X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Śluz w początkowej ciąży
Odpowiedz

Śluz w początkowej ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da rady tego ogarnąć. Mam 9 dni do @ i też mam kremowy...
    Nie wiem czy to dobrze czy źle...

Eghh...

Może jest tu jakiś specjalista? ;D

• topa42 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja juz nic nie rozumiem - teraz mam mniej śluzu i jest biały więc pozostaje czekać na @

zem3i09keg891u11.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki wracam do Was... dziś zrobiłam test i był pozytywny i ja w ostatnich 2 tygodniach miałam jeden dzień śluz lekko kremowy a tak to całkiem sucho jest... ale jak wiemy każdy organizm jest inny:)

MisiaMisia, MalutkaEve lubią tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    kobietki wracam do Was... dziś zrobiłam test i był pozytywny i ja w ostatnich 2 tygodniach miałam jeden dzień śluz lekko kremowy a tak to całkiem sucho jest... ale jak wiemy każdy organizm jest inny:)

Jeszcze raz Gratuluję z całego serducha. Uważaj teraz na siebie :)

• alxa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czytałam dziś jedną z tych gazet dla mam.. i był artykuł o zmianach w ciąży... a więc w ciąży pojawia się więcej śluzu niż na co dzień jest biały (czasem lekko kremowy) i konsystencji wodnistej lub lekkiego kremu... i służy on ochronie płodu przed infekcjami...:)

e3db312905.png
    920555c751.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 dpo miałam śluz kremowy ( taki rozciągliwy ) a niekiedy wodnisty. Od wczoraj jest jak woda bezbarwny a teraz gdzies od godziny sucho ..

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i bądź tu mądry ;D

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no dokladnie .. ;d tak jak powiedziała Alxa każda ma inaczej:) sama zobaczysz :)

sponge lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta,
    Jestem tutaj nowa, jednak z tym samym, starym problemem:)
    Mam pytanie dotyczące nie tyle samego śluzu,ale czy w ogóle u Pań którym udało się zafasolkować czy istnienie coś takiego jak bardzoooo wczesne objawy zapłodnienia?:)
    Mam na myśli pierwsze dni,gdy człowiek niecierpliwie doszukuje się jakiegoś znaku ze strony swojego ciała, a na diagnozę jeszcze za wcześnie? Słyszałam o różnych cudach, że ból głowy, ból jajników, sluz, zmiana wyglądu narządów płciowych zewnętrznych, ból sutków itp.
    Wiem że to wszystko jest bardzo subiektywne,ponieważ 1,5 m temu udało mi się za pierwszym 'strzałem' zajść w upragnioną ciążę, którą niestety, cieszyłam się tylko kilka dni. Z moich obserwacji mogę dodać, ból sutków- tutaj mogę zapewnić, po tygodniu od zapłodnienia porzuciłam wszystkie staniki, bo ból piersi był ogromny!:)
    Nie tracę jednak ani wiary, ani samopoczucia...chociaż każda z nas chciałaby mieć upragnione dziecko szybciej niż później, a jeżeli później, to chociaż mieć gwarancje że dzieciątko się pojawi.
    Pozdrawiam

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko , ja kiedyś czytałam na ten temat i takich objawów jest wiele. Co kobieta to inne , część sie pokrywa. Niemniej teraz już nic nawet nie chce wiedzieć na ten temat , bo to tylko miesza mi w głowie. Człowiek się doszukuje, nakręca a potem twarde lądowanie. Szczególnie ze część objawów tych pierwszych jest podobna do zbliżającej się wredoty ;)

Anko, MalutkaEve lubią tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy myślałam, że wiecznie dostaję @ na samym początku (jeszcze wtedy nie mkiałam pojęcia, że to ciąża) czułam się wiecznie zalana, właśnie takim przeźroczystym "glutem". Przepraszam za dosłownośc.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • alxa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko.. powiem Ci coś z własnego doświadczenia.. co miesiąc miałam milion różnych objawów ciąży.. ale nigdy nie byłam w niej.. teraz w tym cyklu czułam się bardzo dobrze i spokojnie.. tylko częściej chodziłam siku.. a tak to zero objawów! aż się zdziwiłam, że test wyszedł pozytywny... teraz powoli zaczyna się zmęczenie... a tak to żadnych objawów nie mam!

emilka88 lubi tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje za informacje. Mysle ze kazda ciaza jest inna i tyle.
    Nie doszukuję się objaw, narazie mam spokojną głowę:)

• magda20m Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej . mam problem czy ktoś by mogł spojrzeć na mój wykresik i coś o nim powiedzieć?

magda20m
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka wrote:
    Szczególnie ze część objawów tych pierwszych jest podobna do zbliżającej się wredoty ;)

No u mnie ewidentnie wskazuje na wredotę!!!!! ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Drogie Kolezanki,jako że jestem tutaj całkiem nowa,mam prośbę.
    Zaczelam okolo 2 tygodnie temu mierzenie temperatur i ten miesiac uznaje za totalnie próbny, ale mam ogromną prosbe.
    Możecie spojrzeć na mój wykres i cokolwiek powiedziec?
    Do wczoraj system ovu zaznaczal mi owulacje na 39dc, niestety dzisiejsza temperatura byla o 0,1 nizsza niz standardowo, po czym wyskoczyla informacja ze niestety program nie moze tamtego okresu uwazac za owulacje.
    Proszę o pomoc, czy po owulacji musi ta temperatura podskoczyc i trzymac poziom czy ma podskoczyć i dalej może być rozna? Czy raczej owulacji nie bylo:(

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrote:
    Witam,
    Drogie Kolezanki,jako że jestem tutaj całkiem nowa,mam prośbę.
    Zaczelam okolo 2 tygodnie temu mierzenie temperatur i ten miesiac uznaje za totalnie próbny, ale mam ogromną prosbe.
    Możecie spojrzeć na mój wykres i cokolwiek powiedziec?
    Do wczoraj system ovu zaznaczal mi owulacje na 39dc, niestety dzisiejsza temperatura byla o 0,1 nizsza niz standardowo, po czym wyskoczyla informacja ze niestety program nie moze tamtego okresu uwazac za owulacje.
    Proszę o pomoc, czy po owulacji musi ta temperatura podskoczyc i trzymac poziom czy ma podskoczyć i dalej może być rozna? Czy raczej owulacji nie bylo:(
    Wydaje mi sie, ze owulka jednak byla, wg mnie nawet o 1 zien wczesniej niz wskazuje na to Ovu. Gratuluje. Teraz tylko czekac.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Syntia Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Alxa! :-)

Ja mam całkiem sucho i bóle menstruacyjne, tydzień do @.....czyli kolejny miesiąc czekania :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 08:56

cd94148501fd4db98eae2d015fe2666e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przeczytałam cały ten watek i nie wiem już nic mam wodnisty ale taki lepki powiedzialabym że jest nieprzejrzysty i dzisiaj zurzyłam 2 wkładki jest 10 dfl

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    Anko.. powiem Ci coś z własnego doświadczenia.. co miesiąc miałam milion różnych objawów ciąży.. ale nigdy nie byłam w niej.. teraz w tym cyklu czułam się bardzo dobrze i spokojnie.. tylko częściej chodziłam siku.. a tak to zero objawów! aż się zdziwiłam, że test wyszedł pozytywny... teraz powoli zaczyna się zmęczenie... a tak to żadnych objawów nie mam!

bo tak już chyba jest, że jak się bardzo na to czeka, to widzi się objawy we wszystkim. A potem przychodzi @ i jakos tak smutno sie robi, że znowu nic... tylko chyba spokojnosc i cierpliwosc może to wynagrodzić :)

emilka88 lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ