Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia przykro mi,trzymaj się!!!

Andzia33
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Kalitria Kochana http://www.youtube.com/watch?v=pJfytQEqJ9Q :) :)
    hihi. fajne, nie slyszalam tego wczesniej nigdy! seknju. na wino ja zawsze chetnie! 16icon_kiss.gif

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    hihi. fajne, nie slyszalam tego wczesniej nigdy! seknju. na wino ja zawsze chetnie! 16icon_kiss.gif

wino...hmmm pyszności ale w połaczeniu z Twoją wiecznie słoneczna pogodą zapewne smakuje znacznie lepiej :)

oliwia85 lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie dołączę do was w sierpniu- znów mam cystę na jajniku :(

chyba muszę przejść odrazu na październik....

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB to szybko zakladaj pazdziernik!!! :)

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom zdarza sie tak, ze ktora załozy nowy watek ta zachodzi w ciaze :) ja uciekam na wrzesien... ale jeszcze bede tu zagladała. powodzenia kochane

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nom zdarza sie tak, ze ktora załozy nowy watek ta zachodzi w ciaze :) ja uciekam na wrzesien... ale jeszcze bede tu zagladała. powodzenia kochane
    coś w tym jest :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie, udaje mi się znaleźć jakiekolwiek pozytywy w tym kiepskim dniu. Zastanawia mnie jedno wczoraj jak zaczęło się plamienie byłam u ginekologa i mam wpisaną grubość endometrium 6,7mm wiec jak na moje oko to bardzo cienkie. To była pani ginekolog w szpitalu bo panikowałam i chciałam koniecznie odrazu ginekologa ale nie komentowała tego endometrium. Musze to pokazać mojemu ginowi. A wam nie wydaje się to endometrium cienkie jak na 34dc zaraz przed @? A w ciąży też przecież staje się grubsze.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miało-być-łatwo wrote:
    Nusia nie chcę zapeszać, ale mi dziś też najpierw pojawiła się jasnoczerwona krew, a potem to już się rozkręciło :( Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej.

Kochana ja tam zbytnio się już nie przejmuję, bo zapisaliśmy się na in vitro refundowane, podjęliśmy decyzję, ponieważ nie chcemy dłużej czekać...teraz robimy badania i we wrześniu startujemy z całą procedurą.

Póki co okresu nie ma, ale to jeszcze 3 dni, więc mam czas.

• Iwka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia tule mocno <3

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Eavonne Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem co się znow ze mna dzieje już 2 dzień jestem nerwowa wszyscy mnie draznia. Nie umiem normalnie odpowiadać na pytania tylko z podniesionym glosem. Na PMS jeszcze chyba za wcześnie bo @ mam mieć kolo 23.08. Wczorajjuz miałam na myśli wziąć tabletke na uspokojenie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    Niewiem co się znow ze mna dzieje już 2 dzień jestem nerwowa wszyscy mnie draznia. Nie umiem normalnie odpowiadać na pytania tylko z podniesionym glosem. Na PMS jeszcze chyba za wcześnie bo @ mam mieć kolo 23.08. Wczorajjuz miałam na myśli wziąć tabletke na uspokojenie..

Może powinnaś się trochę zrelaksować, odpocząć...

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    ja tak mam teraz ze wszyscy mnie drażną a najbardiej kierowcy ostatnio chciałam wyśc z auta i naczaskac gościowi ale mama mnie powstrzymała tylko go zwyzywałam od najgorszych hehe :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • chce dzidziusia Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja bede testowala za kilka dni (planowana @ powinna przyjsc za okolo 3 dni-oby nie przyszla!! blaaaaaagam!)
    jednakze nie mam ZADNYCH objawow i cos mi sie wydaje ze jednak i tym razem sie nie udalo;( Przytulalam sie z partnerem 2 dni przed owulacja-chyba za wczesnie-co mysliscie, jest jednak szansa,ze w ciazy ejstem mimo brakow objawow??)
    pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po paru dniach
    a więc byłam dziś u gastrologa z moimi wrzodami na jelitach i

mam czopki i tabletki asamax 2*2 szt dziennie (chyba taka nazwa) czopki nie pamiętam ale wiem że mam je na ryczałt bo tak op. tych czop. 100zł a na ryczałt ok. 7zł no i na refluks tabletki i teraz wykupić i leczyć ,proszę trzymać kciuki żebym je dobrze tolerowała i żeby pomogły !!!
    a i powiedział że ta choroba nie ma wpływu na zachodzenie w ciążę i rodzą się zdrowe i ładne dzieci :D

stawy mnie bolą ,pieką i sztywnieją szczególnie szyja ,barki ,kolana aż mi słabo a gastro powiedział ze stawy mogą bolec przy tej chorobie jelit i mam nadzieje ze tak jest i nie jest to nic osobnego (osobna choroba)ehhh...

dla przypomnienia ;)
    @ nie miałam za to lekkie plamienia od piątku w nocy do niedzieli ,jeszcze w poniedziałek były ale tylko pyci na papierze toalet (dosłownie mgła)... :O jutro idę do ginki ,ciekawam co na to powie (dziś 40dc a @ miała być planowo 4-5.08)test ostatnio robiony wczoraj negatyw ...

pozdrawiam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 16:45

Iwka lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ostatnio czytałam o dziewczynie,która miała 2dni przed owu serduszko,i jest w ciąży[w 2014 chcę byc w ciąży]więc myśl pozytywnie,wszystko może się zdażyc.

Ja raczej jestem już po owu,którą przegapiłam w szpitalu,więc starań w sierpniu nie będzie[jeden miesiąc bez testu i luteiny],czekam więc na wrzesień i kibicuję Wam!

Iwka lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witajcie
    Ostatnio czytałam o dziewczynie,która miała 2dni przed owu serduszko,i jest w ciąży[w 2014 chcę byc w ciąży]więc myśl pozytywnie,wszystko może się zdażyc.

W moim przypadku 3 dni tak wiec jak maly jest silny to dopnie swego :-)

eunika, Andzia33, Drzwiona, Lilja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja za to się martwię że przesadziłam i za dużo miałam <3 przed owu :( tyle że mam nieregularnie i bałam się żeby nie przegapić... oby coś z tego było, szyjka zamknięta i od wczoraj mam ciągłe uczucie mokrości, duuużo śluzu. Nie nastawiam się ale byłoby super :)

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    hej ja za to się martwię że przesadziłam i za dużo miałam <3 przed owu :( tyle że mam nieregularnie i bałam się żeby nie przegapić... oby coś z tego było, szyjka zamknięta i od wczoraj mam ciągłe uczucie mokrości, duuużo śluzu. Nie nastawiam się ale byłoby super :)

To ze sie przytulaliscie tak czesto z pewnoscia nie zaszkodzi :-) jest mokr jest dobrze, wiem po sobie :-)
    trzymam kciuki i sle wiruska <3

Lilja lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje , a wiec wstawiam foty mojego D...jak obiecałam...ale jest jeszcze do zrobienia full detali a czasu mało parapetówka w sobote.. ehhh

a ja zabiegana i zagoniona musze ja zorgaznizować...hipsy i paluszki lajkunika i do przody z cola z biedronki....:)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b4369f946d18732b.html

pozdrawiam cieplo , nie czytam wiec nie wiem co tam u was , ale pamiętam

Nusia, Matylda36, juicca lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ