Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oby nie przyszła:-)
Ja dziś ból sutkow mam mniejszy. Rano powtorzylam test gdzie 2dni temu była ledwo widoczna 2kreska dziś są II piękne kreski. W pon.beta i zobaczymy jak będzie dalej.
Zabko a zelazo w tych witaminach prenatalnych przyjmujesz? -
nick nieaktualnyJa dostałam prykaz od endo na pierwszej wizycie ciążowej odstawić wszystko przepisała mi witaminy femovit + dha tak jest żelazo które brałam wcześniej od niej na receptę.
Dzięki tym witaminki z dha obeszło się od grypy.
Miałam tylko zajebiste dreszcze jak przy gorączce 41 st. I rano przeszło.
Dziś umieram strasznie mnie brzuch boli nie dawno wzięłam nospe czuje jak brzuch mi rośnie i skóra się naciągane bo swędzi od wczoraj. Tony balsamow wysłałam na siebie. Właśnie wstylam myślałam że bol mi przejdzie ale nic z tego poratowalam się nospa a muszę po dziecko iść i do sklepu po pistacje bo za mną chodzą może jak się rozruszam to przejdzie mi.
-
nick nieaktualnyŻabko Ty już odczuwasz rozciąganie brzucha???
ja to żadnych takich objawów, brzuszek ledwo ledwie zaokrąglony;) waga w miejscu a juz jakby nie było połowa 4 miesiąca
hm...pewnie to tez indywidualne
co prawda brzuszek a właściwie cale ciało od stóp po włosy nacieram olejem arganowym, ale pewnie gdyby cos roslo to bym czuła..hm.. -
nick nieaktualnyNie gadaj że nic nie czujesz jak ciągnie?!!!!!
Szczerze w pierwszej ciąży z córką bolał mnie brzuch jak na okres i czasami jajniki jak teraz ale też nie miałam czasu się wczuwać.
Przy drugiej ciąży jest inaczej ja już czułam babla i czuje mój brzuch jak się rozciąga.
Tak to prawda wszystko indywidualnie.
Jak będziesz miała drugie to wspomnieć moje słowa że każda ciąża jest inna i przy drugim czujesz wszystko szybciej. -
nick nieaktualny
-
Zabko czy Ty przed ciążą robilas badania na krzepliwosc? Oprocz przeciwciała antykardiolipinowych np.białko S lub inne? Clexane nie bierzesz tylko Acard?
Ja mam jednak cały czas ból piersi i ból żołądka. ..stresss... -
nick nieaktualnykas50 wrote:Zabko czy Ty przed ciążą robilas badania na krzepliwosc? Oprocz przeciwciała antykardiolipinowych np.białko S lub inne? Clexane nie bierzesz tylko Acard?
Ja mam jednak cały czas ból piersi i ból żołądka. ..stresss...
Robiłam te badania oprócz białka s i c.
Biorę tylko acard.
A ty robiłaś wszystkie badania po poronieniu czy nie? Nie pamiętam.
Jeśli robiłaś i wyszły ok to daj sobie spokój bo chyba szukasz czegoś w tej ciąży.
Jeśli nie to....... Co ma być to będzie weź nie świruj!!!!!
Uwierz w tą ciaze i tak nic Kas nie zrobisz. Bo nie możesz.
Powiem Ci co lekarz mój gadał: jeśli ciąża jest silna to przetrwa jeśli nie to nic jej nie powstrzyma i poleci. Nawet tona duphastonu.
Weź wyniki badań jakie masz a najważniejsze to trzy bety tak jak Ci pisałam bo po tym sama ty jak i lekarz jesteś w stanie stwierdzić czy ciąża prawidłowo rośnie.
Więc idź pierw na tą betę
Będzie dobrze myśl pozytywnie.
Miałam jutro zrobisz pyszny obiadek a mój mąż postanowił jechać do swoich rodziców z wieści ze jestem w ciąży! Mieliśmy na swieta powiedzieć dopiero:-)
Więc jutro jadę w gości nie wiem jak to się skonczy bo teściowa to teściowa hihi -
Żabko faktycznie zaczynam trochę świrować. Z badań robiłam w sumie tylko przeciwciała antykardiolipinowe i krzywą z której wyszła IO. Wtedy uznałam ją za przyczynę. Teraz zrobię tylko dla "świętego spokoju" to białko S bo gin mówiła że ewentualnie da mi hepatynę. Staram się myśleć pozytywnie, choć jest to trudne i więcej mam niestety tych złych myśli. W poniedziałek idę na betę, TSH, ft3, ft4, glukozę, mocz.
Żabko trzymam kciuki żeby teściowa pozytywnie odebrała wiadomość -
nick nieaktualnyI pewnie przyczyną twoich niepowodzeń była tarczyca i IO tak jak u mnie.
Jesteś w sytuacji takiej jak ja masz już zdrowe dziecko więc patrząc na mnie choć nie powinnam bo każda z nas jest inna miałaś ten sam problem gdzie ja zrobiłam wszystkie badania po poronieniu i w końcu doszłam do przyczyny właśnie tarczycy i IO.
Zobacz u mnie siofor zadziałał i u ciebie tez dziwne nie?! Tsh masz niskie ja też i zaskoczyło! No ja musiałam pomoc naturze bo za krótka faza lutealna wyszła no ale dobrze ze się uparłam bo lekarz twierdził że nie. A jednak za późno pękaly pęcherzyk i za mało czasu na zagnieżdżenie albo wadliwe zarodki ahhh.
Nie ważne ciesz się tym że się udało.
Zrób badania i lekarz dalej będzie wiedział co robić jeśli taka potrzeba będzie.
-
nick nieaktualny