X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez troszke nie rozumiem narzekania nie znam Was na tyle ale myslalam ze forum jest dla testujacych i chyba o to chodzilo zeby zajasc w ciaze? Czy sie myle?;) Toszke przycmilyscie staraczki :/ powodzenia staraczki mam nadziwje ze do Was dolacze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:29

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Marilen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A czy są tutaj może jakieś staraczki,które biorą acard ? Macie jakieś doświadczenia czy on rzeczywiście pomaga w zagnieżdzaniu? immunolog kazała mi brać ale boje się może zaszkodzić.

Brałam Acard, na rzekomy przyrost endometrium. Nic nie pomogło. Więc olałam. W poprzednim cyklu odstawiłam acard i wino, i endometrium grubsze, na samych migdałach.

7u229jcgzsq578gy.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile się człowiek na pracy skupiła tu taka afera. :)

Zosiak88...kto przyćmił staraczki? bo jakoś nie zrozumiałam.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso chcialabym ale wydaje mi sie ze nic z tego :)
    Zbadam progesteron w tym cyklu, tylko nie wiem czy w środę nie bedzie tych 7dpo a jie w czwartek jak uvu wyznaczylo.

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Inso chcialabym ale wydaje mi sie ze nic z tego :)
    Zbadam progesteron w tym cyklu, tylko nie wiem czy w środę nie bedzie tych 7dpo a jie w czwartek jak uvu wyznaczylo.

mi gin sprawdzała progesteron co 2 dni żeby sprawdzić czy się prawidłowy poziom utrzymuje.
    3 - 4 badania maksymalnie w miesiącu, i potwierdziła się niedomoga lutealna.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin raz zlecil i bylo ok . teraz sama skierowanie jedno załatwiłam i raz bede badać. Tylko wlasnir nie wiem czy w srode czy 2 czwartek isc.

Przepiszesz mi testowanie znow? @ znow przesunelo mi na czwartek 12-tego lipca, ale ze nie jestem przesadna to chyba bede testowac jednak 13 w piatek:):)

• Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja mam schowane wszystkie ciążowe, ale jakoś mi się to wydaje za wcześnie w 7 tygodniu wskakiwać w legi ciążowe :D

Wygoda przede wszystkim :) :) Śmiało wskakuj w legi ciążowe

Starania o drugie dziecko
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Mi gin raz zlecil i bylo ok . teraz sama skierowanie jedno załatwiłam i raz bede badać. Tylko wlasnir nie wiem czy w srode czy 2 czwartek isc.

Przepiszesz mi testowanie znow? @ znow przesunelo mi na czwartek 12-tego lipca, ale ze nie jestem przesadna to chyba bede testowac jednak 13 w piatek:):)

13 w Wielki piątek urodziłam młodszego syna. Większego farciarza ciężko spotkać.

To na kiedy ci zapisać ?

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Wygoda przede wszystkim :) :) Śmiało wskakuj w legi ciążowe

Oczywiście że wygoda najważniejsza.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    13 w Wielki piątek urodziłam młodszego syna. Większego farciarza ciężko spotkać.

To na kiedy ci zapisać ?
    Poprosze na 13 lipca :)

Edit: dzięki !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie robię testy owu, tak dla przyjemności, bo w tym cyklu nie staramy się.
    I pierwszy raz mam tak, ze 12 dpo ładna kreska, ale negatyw, a 13 prawie niewidoczna, 15 (dziś) już bardzo wyraźna, ale nadal negatyw. Zwykle mi jaśnieje niedługo przed, ale nie tak. Za to boli bardzo na owu, ze strony z usuniętym jajowodem, może dlatego.

A co do stawiania do pionu, to jak już tak walimy szczerze, to ostatnio mnie irytują pytania o to czy beta dobrze przyrasta, czy może za mało jednak, mimo, że widać gołym okiem, że minimum 100% przyrost.

A z drugiej strony, statystyka jest brutalna... weszłam sobie ostatnio na "swój" były watek ciążowy... aniołkowych mam przybyło po moim odejściu. Tak jak w każdym wątku. Jest nas tu dużo. Ktoś zajdzie i urodzi, ktoś poroni, ktoś będzie miał cb a ktoś cp.
    To przytłacza, bo wydaje się, że jest tego dużo. A większość z nas tu jednak "po przejściach" i z problemami...

KAL, Kattti, Mama36, Isaura81 lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung prawda ze tu głównie są kobiety które zajść nie mogą albo są po przejściach te zachodzące w pierwszych cyklach i z książkowymi ciążami raczej tu nie zaglądają stad to nakręcanie zupełnie niepotrzebne.

Ja dalej plamie jak mnie to wkurza nigdy tak nie miałam żeby w 7 dc plamić o co chodzi wogole :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadłam wieczorem na forum i co widzę ... w każdym lipcowym wątki jakaś mała aferka :)
    Chyba idę spać i wrócę jak będzie przyjemnie bo w końcu jestem tu z wyboru i dlatego że lubię te " pozytywne" fluidy niecierpie kłótni nawet w słusznej sprawie. A zycie mogłoby być takie piękne... wymiana poglądów jest zawsze potrzebna i nie musimy się zgadzać we wszystki ale pls z kulturą jak dorośli ludzie a nie rozkapryszone panienki.

A tak poza tym w drugiej ciazy pamietam ze bardzo szybko miałam mega duzy brzuch - i też szybko wszystko było za ciasne.
    Mam nadzieje że w ewentualnej trzeciej sprawa nie dzieje się jeszcze szybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:42

agniecha2101 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję chęć dołączenia;) proszę wpisać mnie na 6 lipca. Co prawda @ powinna być 9 lipca, ale jedziemy na wakację i wolałabym wiedzieć wcześniej. Staramy się o rodzeństwo dla córci. W lutym poroniłam, potem walka z torbielą i w końcu nadszedł czas ponownych starań:) czekanie najgorsze...z Wami raźniej:)

Iga66, Malutka_27, kuzmoni1, MałaMi90, Sung lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo by mi się przydało wyjąć z kartonu staniki ciążowe, bo już jest słabo. Ale dzisiaj jeszcze nie miałam odwagi. Może jutro po wizycie, jak będzie okej, to się zbiore.

ams, Sung lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze zapomniałam o najfajniejszym "efekcie ubocznym" tego stanu :)
    Mega wielkie piersi :) i z tym przyjemnym zakończeniem dnia idę spac :)

Isaura81 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    O kurcze zapomniałam o najfajniejszym "efekcie ubocznym" tego stanu :)
    Mega wielkie piersi :) i z tym przyjemnym zakończeniem dnia idę spac :)
    Czarny humor mnie się trzyma.. Ale tak... Już drugi Msc mam wielkie, piersi.. Z żyłkami... Mega mi fajnie. I aż szkoda że znów spuści się z nich powietrze.. Ehhh.

Isaura81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pojechałam sobie na monitoring i co ?? 8 dc a tam pęcherzyk dominujacy już 17 mm, endometrium 8 mm. Ja się tam nie znam ale jakiś duży już mi się wydaje ten pęcherzyk wiec jak wróciłam to zaprosiłam męża do współpracy co by przypadkiem owulacji nie ominąć ;)

• Maarti Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) Zapisuję się na 22 lipca. @ ma być 24 ale nie wytrzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 08:04

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Problem męski

AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

Aniołek [*] 13.07.2007

1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

Mamy 3 ❄️❄️❄️

f33e17eeb7.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A ja dzisiaj pojechałam sobie na monitoring i co ?? 8 dc a tam pęcherzyk dominujacy już 17 mm, endometrium 8 mm. Ja się tam nie znam ale jakiś duży już mi się wydaje ten pęcherzyk wiec jak wróciłam to zaprosiłam męża do współpracy co by przypadkiem owulacji nie ominąć ;)

Ja tez kiedyś zostałam zaskoczona przez ovulację w 11 dc. Dokładnie w 8 miałam 17 mm pęcherzyk.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ