś w zajściu w ciaze?:)

Niektóre dziewczyny biorą ponieważ mają zespół antyfosfolipidowy i muszą go brać aby zapobiegać poronieniu. Acard jest też dobry na lepsze ukrwienie macicy :) Moje się tak poprawiło, że po <3 pojawiły się krople krwi co wiem że jest normalnie, ale ja się wystraszyłam i przestalam brać.
    Moje badania krzepliwości są ok, poza jakimś jednym czasem który jest w górnej granicy normy. Mój gin powiedział że jakoś acard i ciąża źle mu się kojarzą, kazał powtórzyć badania i jak znów takie będą to dostanę heparynę :)

czekolada:) lubi tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi zrobiłaś drugi test??

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobiłam :) Jest u mnie pod wykresem. Wygląda na to, że faktycznie się udało, ale czekam jeszcze na wynik bety :)

czekolada:), Lena87, Jaga lubią tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jutro (albo w sobotę, tylko w tym domku chyba nie ma internetu o masakra... sprawdziła ponoć jest wifi - się okaże na miejscu) dam Wam znać odnośnie terminu testowania (jeśli w ogóle będzie) bo raczej się zmieni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:02

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 super

Angelabd lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już chyba po owu :P ale super!
    Albo i nie.... bo obiecałam sobie że nie będę mierzyła temp po owulacji a chyba się uzależniłam :/ Nigdy nie miałam problemów z owulacją więc mam nadzieję że faktycznie była :P We wtorek było czuć jajnior (lewy) i kresy na teście, wczoraj też jeszcze widoczne a dzisiaj już kompletnie nic :) No to teraz uzbroić się w cierpliwość :P

Chciałabym mieć tyle szczęścia co te już zabocianowane :P Trzymam kciuki za Was i za siebie :*
    Małolata szkoda że nas opuszczasz i że się nie udało ;/ Rozwal wrześniówki na łopaki :*

Lena87, Angelabd, MartaAlvi, czekolada:), moremi lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia mam nadzieję że się dużo u Was działo <3 :D

Lena87, tomania2806, Angelabd lubią tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ