Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak żebym sobie jadła Princesse czy ciasto to nie.
Dzisiaj zjadłam Mufinke czekoladowa bo córka nie zjadła a mnie w oczy raziła i cukier miałam 99 więc ok tzn ze można zjeść raz na jakiś czas.
A tak to kupuje ciastka owsiane z żurawina czy wafelki bez cukru. Zadawalam się budyniem czy kisielem bez cukru.
Zamiast cukru do kawy czy herbaty slodzę kstylionem.
Ostatnio mi mama zrobiła ciasto Raffaelo na krakersach kazałam dać bardzo mało cukru po zjedzeniu dwóch kawałkow miałam 105 też dobrze bo norma po posiłku jest do 120.
Kombinuje sprawdzam najgorsze to klucie palców.
Jakieś kilka dni temu nie mogłam wydusić krwi do pomiaru nie chciała lecieć ahhhh
Siniaki takie małe się pojawiają ręce suche bo za każdym ukluje trzeba myć ręce.
No takie życie trzeba przetrwać mam nadzieję że cukrzyca odejdzie wraz z porodem bo nie potrzebuje jej w tym wieku:-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:40
-
nick nieaktualny
-
na to wygląda że tak ale wystarczyła drzemka chyba z 5 godzin no i przeszło ,ale siniaka to będę mieć mega dużego ,cała igła weszła .. a co było najśmieszniejsze to jak wyszłam z gabinetu to szybkim tempem do wyjścia chciałam dojść ,ale nie doszłam wpadłam w ludzi nie wiem dokładnie kto to był czy to kobieta czy chłopak i do łazienki szybciutkim krokiem ,pierwszy raz tak miałam że nie chciało nic wypłynąć , a tym bardziej że słabo mi się zrobiło
Ale rano już mnie zaczeło coś brać zaczełam kaszlać tak dziwnie jak bym chciała zwymiotować inaczej nazwać tego nie możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:07
-
nick nieaktualnyKas w ciąży tsh rośnie a ft 4 spada.
Dlatego będąc w ciąży będziesz biegać co mc z wynikami do endo i będzie Ci zwiększać dawkę w zależności jak będzie sobie radzić ft4. Bo pamiętaj w ciąży ft4 dla endo jest ważne.
Mi w mc uroslo że 0,41 do 0,79!
Tylko doliczyć jeszcze stres i ogólnie zmiany w organizmie.
-
nick nieaktualnyKlaudys może to znak ten z wczorajszej sytuacji?????
Klaudys ja cały czas trzymam kciuki
Nie rozmyślaj o tym:-)
Ja lezakuje bo mnie się wszystko rozciąga dziwne uczucie niby boli ale nie boli bardziej ciągnie w nicy też czułam bo byłam w wc i takie uczucie było. -
nick nieaktualnyNiech rośnie ale musi pocieszać min do 38 tc wcześniej niech nie wychodzi:-)
Zobaczymy co gin w poniedziałek powie mam prenatalne może dowiemy się kto tam mieszka i zapytam o poród czy będzie cc czy naturalnie.
Bo teraz doszło cukrzyca i ja byłam cięta przy pozamacicznej jak do cc więc wskazania na CC.
Ale zobaczymy co powie już bym chciała niedzielę -
nick nieaktualnySynka:-)
Ale jak będzie córeczka to się nie poniewam.
Klaudys ja jestem w innej sytuacji i trochę zmieniłam to myślenia:-)
Za dużo o drugie dziecko się staraliśmy, dużo było nie przyjemnych sytuacji, stresów nacisków a szczególnie chęć drugiego dziecka.
Dla nas ważne aby zdrowe i wszystko było ok. Jakby tego było mało doszła tak wcześnie wykryta cukrzyca ciążowa. To też jakiś problem.
Marzy się synek żeby była parka. Cztery osoby mi już powiedziały że urodzę syna jak dąb bo ładnie na buzi wyglądam taka inna ta buzia faktycznie zero syfow No i jem /smakuje mi jedzenie typowe na chłopaka ale zobaczymy bo można się zdziwić.
Już wózki oglądam ale sama nie wiem czy kupić nowy i załowac jak ukradna z klatki czy kupić używany ahhhh
Chciałabym już coś kupować!!!!
Miałam iść na kurs niestety jestem skazana na siedzenie w domu bo muszę regularnie jeść przy tej cukrzycy a posiłki trzeba przygotować inaczej nie mogę się zapytać jakimś rogaliki czy drozdzowka a nie uśmiecha mi się łazienka na kurs że swoim prowiantem
No i brzuch boli czasami muszę się położyć bo Babel jest tak wymagający że jak się nie położę to będę się zwijac z bólu brzucha no i te drzemki obowiązkowe nie jestem chyba w stanie wywiadzie na takim kursie. A szkoda -
Wiesz co z tym wózkiem to roznie bywa zalezy jakich sąsiadów lub mieszkancow w bloku masz. Ja na szczęście nie mam tych problemow bo mieszkam w domu rodzinnym takze zawsze gdzies wozek mozna schowac
Z ta cukrzyca to jakas zmora, a ty mialas hashimoto? -
nick nieaktualnyNiby tak.
Po usg ale znowu anty tpo miałam 32 więc nie wiem niby w normie.
Endo twierdzi że tak.
Ale bardziej tu zawiniła insulinooprnosc bo to krok do cukrzycy.
To było do przewidzenia że w ciąży wyjdzie cukrzyca.
Dobrze ze tak wcześnie bo można jeszcze podawać insuline i hamować te cukry. No jest i muszę z tym walczyć.
A ludzie w klatce ok dojdzie w tym roku 3 noworodki i są dwa 12 m-ce dzieci także wózków będzie ciekawe jak się pomieścimy:-)
Boję się bo jakiś czas temu ktoś do piwnic się włamał ale nic takiego nie ukradł. A bol dalej babci zginęli z klatki wózek nowe
A nie zamierzam nosić wózka do góry sory za wysoko.
Zobaczymy na razie rozmyślam jaki.
Marzy mi się w kolorze bialo miętowy ale może kogoś w oczy razic:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:33
-
Ja czekam na wyniki zobaczymy jak u mnie z ta glukoza bo ost byla niby w normie ale tej wyzszej granicy.
No to wozkow a wozkow bedzie:)
To widze ze mlode osiedle bedzie jak sa same takie maluszki
To trzymam kochana kciuki zeby z tym cukrem bylo w porzadku
-
nick nieaktualny