SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia91! wrote:U mnie nie wymagali tych badań przed HSG tylko taki zwykły posiew ale koleżanka robiła i czekała chyba z tydzień, jak nie półtora ale może jak to duże Centrum to może mają duże pracowników w laboratorium i nigdzie nie wysyłają, co też wpływa na czas oczekiwania na wynik...
Właśnie u nas wymagają, żeby bakterie w razie czego nie przepchać do brzucha. Dlatego Myco urea i chlamydia plus posiew.
Mam nadzieję, że faktycznie czas krótszy bo tam zawożą próbki wszystkie gabinety i faktycznie to takie główne Centrum.
U nas do drożności jeszcze Klinika chciała mnie naciągnąć na więcej kosztów, włącznie z wizytą na której lekarz powiedziałby mi jakie badania są potrzebne na hsg... jawne naciągactwo -
Upragniona niunia wrote:Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę. Pożegnać się w sumie. Moja osoba podupada na psychice, tyle czuję a forum nie pomaga mi. Miałam robione dzisiaj hsg. Jajowod niedrożny a drugi z oporem przeszedł tyle ze juz 3 msc torbiel jest. Nastawiam się psychicznie na laparoskopie i ciężka walkę o dziecko. Chociaż nie wiem czy kiedyś doczekamy się....
Jeśli czujesz, ze lepiej Ci będzie bez forum to jasne, ze powinnaś odpuści, zawsze możesz przecież wrócić w tej całej niezbyt ciekawej sytuacji jest jeden plus, wiesz chociaż dlaczego się nie udawało i wiesz w jaki sposób walczyć o bobasa a to już bardzo dużo, Wiec może się okazać, ze jesteś bliżej celu niż Ci się wydaje daj sobie czas na gorsze dni ale nie pozwalaj im zostawać na długoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 08:06
Nona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co to za same niedobre wieści z rana?
Upragnona niunia odpocznij, zregeneruj się i walcz. Bo wiesz więcej niż niejedna z nas tutaj. Dopóki masz szansę to trzeba wierzyć, że się uda.
Kozgo- trzymam kciciuki żeby dupek pomógł i nie był uciążliwy . Ja ten cykl mam bez wspomagaczy (duphaston itp)
A my tak odpuściliśmy starania w tym miesiącu ze prawie przegapiliśmy ovulkę. Wczoraj pęcherzyk 20 mm, a ok godz.23 już czułam ból i pęknął. Cos się pośpieszyły w tym miesiącu.
Nona lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:tyko wiecie kawa a kawa, ja piłam naprawdę 3 podwójne espresso czyli 750ml kofeiny. Ograniczę trochę.
Ja przy anemii musiałam zrezygnować całkiem. Teraz piję 1 dziennie maxymalnie. Staram się co 2-3 dni kawe i koniec.
A wypijałam 3 dziennieIsaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
Isaura81 wrote:Dziewczyny co to za same niedobre wieści z rana?
Upragnona niunia odpocznij, zregeneruj się i walcz. Bo wiesz więcej niż niejedna z nas tutaj. Dopóki masz szansę to trzeba wierzyć, że się uda.
Kozgo- trzymam kciciuki żeby dupek pomógł i nie był uciążliwy . Ja ten cykl mam bez wspomagaczy (duphaston itp)
A my tak odpuściliśmy starania w tym miesiącu ze prawie przegapiliśmy ovulkę. Wczoraj pęcherzyk 20 mm, a ok godz.23 już czułam ból i pęknął. Cos się pośpieszyły w tym miesiącu.
A który to dzień cyklu ? Czemu bez wspomagaczy progesteron się poprawił ?
Matko tyle kofeiny podziwiam chyba bym się przekręciła Haha ja mało pije bo nie przepadam, kocham bawarke haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 08:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:tyko wiecie kawa a kawa, ja piłam naprawdę 3 podwójne espresso czyli 750ml kofeiny. Ograniczę trochę.
ja przed ciążą piłam 5 kaw + 2 energetyki DZIENNIE. Ograniczyłam do dwóch kaw dziennie, strasznie cierpialam, głowa mi działa wybuchnąć, ale w kolejnym cyklu zaszłam.Nona, Isaura81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Wczorajsze wyniki:
Beta 831,4
Progesteron nisko wyszedł bo 8,49 ale podjechałam do lekarza późno wieczorem i mówił żeby się nie przejmować, jak nie plamię ani nie ma bólu brzucha. To wczesna ciąża 3/4 tydzień. Dostałam duphaston profilaktycznie 2x1 ale generalnie się dziwił po co robiłam progesteron, że wyznacznikiem jest betahcg i jego przyrost oraz usg, a proga mozna robić jak coś się dzieje. Na usg pęcherzyk 0,34 cm Jutro mam zrobić powtórkę bety.Nona, Isaura81, Natalia91!, SylwiaLu, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Arienka cudownie, gratulacje, na kiedy termin?
Nie wiem, nie powiedział, a się nie spytałam To była taka dyżurna klinika prywatna położnicza bo już nie wiedziałam gdzie jechać o tej porze a spanikowana byłam tym progesteronem. Do swojego gina mam termin przyszły czwartek i będzie prowadził ciążę.