Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Śluz w początkowej ciąży
Odpowiedz

Śluz w początkowej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wątek. Jak to jest w końcu z tym śluzem? Kremowy, wodnisty, suchy... już zgłupiałam.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest tak.
    przed @ krem biały czasami "budyn waniliowy"
    przed II kreskami krem (podchodzący wlasnie kolorem pod budyn waniliowy) + wyspy śluzu rozciągliwego żółtego. dziwna mieszanka bo to wygląda poł na pol śluz płodny i śluz niepłodny..
    juz 2 raz sie tak sprawdziło, choć może u każdej kobietki inna historia :)

Margaretka89, MamaNl lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży był kremowy.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Misiaimis Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie mokro, ale śluz przezroczysty. Jestem jakieś 6 dni po owulacji. Co myślicie? :)

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • Olka05 Nowa

Wysłany: 30 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam nadzieje ze jescze ktos tu zaglada 28.10 powinnam dostac @ na kilka dni przed mialam kremowy sluz utrzymuje sie on do dzis do tego pobolewa mnie podbrzusze i piersi sa bardzo tkliwe czy moge miec nadzieje na fasolke? Za kilka dni chce testowac

Annasara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka05 wrote:
    Witam mam nadzieje ze jescze ktos tu zaglada 28.10 powinnam dostac @ na kilka dni przed mialam kremowy sluz utrzymuje sie on do dzis do tego pobolewa mnie podbrzusze i piersi sa bardzo tkliwe czy moge miec nadzieje na fasolke? Za kilka dni chce testowac
    Mnie piersi w ogóle nie bolaył a takie bóle miesiączkowe pojawiły się dużo później, ale co kobieta to inaczej odczuwa ;]
    Mogę opisać jakie u mnie były zawirowania ze śluzem, to może kogoś pocieszę ;) Miałam 50dniowe cykle. Po odłożeniu anty ze 2 razy wydawało mi się, że mam owulacje- strasznie duzo rozciągliwego śluzu. Po prawdziwej owulacji był najpierw lepki i kremowy a kilka dni przed testowaniem stał sie wodnisty i wcale nie było go dużo. Śluz mi się zmienił dopiero po jakiś może 3 tyg. od testowania. Zaczął być kremowy a dopiero 2-3 miesiącu było go na prawde sporo i to też nie zawsze. Także na moim przykładzie można zobaczyć, że czasem nie należy przejmować się śluzem;)

Nikaaaa lubi tę wiadomość

• Olka05 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mialam @ co 30 dni czasem byly maksymalnie 2 dni pozniej lub wczesniej piersi bola mnie tak ze nawet koszulka mi przeszkadza a @ jak nie ma tak nie ma partner sie ogolnie cieszy bo od poczatku roku sie staramy. Test ce zrobic zeby sie troche uspokoic. I dziekuje ci Sylvuszka za odpowiedz ;)

• emilka88 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa napisała :"bo tak już chyba jest, że jak się bardzo na to czeka, to widzi się objawy we wszystkim. A potem przychodzi @ i jakos tak smutno sie robi, że znowu nic... tylko chyba spokojnosc i cierpliwosc może to wynagrodzić "
    I ja się z tym zgadzam.
    Poza tym każda z nas ma inny organizm, każda reaguje inaczej. W teorii objawy sluzu wydają się takie proste i łatwe a w praktyce już trudniej je zweryfikować.
    I na końcu cytat pocieszenia : "jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło, to znaczy że jest Wielkie i lezie powoli :)

Madhuri, Taskaska lubią tę wiadomość

Emilia88
  • Madhuri Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam strasznie duzo sluzu, czasem kremowego, a czasem po prostu mokrego ;) to byla pierwsza oznaka mojego odmiennego stanu, ale wtedy nawet nie liczylam na to, ze bede w ciazy po 1 cyklu staran, wiec podeszlam do tego z dystansem :P

PuUcp1.png
    [*] 9tc/11tc, 9 stycznia 2017
    [*] 6tc, 31 marca 2017
  • mama181286 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie:)wkoncu trafilam na temat dotyczacy sluzu.Jestem juz mama dwojki lobuzow i od listopada staramy sie o trzecie:)W tym miesiacu zauwazyLAm ze okres 3 dni przed czasem trwal tylko dwa dni i niespelna tydzien po mam sluz bialy gesty i jakos mokro ?Nie wiem czy to hormony bo mam zamiar robic testy owulacyjne za tydzien .Milego dnia:)

mama18121986
  • hanah33 Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam ;)
    Ja podobnie wszczęłam obserwacje śluzu..Jest 24 dc śluz biały kremowy, ale zazwyczaj taki jest przed @....więc się nie nastawiam ;((

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

U mnie 28dc zero objawów @.
    21dc krwawienie delikatne, krew o dziwnym zabarwieniu.

BARDZO ZASTANAWIA MNIE Śluz bo od paru dni jest kremowy, czasami czuje jak leci, biały, czasami wodnisty, ale w większej ilości na wkładce ma barwę jasno różowego!!

czekam do 10.07.17r. na testowanie jeżeli @ nie przyjdzie.
    Na 14.07 mam HSG. (staramy się z mężem już 1.5 roku o 2 bejbe!!)

Od 12dc DUPHASTON biorę.

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej puk puk;) jest tu ktos;)?
    Jestem 9 dpo , wczoraj odstawiłam duphaston .
    Mam nadzieje ze sie udalo w tym cyklu. Po wewnetrznym badaniu sluzu : mam taki pomieszany (mleczno wodnisty, kremowy , i taki glutowaty ale nie rozciagliwy) co myslicie?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoo wrote:
    Witajcie :)

U mnie 28dc zero objawów @.
    21dc krwawienie delikatne, krew o dziwnym zabarwieniu.

BARDZO ZASTANAWIA MNIE Śluz bo od paru dni jest kremowy, czasami czuje jak leci, biały, czasami wodnisty, ale w większej ilości na wkładce ma barwę jasno różowego!!

czekam do 10.07.17r. na testowanie jeżeli @ nie przyjdzie.
    Na 14.07 mam HSG. (staramy się z mężem już 1.5 roku o 2 bejbe!!)

Od 12dc DUPHASTON biorę.
    Hej no o jak u Ciebie? Szczesliwy cykl?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam śluz w większej ilości test zrobiłam w 30 dni cyklu i był pozytyw.temp w dniu testu 36.99 cmil brzuch piersi bolały wcześniej śluzu nie obserwowałam bo dla mnie była to mieszanka mojego i partnera.a i siku biegalam co chwile i myślałam że jakieś zapalenie pęcherza.

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka89 wrote:
    Ja też miałam śluz w większej ilości test zrobiłam w 30 dni cyklu i był pozytyw.temp w dniu testu 36.99 cmil brzuch piersi bolały wcześniej śluzu nie obserwowałam bo dla mnie była to mieszanka mojego i partnera.a i siku biegalam co chwile i myślałam że jakieś zapalenie pęcherza.
    Ja ze sluzem ogolnie mam problem bo zawsze jest go malo , i teraz tak tez jest . Widze go tylko jak badam szyjke macicy. I wlasnie ten moj nie wiem jak interpretowac, ludze sie ze moze sie udalo a jednoczesnie nie chce siw nakrecac..
    A Tobie zycze wszystkiego dobrego a wlasciwie to Wam;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 10 dpo i po owu miałam sucho praktycznie cały czas a dziś pojawił się kremowy śluz taki troszkę rozciągliwy :D. Zobaczymy co z tego będzie ;)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Ja jestem 10 dpo i po owu miałam sucho praktycznie cały czas a dziś pojawił się kremowy śluz taki troszkę rozciągliwy :D. Zobaczymy co z tego będzie ;)
    Witaj :) co za spotkanie;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :D hehe :D. Kiedy tak w ogóle testujesz? bo tak podobnie jedziemy chyba :D

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    No hej :D hehe :D. Kiedy tak w ogóle testujesz? bo tak podobnie jedziemy chyba :D
    Ja testuje 4-5 sierpnia chyba ze @ przywlecze sie wczezniej oby nie;) i Tobie zycze powodzenia;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ