X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tygodniu zrobię frytki Leny dokupie Wołowinke i będzie mniam obiadek boziu jak mi szkoda męża odchodzę go a teściowa mi oczy wydrapie

Ania_84 lubi tę wiadomość

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A co jeszcze Lena masz dobrego???? Dawaj przepis będę miała na zaś :-)

Dołączam do prośby Żabki. Chętnie podkradne kilka przepisów. Lena, nasz masterchef'ie poratuj głodne koleżanki :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja w tygodniu zrobię frytki Leny dokupie Wołowinke i będzie mniam obiadek boziu jak mi szkoda męża odchodzę go a teściowa mi oczy wydrapie
    hahahha..no wies zmoj podobno odkad jestesmy małzenstwem lepiej wyglada a miecha jje de factow ni tyle co u mamusi :) bo ja salaciara jestem ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) :-) lena plisssss

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:48

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz ksiazke kucharska napiszemy :D

BELÉN, Lena_83 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, jak usiądę do laptopa to popisze Ci pare przepisów (z tel niewygodnie).

Tymczasem nasz przepis na extra zdrowy i pyszny koktail:
    Ogórek, srednie jabłko, mały banan, pol pęczka natki pietruszki, 2/5 szklanki wody. Obierasz. Kroisz w kotkę. Blendujesz. Dodajesz wodę. I pyszne, naprawde pożywne sniadanie gotowe ;)

Ania84 fryty są the best ;)

Ania_84, BELÉN lubią tę wiadomość

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze swojego dobrze odżywiać bo robi w kopalni i mu potrzeba dobrego jedzenia po takiej zmianie ale zdrowego :-)
    On się zupa nie naje a sałatkę to na kolacje czasami poprosi a ogólnie z nim mam problem jak pytam co zjesz: co kolwiek a ja tak nie umiem jak ktoś powie zrób schabowe idę i robię z przyjemnością a tak się wkurzam bo nie wiem co!

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    zaraz ksiazke kucharska napiszemy :D

Trzeba sobie jakoś czas urozmaicić, co by szybciej zlecial do tego 2016 roku :)

Lena_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belen :-)
    Lena i już mam problem warzywa + owoc hmmm ja takich eksperymentów nie próbowałam ale mną się nie przejmuj oczywiście czekam na jakieś przepisy muszę wie przełamać.
    A mam pytanie z innej beczki Schudłas???

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa krem z kalafiora na mleku z grzankami.

Średni kalafior, duzy ziemniak, mala marchew, mala pietruszka. Gotujecie do miękkości. Dolewacie wodę. Wlewacie z pol litra mleka i blendujecie. Jak za gęste to jeszcze troszke.
    Chleb kroicie w kotkę. Posypujecie przyprawami: czosnek, cebula, swiezomielony pieprz. Troszke mizna spryskać oliwa z oliwek. Na kilka minut do piekarnika na złoty kolor.

Do zupy ...

Naprawę popisze Wam jak bede przy laptopie - bede pamietac ;)

A przepisów jest mnostwo: chudy pasztet z soczewicy ktory smakuje jak z krolika, pasty do chleba, zupy, sałatki ....

Obiecuje ;)

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a może sobie wypozyczymy ciebie każda na mc hmmm???? Szybką szkoła będzie nauczysz każda poplotkujemy przy garach????

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten mąż ma z tobą dobrze Lena :-)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja wielkich problemow z waga nie miałam. Mam 160 cm i teraz 48 kg. Wczesniej 56. Ale czułam sie ociężała, mialam problemy z biegunka, z cera. Minelo.
    Moj Wu schudł 11 kg od poczatku roku.

A co do eksperymentów typu warzywo plus owoc to Ci sie nie dziwie ;). Tez kiedys tak reagowałam dopolki nie spróbowałam. Ale zapewniam ze to najpyszniejszy koktail na swiecie a wybredna w smakach jestem.

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena_83 wrote:
    Żabcia, jak usiądę do laptopa to popisze Ci pare przepisów (z tel niewygodnie).

Tymczasem nasz przepis na extra zdrowy i pyszny koktail:
    Ogórek, srednie jabłko, mały banan, pol pęczka natki pietruszki, 2/5 szklanki wody. Obierasz. Kroisz w kotkę. Blendujesz. Dodajesz wodę. I pyszne, naprawde pożywne sniadanie gotowe ;)

Ania84 fryty są the best ;)

Koktajle to jest coś co ubóstwiam!! Mogłabym je pić w każdej konfiguracji. Ostatnio nawet zaszalalam wraz z teściową i zrobilysmy sobie koktajl, do którego wrzucilysmy mango, papaje, pitaje, kiwi, pomarańcze i mandarynki i wyszedł mega! :)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Lena a może sobie wypozyczymy ciebie każda na mc hmmm???? Szybką szkoła będzie nauczysz każda poplotkujemy przy garach????

A nie ma problemu :D
    Ja tam moge siedziec w garach dzien i noc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny koktajl jaki piłam to truskawki z śmietana :-)
    Ok dziewczyny ja uciekam bo moje dziecko nie chce iść spać a jutro musimy wcześnie wstać.
    Dobrej nocki dziewczyny:-)

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, to jest chyba najsmaczniejszy koktajl :) truskawki+śmietana

Ja też uciekam, bo się robię niebezpiecznie głodna. Wracam do nauki.
    Trzymajcie się :)

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia to ze Twoj maz pracuje fizycznie nie znaczy ze ma jesc tłusto i za dwoch. Potrzebuje on troche wiecej białka (chude mięso, ryby, jaja, soczewica).

Dobrej nocy :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekamn ameza pojechal po rodzicow .. teraz tesciowa dzowni ze nie moze sie do neigo dodzwonic czy dawno wyjechal.kurde no dawno ..i zaczełam sie stresowac :/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ....
    Zapewne wszystko za chwile sie wyjasni.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ