Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia_k
ja zrobiłam go rano, ale nie od razu po przebudzeniu
Znalazłam takie coś:
Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada, bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładane było, że będzie testowany w czasie owulacji.
A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć, ale jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych.
Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)
Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych.
TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży
kasia_k lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem.
Dostałam opierdol od gina za to ze robie badanie progesteronu. Jego dobra rada skończyć z internetem, gazetami i dobrymi doradcami. Choćby nie wiadomo ile ton zmarł tego dupka czy luteine jak ciąża zdrowa to przeżyję jak nie to się nie utrzyma!!!! Mam sobie wbić do głowy:-)
Twierdzi że beta jest najważniejsza a resztę organizm nakręca.
Zbadał jest pęcherzyk 6,4 cm:-)
Kolejna wizyta 28.01.
Mam się liczyć z tym że mogą wystąpić plamienia. Jak będą krwawienia to poronienie ale to też nie przesad trzeba wykonać usg.
Dostałam 3 op. Dupka i mam go jeść 4x1.
Smutno mi......jakosWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04
mnie też gin ochrzanił, że zrobiłam progesteron przy pierwszej ciąży. Powiedział, że pieniądze wydaje tylko... jak ma być dobrze to będzie.
Dokładnie jak Twój. Dlatego teraz już nie będę robić, nie będę się nakręcać... czy dobrze urosło, a może za mało itd...
Nie smuć się, będzie dobrze. Pisałaś, że czujesz że mocna ciąża, tego się trzymamy!!!! Słyszysz? A teraz głowa do góry, pod kocyk i wyobrażaj sobie swoje bobo ciekawe czy będzie podobne do mamy czy taty -
Zabko dobrze że masz całkiem sporą dawkę dupka:-) wierzę że będzie dobrze:-) i głowa do góry a nie żadne smutki!
Ja dziś stanelam na wagę i mam minus 25kg w ciągu 14dni na diecie bezglutenowej o niskim Ig.
Zabko a jak wyszła Ci insulina na czczo? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny