Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale to nie jest powiedziane że się utrzyma niestety bo ma wszystkie objawy pms....
    Moja przyjaciółka też tak miała okazało się że jest w ciąży. Na to nie ma chyba reguły ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Niestety ale z tej mojej drugiej kreski-cienia jedyne co wyszło to potworny ból jajnika w nocy a od rana plamienie brązowo różowe :( test negatywny wiec albo był to biochem albo cholera wie, ogólnie siedzę wyje twarz już mam zapuchnięte nie wiem jak do pracy pójdę, mam dość naprawdę czuje się gorsza wybrakowana i jedyne o czym myśle to ze nigdy nie zostanę matka, skoncze stara zgorzkniała z psem pod pachą :( qrwa dlaczego patologia cheljusy ćpuny rodzą dzieci a ja nie mogę, nie zrozumiem tego nigdy...
    Głową do góry 😘 uda się w końcu, ja powiem wam że zawsze kupuje dwa testy i z różnych firm bo jeden może wyjść fałszywie pozytywny.... I zawsze kupuje 2 żeby się nie nakręcać..

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O nie 😐 a długo plamisz? A może to implantacja?? A kiedy termin @ u Ciebie?

    Ja plamie od soboty i nie ludzie się, że to implantacja. Powoli przybiera na sile i pewnie przerodzi się w okres.
    Dzisiaj 13dc, okres mam mieć w piątek.

    Edit: zresztą czuję od wczoraj jak macica boli okresowo.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 10:15

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Echh a mnie chyba owulacja w tym cyklu zaskoczyła i postanowiła przyjść wcześniej niż zwykle... nawet nie zdarzylam użyć żelu 😣 popatrzcie na mój wykres, czy mi się tylko wydaje... dziś na szczęście monitoring to będę mieć wieczorem potwierdzone info ☺
    No jeśli tempka utrzyma się jutro, bo musi przez 3 dni to raczej chyba już po owulce, ale dziś będziesz miała potwierdzenie, a żel zostanie na następny cykl albo jeszcze lebiej by było na następnego dzidziusia 😀😀😀😀

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Nie stresuj się tak Ja w twoim wieku jeszcze mężatka nie bylam, a co dopiero dzieci Masz jeszcze czas
    Dodam jeszcze że teraz mam 35l i dwójkę na stanie
    A kiedy pierwsze urodziłas???

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Jutro mam wizytę u ginekologa- pierwsza po zabiegu. Może coś o tych plamieniach mi powie :/ Trzymajcie kciuki, bo ja już nie mam siły 😒😒😒
    ✊✊✊ Właśnie może te plamienia to nie @ tylko oo zabiegu?

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Niestety ale z tej mojej drugiej kreski-cienia jedyne co wyszło to potworny ból jajnika w nocy a od rana plamienie brązowo różowe :( test negatywny wiec albo był to biochem albo cholera wie, ogólnie siedzę wyje twarz już mam zapuchnięte nie wiem jak do pracy pójdę, mam dość naprawdę czuje się gorsza wybrakowana i jedyne o czym myśle to ze nigdy nie zostanę matka, skoncze stara zgorzkniała z psem pod pachą :( qrwa dlaczego patologia cheljusy ćpuny rodzą dzieci a ja nie mogę, nie zrozumiem tego nigdy...
    Eh najgorzej ... Najgorszy czas wiem, później trochę przejdzie tylko teraz najbardziej boli i masz same najgorsze myśli. Świat jest niesprawiedliwy cholernie niestety, ale musimy się jakoś trzymać nie na wyjścia. Ja znajduje trochę ukojenia w treningach uwalniają głowę, unikam w tym czasie dołujących filmów i seriali i coś dobrego do jedzonka należy się ;* jesteśmy z Tobą

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Przeklęty PMS Ja wczoraj chciałam chłopa udusić Tak mi na nerwach grał Wrrrrrrr
    Mnie za to dziś mój wkurwia i to ostro...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Moja przyjaciółka też tak miała okazało się że jest w ciąży. Na to nie ma chyba reguły ;)
    Oby 😊😘😘😘

    Nieznajoma_n lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    ✊✊✊ Właśnie może te plamienia to nie @ tylko oo zabiegu?

    Teoretycznie może tak byc, bo przez cały cykl pojawiały mi się drobne plamienia. Ale skoro od tylu lat zawsze mam przed okresem plamienia, to nie ludze się, że teraz jest inaczej. Mam strasznego dola dzisiaj, chciałabym usiąść i się rozpłakać, a tu tyle rzeczy do zrobienia :(

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej w ogóle dziewczyny coś mi się z zoladkiem dzieje... Ale to raczej nie żaden objaw ciążowy.. Wczoraj zjadłam jogurt i tak mnie mdlilo zajebiscie... I w ogóle jakaś biegunka mnie męczy już ze trzy dni 😐

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4338 1827

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Teoretycznie może tak byc, bo przez cały cykl pojawiały mi się drobne plamienia. Ale skoro od tylu lat zawsze mam przed okresem plamienia, to nie ludze się, że teraz jest inaczej. Mam strasznego dola dzisiaj, chciałabym usiąść i się rozpłakać, a tu tyle rzeczy do zrobienia :(
    Kochana zajmij się robota, to najlepsze na myślenie 😘 wiem że to nie łatwo podnieść się, uwolnić głowę i coś robić, ale spróbuj. Takie zamartwianie sie nic Ci nie da 😘 będzie dobrze. Pójdziesz do lekarza to powinien wszystko wyjaśnić 😘 bądź silna 😘💪💪 bo kto jak nie my??? 😘😘😘😘😘😘

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:08

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Teoretycznie może tak byc, bo przez cały cykl pojawiały mi się drobne plamienia. Ale skoro od tylu lat zawsze mam przed okresem plamienia, to nie ludze się, że teraz jest inaczej. Mam strasznego dola dzisiaj, chciałabym usiąść i się rozpłakać, a tu tyle rzeczy do zrobienia :(
    Jakbym o sobie czytala... Ja przed [email protected] po zabiegu mialam taka sama sytuację, mówiłam o tym ginekologowi ale tylko sprawdzil ze nie ma polipa, miesniaka i po temacie :(
    Tkwimy w tym razem :(

  • kasiakasia11 Autorytet
    Postów: 1313 431

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Niestety ale z tej mojej drugiej kreski-cienia jedyne co wyszło to potworny ból jajnika w nocy a od rana plamienie brązowo różowe :( test negatywny wiec albo był to biochem albo cholera wie, ogólnie siedzę wyje twarz już mam zapuchnięte nie wiem jak do pracy pójdę, mam dość naprawdę czuje się gorsza wybrakowana i jedyne o czym myśle to ze nigdy nie zostanę matka, skoncze stara zgorzkniała z psem pod pachą :( qrwa dlaczego patologia cheljusy ćpuny rodzą dzieci a ja nie mogę, nie zrozumiem tego nigdy...

    Tak przejmująco napisałaś ten post, że płaczę razem z tobą. Poczułam każdą odrobinę goryczy i bezsilności którą obecnie odczuwasz.
    Tulę i wspieram.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 11:14

    syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17


  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A kiedy pierwsze urodziłas???
    Pierwsze chwilkę przed 30stka, a drugie 32l

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że nie ma co się cieszyć za szybko.. Beta nic nie urosła. Dzisiejszy wynik to 39,86. Progesteron spadł do 15,07 boże nieeee

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 641 583

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Mówiłam że nie ma co się cieszyć za szybko.. Beta nic nie urosła. Dzisiejszy wynik to 39,86. Progesteron spadł do 15,07 boże nieeee

    O nie 😟 zrobisz jeszcze jutro powtórkę? Może jeszcze podskoczy!

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    O nie 😟 zrobisz jeszcze jutro powtórkę? Może jeszcze podskoczy!
    Na to już nie ma szans raczej, dodatkowo prog tyle już spadł. Zastrzyki i to wszystko na darmo

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:09

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego