Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj fokę poszukam z tobą tej drugiej kreski hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jak tam basiunia się czujesz???
    Gdzie ty bywałas wątek umiera! :-)
    no właśnie widzę, że coś tu cicho :)
    a no generalni czuję się dobrze, lepiej niż na początku, ale rzygam sobie dalej jak za daleko zajdę szczoteczką do zębów :D
    troszkę się pochorowałam i skończyłam na sterydach wziewnych tak mnie kaszle;/
    ale ogólnie dobrze jest :D
    tydzień temu byłam z mężem na usg, ale bąbel spał w pozycji nie pozwalającej określic jego płeć :D
    za dwa tyg kolejna wizyta i mam nadzieję, ze się już dowiemy :D
    a co u Ciebie Żabko ?:) jak się czujesz ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że jest ok.
    ja mam prenatalne 14.03 już w poniedziałek idziemy cała rodzinka hihi
    mam nadzieje że poznam kto mieszka w lokum brzuszka :-)
    Mam nerwy na poczekaniu jak nie dziecko ciśnienie podnosi, to lekarz diabetolog musze sie kłuć i sprawdzac cukry bo stwierdziła cukrzyce .
    Potem endokrynolog i tak wkółko.
    W dzień śpie no dzisiaj jakoś nie :-) pierwszy raz!!!!! wiecej leże bo zeszłam z dupkiem już na 2 tabletki na dzień , nie plamie tfu tfu i jest na razie dobrze.
    Mdłości odeszły czasami z głodu mnie mdli .
    Szykuje się jak tu powiedziec teściom o bąbelku na świeta wrrrrr

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko probowalam cyknac fote ale nie wyszło. ..jak wyjdzoe mocniejsza to wrzuce..a Ty bierzesz duphaston cały czas? Jaką mialas dawkę na poczatku?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj biedna, bo to jeszcze ta cukrzyca ;(
    ważne żeby z bąblem było wszytsko ok, resztę przecierpisz :*
    aa to wy się jeszcze nie przyznaliście :D no czas najwyższy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas zaczelam od dawki od 16 dc 2x1 potem jak juz się z bety dowiedziałam że jest ciąża i rośnie to 3x1 potem 4x1 a od tygodnia jestem na 2x1.
    Lekarz w drugim trymestrze chce bym była bez leków.

basiunia jakoś mi się nie uśmiecha im mówić bo wcześniej jak gadałam o drugim dziecku to jeczała po co mi? ona w tych czasach by nie chciała.....i tak mnie zniechęciła a mąż też jakoś mu się nie spieszy z mówieniem.
    Chyba się boi ale bedzie trzeba na swieta powiedzieć bo brzuch już mi widać ja latam juz w ciążowych spodniach hahahah

Po porodzie już zamówiłam torta nawet kumpela co robi torty się zadeklarowała ze mi zrobi i przywiezie hahaha Pozrę go sama !!!!!! i w dupie bede miala cukry.
    Przezyje tyle że organizm czasami się domaga słodkiego np. jagodzianki kocham ale cukry mam kosmiczne:-(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :D
    Harassment-role-reversal.gif

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko a to bierzesz duphaston czy luteine? Kosmiczne dawki to ze względu na te plamienia? A Acard też nadal bierzesz?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore duphaston ze względu na niski progesteon i tak zapobiegawczo na poronienie . Moje cykle były 26 dni wiec chyba to wina krótkiej fazy lutealnej.
    W ciąze na pstrykniecie się zachodzi ale nie zdąza się zagnieżdzić.
    Na Plamienia też trzeba brać duphaston one są spowodowane często w ciązy krwiakiem jak się bierze duphaston to on sie wchłania.
    Acard biore codziennie lekarz powie kiedy odstawić.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze miesniaka 2cmx2cm niby w razie czego nie zagrazajacy. Dziś mam 13dpo. Zabko ale leci u Ciebie ten suwaczek:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kas zaczelam od dawki od 16 dc 2x1 potem jak juz się z bety dowiedziałam że jest ciąża i rośnie to 3x1 potem 4x1 a od tygodnia jestem na 2x1.
    Lekarz w drugim trymestrze chce bym była bez leków.

basiunia jakoś mi się nie uśmiecha im mówić bo wcześniej jak gadałam o drugim dziecku to jeczała po co mi? ona w tych czasach by nie chciała.....i tak mnie zniechęciła a mąż też jakoś mu się nie spieszy z mówieniem.
    Chyba się boi ale bedzie trzeba na swieta powiedzieć bo brzuch już mi widać ja latam juz w ciążowych spodniach hahahah

Po porodzie już zamówiłam torta nawet kumpela co robi torty się zadeklarowała ze mi zrobi i przywiezie hahaha Pozrę go sama !!!!!! i w dupie bede miala cukry.
    Przezyje tyle że organizm czasami się domaga słodkiego np. jagodzianki kocham ale cukry mam kosmiczne:-(
    aaa to jakbym miała taką teściową to w ogóle bym nie mówła:D niech się sama domyśli i zapyta :D
    ważne, że mąż myśli jak Ty :)
    oj te cukrzyce to ciężki temat, ale będę trzymać kciuki :)) (a zeby Ci się nie chciało) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no leci ale w rzeczywistości się dłuży czas :-)

basiunia ona podejrzewała coś bo jak się spotkała z moja mama na dzień babci u dziecka w przedszkolu to się zaytała mojej mamy czy ja w ciązy.
    mamie kazałam cicho siedzieć ale mówiła że po mnie widać ze ja w ciąży że po buzi widać hahh
    A prosiłam ją o płucka bo miałam ochotę na pierogi z płuckami bardzo dawno ich nie jadłam a mi się za chciałao i przywiozła mi je z mysl ą że to zachcianka ciążowa hahaha
    Ja mam w dupie co ona powie na wieśc o dziecku naszym drugim. Ona na jedzenie mi nie daje a jak to mąż powiedział nasze dupy i h@@@@j jej do tego. No taki mój mąż wie że ona przegina do jego siostry też tak gadała ahhhh oni z innej planety takze mam to gdzies i się cieszę ze bedziemy mieli dziecko.
    Łeb mi zaraz pęknie od rana pada deszcz wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie jak ja to mówię stan umyslu :D

dokładnie wasze życie i każdy ma prawo je przeżyć jak chce :)

i co to są płucka ???:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płuca ze świni je się gotuje potem podsmaża z cebulka i daje jako farsz do pierogów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAA ;D niby człowiek ze wsi a nie wie :D nie miaałam pojęcia, że je się coś takiego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    AAAAAA ;D niby człowiek ze wsi a nie wie :D nie miaałam pojęcia, że je się coś takiego :D

:-)
    Kiedyś jadlam i mi posmakowały i tak mnie naszła ochota ale mi przeszło.
    Dobra lece po dziecko :-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/916cecb58496.jpg

Ania_84 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas czyżby tescik ciążowy:)
    Mogę juz gratulowac? :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy Bobotest 14dpo 1dzień przed@. Boję się że skończy się jak ostatnio:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jak test wyszedł pozytywny jest dobrze i przestań sie stresowac bo maluszek bedzie przestraszony:*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ