Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie mam wyniku insuliny kuźwa 45 zł mnie skasowaly!!!!!
    Kas gratuluję spadku wagi duuuuuzo spadła!:-)

    byc może wynik insuliny będzie jutro, czasem czeka się dłużej niż 1 dzień.
    Mój spadek wagi do Twoich 10kg to nic, ale cieszę się że chociaż spada, bo czytałam że przy insulinooporności często waga lubi stać w miejscu mimo diety, to znaczy że chyba nie jest aż tak źle.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba meta ci kas jest nie potrzebna :-) sama dajesz radę stosuj dietę jak do tej pory i będzie dobrze :-)

    Kasia :-) wiem ze się dluży. Uwierz ale mi teraz też nawet jeszcze bardziej :-)


    Ja robię sobie warzywa na patelnie jestem głodna ale jak je widzę to mnie cofa :-( po wczorajszej bogatej kolacji muszę powrócić do zdrowych warzyw.
    Chyba balowe się to nie podoba.

    Załatwiłam z ginem że l4 wystawi od wizyty 28.01 bo dzisiaj dostałam od ortopedy a nie mogę mieć dwóch l4

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że meta będzie zbędna, ale poczekam do wizyty i zobaczę co powie :)
    Żabko a wyniki tarczycy jak wyszły?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania z 11.2015
    Tsh 0,17
    FT4 1,58 ng/dl

    Badania z dzisiaj
    Tsh 0,41
    Ft3 4,66 pmol/l
    FT4 1,44 ng/dl

    Możesz kas spr czy wszystko ok bo nie mam możliwości dostania się do kompa:-(
    Oczywiście jak masz czas i chęci:-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko tylko podaj mi normy to obliczę %. TSh masz super wg mnie, jaką masz dawkę euthyroxu?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987
    Mi też się dłuży każdy dzień, mam dzisiaj 24 dc, @ nieregularne... nie jesteś sama z tym czekaniem :

    żabka04 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 0,41 uIU/ml (0,27-4,20)
    Ft3 5,48 4,66 pmol/l ( 3,10-6,80)
    Ft4 1,44 ng/dl (0,93-1,70)

    Dziękuję:-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tsh 0,41 uIU/ml (0,27-4,20)
    Ft3 5,48 4,66 pmol/l ( 3,10-6,80)
    Ft4 1,44 ng/dl (0,93-1,70)

    Dziękuję:-)


    ft4 66%, ft3 42% wg mnie bardzo ładnie, choć ft4 trochę spadło ale to normalne w ciązy. Nie wiem jaką dawkę bierzesz aktualnie i kiedy idziesz do endo?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawka 75 i 100 na przemian.
    Jutro idę do endo.
    Dzięki kas:-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że Ci zwiększy troche dawkę, bo ft4 spada. Zobaczysz :) zdaj relacje :)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro napisze jak po wizycie:-)
    Do jutra ja zasypiam :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko gratuluje:)
    Teraz już bez stresu:) odpoczywaj :))

    żabka04 lubi tę wiadomość

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że dołączę do was wkrótce w dwupaku:)
    na razie wczoraj miałam kłótnię z mężem odnośnie dziecka...tzn.chęci posiadania drugiego...spróbujemy...jak damy radę to będzie jak nie to nie...

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • Ana_83 Przyjaciółka
    Postów: 112 47

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Staraczki! Starania rozpoczęliśmy we wrześniu, teraz jest 5 cykl starań. Dziewczyny czy macie dla mnie jakieś rady jako świeżynki:)?

    2 lata starań
    33 lata
    03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
    04.2017 - Novum start
    05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka :(
  • kasia_k Ekspertka
    Postów: 177 76

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ana :)
    Rady? Jak to dziewczyny tu mówią - luz w dupce ;) to jest najważniejsze :D Jak się staracie? Robisz testy owulacyjne, mierzysz temperaturę?

    Nawet nie mówcie o tym jak czas się dłuży... masakra. A jak się ma nieregularne miesiączki to już w ogóle - nie wiadomo do kiedy czekać!
    Ja jestem załamana. Czuję że się nie udało :( jeszcze jak zobaczyłam dzisiaj ten spadek temperatury grrrr
    Ale próbuję nad sobą zapanować :) oczyszczam myśli ;p Olka położyłam spać, zaraz poprasuje i już będzie trzeba iść spać :) i będzie 21 dc grrrr

    żabka04 lubi tę wiadomość

    listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

    7 cykl starań udany <3
  • Ana_83 Przyjaciółka
    Postów: 112 47

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu pierwszy raz robiłam testy owulacyjne. Na razie temperaturę mierzyłam zwykłym termometrem, ale już zakupiłam termometr owulacyjny i jak przyjdzie paczuszka to zaczynam pomiary na poważnie. Ogólnie wcześniej wydawało mi się, że całą teorię znam i zajście w ciąże będzie tylko formalnością. W tym cyklu zaczęłam szukać informacji i okazuje się, że nic nie wiem.

    2 lata starań
    33 lata
    03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
    04.2017 - Novum start
    05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka :(
  • kasia_k Ekspertka
    Postów: 177 76

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam... z takim samym przeświadczeniem zaczynałam... wszystko wiem, testy owulacyjne w ruch, pierwszy cykl i będzie zrobione :) a tu... no cóż, kończę 3 cykl. A Ty robiłaś już jakieś podstawowe badania? Masz może problemy z tarczycą? Czy jesteś zdrowa i po prostu za bardzo się stresujesz? :)

    listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

    7 cykl starań udany <3
  • Marteczka93 Autorytet
    Postów: 735 595

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja natomiast nieśmiało się odezwę. Bo byłam dzisiaj u ginekologa.., miałam zdać wam relacje, ale nie wiem czy powinnam zapeszać..
    No ale krótko mówiąc powiedział, ze jak za 2 tyg nie przyjdzie miesiączka - to znaczy, że jestem w ciąży! :) Szczerze wam powiem, że nie wiem co myśleć. Wydawał się taki tajemniczy, jakby coś przede mną ukrywał. Może nie chciał mi powiedzieć o widocznym pęcherzyku, żebym się nie nakręcała zbytnio.. I może to jakieś zwidy, ale wydawało mi się, że widziałam ten pęcherzyk.. :D Wydrukował sobie kilka zdjęć z USG, ale wszystkie schował i tylko ukradkiem coś zobaczyłam. :P
    A w razie jak @ przyjdzie, to mam brać dupka tak jak brałam..(od 15 do 25 dnia cyklu).
    Teraz tylko poczekać z kilka dni albo na @, a gdy jej nie będzie zrobię test i już będę wiedziała na bank :D
    Trzymajcie kciuki! <3

    Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Ana_83 Przyjaciółka
    Postów: 112 47

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_k wrote:
    Skąd ja to znam... z takim samym przeświadczeniem zaczynałam... wszystko wiem, testy owulacyjne w ruch, pierwszy cykl i będzie zrobione :) a tu... no cóż, kończę 3 cykl. A Ty robiłaś już jakieś podstawowe badania? Masz może problemy z tarczycą? Czy jesteś zdrowa i po prostu za bardzo się stresujesz? :)
    Wśród moich znajomych i rodziny jest dużo par, którym się udało już w pierwszym cyklu, więc uważałam że z nami będzie tak samo:) Teraz zaczynam się martwić. Jakiś specjalnych badań nie robiłam, bo moja lekarka na razie kazała mi brać tylko folik. Z tarczycą nigdy nie miałam problemu. Na jesieni badałam tarczycę, ale wszystko wyszło w porządku.

    2 lata starań
    33 lata
    03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
    04.2017 - Novum start
    05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka :(
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie bylam u kosmetyczki zrobic sobie paznokcie.Kasia mi temperaturka tez spadła dzis:( juz niedługo testujemy. Z narzeczonym stwierdzilismy ze jak teraz ten cykl sie nie uda to dajemy sobie spokoj do czerwca,gdyz w czerwcu wprowadza sie na stale

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego