SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
melunia91 wrote:Też macie tak że jak już jesteście po ovu to liczycie dni do dnia testowania ?
Jasne, pewnie każda staraczka tak ma hehe a później jak małpa się skończy to do ovu i tak w kółko od roku...JennyXS, Nona lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
melunia91 wrote:Też macie tak że jak już jesteście po ovu to liczycie dni do dnia testowania ?
Wszystkie poprzednie cykle tak miałam. Ten nie liczę bo jakoś w niego nie wierzę. Ale zobaczymy w trakcieIsaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Arienkas83 wrote:Mam wyniki 2giej bety: 978,2 IU/L jest źle. Wg OM to 5tc.
W poniedziałek było 831,4 IU/L. Więc pewnie nic z tego nie będzie.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
KAL przykro mi ale oby kolejny cykl był tym szczęśliwym
Oliwkowa mama może jak nic nie ma tl właśnie będzie fasolka trzymam kciuki
Arienka kiedy masz lekarza ?
Mnie dziś tak mdli i muli zaczynaja sue skutki uboczne dupkaOlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suplementujecie witaminę D? Bo ja sobie zbadałam i mam 28, a norma od 30. Muszę zacząć brać, a nawet nie wiem ile. I nie wiem co by jeszcze... Tak co cykl muszę coś zbadać. Chyba warto homocysteine? Ale nie byłam na czczo i trochę kosztuje. A ostatnio coś o cynku czytałam, że też warto.
U mnie 1-3 razy krew w ciągu dnia, dlaczego to się nie rozkręca? Chciałabym już nowy cykl, niewiadomo jak to liczyć, kiedy owulacja, kiedy nowy cykl, ech.
Jeszcze chciałam zapytać bo może którejś mąż miał taką sytuację.. mojemu coś się porobiło z ciśnieniem, nawet po śnie ma ponad 140 na 65. Czy to może wpływać na brak ciąży? W ogóle go będzie ciężko wysłać na badania, prawie mdleje przy pobraniu krwi. Na razie nie naciskam.kozgo lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Też macie tak że jak już jesteście po ovu to liczycie dni do dnia testowania ?
Dzis juz sobis temp odpuscilam na rzecz dobrego seksiku z rana -
nick nieaktualnyArienkas83 wrote:Mam wyniki 2giej bety: 978,2 IU/L jest źle. Wg OM to 5tc.
W poniedziałek było 831,4 IU/L. Więc pewnie nic z tego nie będzie.
A ja za to te ksiukasy zaciskam -
koktajlowa wrote:Suplementujecie witaminę D? Bo ja sobie zbadałam i mam 28, a norma od 30. Muszę zacząć brać, a nawet nie wiem ile. I nie wiem co by jeszcze... Tak co cykl muszę coś zbadać. Chyba warto homocysteine? Ale nie byłam na czczo i trochę kosztuje. A ostatnio coś o cynku czytałam, że też warto.
U mnie 1-3 razy krew w ciągu dnia, dlaczego to się nie rozkręca? Chciałabym już nowy cykl, niewiadomo jak to liczyć, kiedy owulacja, kiedy nowy cykl, ech.
Jeszcze chciałam zapytać bo może którejś mąż miał taką sytuację.. mojemu coś się porobiło z ciśnieniem, nawet po śnie ma ponad 140 na 65. Czy to może wpływać na brak ciąży? W ogóle go będzie ciężko wysłać na badania, prawie mdleje przy pobraniu krwi. Na razie nie naciskam.
Mojemu się zdarzało i kazali mu mierzyć codziennie przez jakiś czas i później wdrożyli leki na nadciśnienie które niestety tez wpływają kiepsko na nasienie.
Coś nienajlepszy kurde ten lipiec tyle negatywów. -
Z takim nadciśnieniem warto włączyć regularna aktywność fizyczna zamiast leków, regularne spacer albo bieganie potrafią naprawdę ładnie zbić ciśnienie. Mam doświadczenie po bratowej, której zaczęły się poważne problemy z ciśnieniem w końcówce 3 ciąży, jej lekarz prowadzący powiedział, ze nie przepisuje młodym ludziom leków nad nadciśnienie tylko trzeba się ruszać i zmienić nawyki żywieniowe dodatkowo, pomóc uregulować ciśnienie mogą również masaże ciała ale trzeba trafić na kogoś kto potrafi to ogarnac, to znowu wiem z racji zawodu :p także polecam popróbować naturalnych sposobów ( oczywiście pod kontrolna lekarza) i nie pakować się za szybko w leki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:03
-
Dorii u nas niestety zmiana diety i ruch nie pomogły mąż biega co drugi dzień 8km jada zdrowo pije olej z ostropestu. Niestety ma tez problemy z przysadka i jak dali mu clo na poprawę wyników i wzrost testosteronu to wraz z jego wzrostem zaczęło tez szaleć ciśnienie znowu ;/