Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    Witajcie dziewczyny, z niektórymi już się znam a z innymi nie :) jestem w 13dc czyli w moim przypadku około owulki i dopisuję się do Was :) wcześniej nie pisałam bo nie chciałam się nakręcać, na czerwcowych dużo pisałam i ciągle miałam coraz większą nadzieję a potem ogromnego doła :( ale teraz już spokojnie czekam na skok tempki, pewnie jutro i zobaczymy co z tego wyjdzie, staramy się w tym cyklu wyjątkowo, może pomoże... :) jeszcze nie piszę terminu testowania bo u mnie wacha się termin @ nawet o tydzień, jak zaznaczy owu to będę wiedziała :)
    PS: gratuluję wszystkim zafasolkowanym i poproszę o mega dużo wirusków bo baaaaaardzo chcę dzidzię :)
    Witamy. A ktory to juz cykl staran?? Trzymam kciuki za szybka owulke i dwie kreseczki

eunika lubi tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta u mnie dzis 22 dzien cyklu i dzis z rana sluz taki ciemniejszy i podbarwiony krwia nie wiem co myslec a na ta wredna @ jeszcze za wczenie.

p19us65glzzsn3k4.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Hej dziewczeta u mnie dzis 22 dzien cyklu i dzis z rana sluz taki ciemniejszy i podbarwiony krwia nie wiem co myslec a na ta wredna @ jeszcze za wczenie.
    może to zagnieżdżenie? trzymam kciuki :)

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :D zjechaliśmy całe wybrzeże od granicy niemieckiej do rosyjskiej. Straty rowery: 3 dętki, 1 opona i pedały. Samochód : tłumik :P
    Dziękuję wszystkim za tak cudowny doping..niestety małpa przylazła na Helu 1 sierpnia...Działamy dalej, we wrześniu się uda !!!!!

Chciałam wszystko nad robić ale mąż mi laptopa zabiera ;(
    GRATULACJE wszystkim zafasolkowanym!!! <3 Wieczorkiem nadrobię zaległości - może jakas lista komu się udało by się znalazła ?

Buziaki i do wieczorka <3

eunika, Gośśśka, ;oniqa, Andzia33, samira lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Iwka! wakacje nie do zapomnienia he? fajnie!

ja dzis zaczynam nowy cykl. starania na kroliki nie wypalily, wiec nie bede polecac. ale trzymam kciuki ze dolaczymy w sierpniu do tych zaciazonych!

a w miedzyczasie leze i sie wije z bolu, wiec chyba dzisiaj pobede z wami.

Iwka lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    witaj Iwka! wakacje nie do zapomnienia he? fajnie!

ja dzis zaczynam nowy cykl. starania na kroliki nie wypalily, wiec nie bede polecac. ale trzymam kciuki ze dolaczymy w sierpniu do tych zaciazonych!

a w miedzyczasie leze i sie wije z bolu, wiec chyba dzisiaj pobede z wami.
    cześć słońce,przykro mi :( ale sierpień z tego co zauważyłam przynosi szczęście tyle tu już zafasolkowanych dziewczyn :) passa trwa więc tym razem się uda :D
    Ja czekam na wyniki w piątek mam się dowiedzieć czy coś moze jest z moimi hormonami bo 13 miesiąc mi leci a tu dalej nic :P

Iwka, Andzia33, samira lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane kobitki, dawno do Was nie zaglądałam (czasem trosze podczytywałam, ale nie udzielałam się zbytnio) bo obiecałam sobie odpuścić nerwówkę w tym miesiącu. Mój mąż zakupił sobie kalendarzyk i wszystko w nim notuje, leków w tym miesiącu nie biorę żadnych poza witaminkami...niestety wszystkie się skończyły a wizytę u gina mam pod koniec cyklu także i tak już po fakcie...nic nie zdziała na ten cykl...także ja się odstresowyje a mężuś nauczył się liczyć dni cyklu i zaznacza serduszkowania i witaminki :) :) nie nakręcam się, że w tym miesiącu się uda...na sierpień mam myślenie "jak będzie to będzie" dlatego też do was nie zaglądam, aby tego myślenia drastycznie nie zmienić i nie mieć takich akcji jak w poprzednim cyklu ze mega stresem. Wam Kochane oczywiście wszystkim kibicuję i życzę zafasolkowania biegusiem :)

Gośśśka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zrobiłam sobie ponad miesiąc przerwy z owulką i teraz powróciłam bo dostawałam bzika hihihi non stop z termometrem siedziałam w dziobie :P mam nadzieje ze to sie juz nie powtórzy bo na razie (od pukać) zachowuję się całkiem normalnie :P :D

Aga_Andzia, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    ja też zrobiłam sobie ponad miesiąc przerwy z owulką i teraz powróciłam bo dostawałam bzika hihihi non stop z termometrem siedziałam w dziobie :P mam nadzieje ze to sie juz nie powtórzy bo na razie (od pukać) zachowuję się całkiem normalnie :P :D

ty chociaz trzymasz go w dziobie! zgadnij co mój sobie mysli widzac jak mi wystaje ciagle cos spomiedzy nog. tylko kiwa glowa, ze jestem trzepnieta i wierze w temperaturki jak w tarota. a wlasnie dzieki nim nie oszalalam w zeszlym cyklu bo trwal 40 dni. bez tempek bym rwala wlosy z glowy a tak to czekalam spokojnie...

Gośśśka, Aga_Andzia, basiulkaa_89, Makak lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria hahhahahhahhaha uwielbia Cię ty wariatko!!! :D :D :D wiesz czasami dobrze jest potrzymać coś między nogami :P :P tylko znajdź granice żeby twój Pancio nie poczuł się zazdrosny :D <3

kalitria, samira lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    kalitria hahhahahhahhaha uwielbia Cię ty wariatko!!! :D :D :D wiesz czasami dobrze jest potrzymać coś między nogami :P :P tylko znajdź granice żeby twój Pancio nie poczuł się zazdrosny :D <3

mysle ze porownujac obwod jednego i drugiego nie czuje sie w zadnym calu zazdrosny. jedyne co sie obawia to to, ze ja zeswiruje.

(do reszty)

Gośśśka lubi tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak wielkość może wykluczyć zazdrość :) kochana uważaj z tym wiem co mówię ja lekko ześfirowałam w ubiegłych cyklach,dobrze znać i mierzyć tempkę ale trzeba sobie wyznaczyć granice bo to jest naprawdę zgubne i może przynieść odwrotny skutek.
    W każdym razie kochana trzymam mocno kciuki za Ciebie w tym cyklu!!!!!!!!!!!! :) :) :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    no tak wielkość może wykluczyć zazdrość :) kochana uważaj z tym wiem co mówię ja lekko ześfirowałam w ubiegłych cyklach,dobrze znać i mierzyć tempkę ale trzeba sobie wyznaczyć granice bo to jest naprawdę zgubne i może przynieść odwrotny skutek.
    W każdym razie kochana trzymam mocno kciuki za Ciebie w tym cyklu!!!!!!!!!!!! :) :) :D

i ja za ciebie !!! <3

Gośśśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od zawsze w pochwie a w tym cyklu w ustach(tzn w tym co sie zaczol 18 czerwca i ciagnie sie do dzis) a jak ten cykl sie skonczy to bede w pochwie znowu.... tylko ja lubie miec tempki od pierwszego dnia cyklu a w pochwie podczas @...troche niewygodnie...od nowego cyklu bedzie nowy termometr, olej z wiesolka i moze ziola ojca sroki :)

ja sie zastanawiam czy moj termometr dobrze dziala... tyle razy spadl na ziemnie... raz nawet wypadl przez okno z pierwszego pietra :P

http://img74.imageshack.us/img74/3440/jzyk6bbup5.jpg tutaj widac ze pod jezykiem to moza byc rozna zalezy gdzie sie wsadzi ten termometr.... ja zawsze staram sie w tym samym miejscu przy zylce..
    mysle ze w pochwie jest bardziej dokladna....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla pewności mierze dwoma -normalnym rtęciowym i elektronicznym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 wrote:
    ja dla pewności mierze dwoma -normalnym rtęciowym i elektronicznym :)
    i wychodzi ci taka sama tempka? ja bym nie miala cierpliwosci do rteciowego.. bo to 5 minut trzeba go tam trzymac

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    i wychodzi ci taka sama tempka? ja bym nie miala cierpliwosci do rteciowego.. bo to 5 minut trzeba go tam trzymac
    identyczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 wrote:
    identyczna :)
    mimo wszystko :P 5 minut lezenia jak ja 10sekund nie moge wytrzymac bo mnie na siku cisnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mierzę w ustach bo jakoś nie wyobrażam sobie mierzenia tempki w pochwie podczas okresu...teraz z tempką dałam sobie spokój bo w poprzednim miesiącu prawie zwariowałam...mało mi brakowało do wylądowania w jakims psychiatryku...a teraz jest o wiele lepiej...nie stresuje się tak dzięki czemu cześciej mam dobry humor a dzięki temu z kolei serduszkować mi się częściej chce i teraz my z mężusiem działamy troszkę jak Kalitria w poprzednim cyklu "na króliczki" bo po kilka razy dziennie :) :) i bez żadnego stresu..jedynie co to nadal nogi na ścianę zakładam...tak na wszelki wypadek :P heh

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ci z jakością plemników jak tak codziennie.Moja ginka mówi,że co 2 dzień.

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ