X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:27

basiunia lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Ja też się dopisuje :) przy okazji chciałam zapytać czy jest tu ktoś światły, kto potrafi zinterpretować mój wspaniały wykres?:)
    Jak dla mnie dopiero befzue owu ;-)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wejdź na wątek "interpretacja wykresu" ja się nie znam bo nie prowadzę ów takiego :-)
    Ja już po zastrzyk bezbolesny:-) Ahhh doktorek endo 8 pęcherzyk 19,5 mm.
    Mendy chyba ni nie pękają!!!!!!
    Kontrola 7.01 a i zapobiegawczo dupka od 4.01 starać się cały czas takie zalecenie.:-)

Belen również wszystkiego dobrego na nowy rok, żeby ciąża ci się rozwijała a ty przeszła nudne 9 mcy hihi.
    Wszystkiego najlepszego na 2016!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia bez wkrętów tu, takie się ma wrażenie no wkoncu coś tam się dzieje nie?!

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:27

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    no to mam nadzieję, że wszytsko bedzie ok :)

BELEN a gdzie się wybierasz na Sylwestra ?;)bo sama z gór pochodzę :D

Do jakiejś wioski w Czechach się wybieramy. Większe miejscowości w pobliżu to Szpindlerowy Młyn i Lubawka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyście się nie myliły :)) wiesz jak jest, człowiek bardzo tego pragnący zaczyna schizować, zmaist się cieszyć, ze coś już jest, to zastanawiasz się co moze pójść nie tak ;/ jak ja się cieszę, że tu dołączyłam :)

dzięki dziewczyny :)

• dagaak Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Baardzo chciałabym być w ciąży, więc postanowiliśmy zacząć starać się z mężem. Po wykonaniu testów owulacyjnych, kochaliśmy się dwa dni przed owulacją oraz dzień przed. Wszystko byłoby ok i wydawać by się mogło że jest to idealny czas, jednak na dzień dzisiejszy czyli 10 dzień od owulacji i 28 dzień cyklu nie mam żadnych objawów ciążowych, jakieś 6 dni po owulacji przez dwa dni mnie tylko lekko mdliło oraz miałam lekką zgagę nic więcej, te objawy ustąpiły po 2 dniach. Dzisiaj robiłam test jednak wyszedł negatywny. Wiem, że najlepiej byłoby zaczekać do terminu @, który będzie za jakieś 3-4 dni, jednak chęć bycia w ciąży nie daje mi spokoju (niestety nie należę do osób cierpliwych). Niestety temperatura również nie idzie w parze z ciążą (36,5) w dniu dzisiejszym. Czy mam szanse być w ciąży jeszcze w tym cyklu? Jak myślicie?? Wiem, że niektóre dziewczyny zachodziły w ciążę przy takiej właśnie tempce oraz bez żadnych wczesnych objawów ciąży.

8599s65gda6rso0c.png
  • 2+... Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagaak wrote:
    Cześć dziewczyny! Baardzo chciałabym być w ciąży, więc postanowiliśmy zacząć starać się z mężem. Po wykonaniu testów owulacyjnych, kochaliśmy się dwa dni przed owulacją oraz dzień przed. Wszystko byłoby ok i wydawać by się mogło że jest to idealny czas, jednak na dzień dzisiejszy czyli 10 dzień od owulacji i 28 dzień cyklu nie mam żadnych objawów ciążowych, jakieś 6 dni po owulacji przez dwa dni mnie tylko lekko mdliło oraz miałam lekką zgagę nic więcej, te objawy ustąpiły po 2 dniach. Dzisiaj robiłam test jednak wyszedł negatywny. Wiem, że najlepiej byłoby zaczekać do terminu @, który będzie za jakieś 3-4 dni, jednak chęć bycia w ciąży nie daje mi spokoju (niestety nie należę do osób cierpliwych). Niestety temperatura również nie idzie w parze z ciążą (36,5) w dniu dzisiejszym. Czy mam szanse być w ciąży jeszcze w tym cyklu? Jak myślicie?? Wiem, że niektóre dziewczyny zachodziły w ciążę przy takiej właśnie tempce oraz bez żadnych wczesnych objawów ciąży.

jedna temperatura nic nam nie powie. Trzeba spojrzeć na cały wykres temperatury w tym cyklu :-) A nie wiem, czy taki prowadziłaś. Powodzenia w każdym razie i cierpliwości :-)

Nadzieja nie umiera !!!
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po usg endo 15 mm
    Prawy jahnik dwa pecherzyki po 18 mm
    Lewy jajnik 13 mm :-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czyżby bliźniaki się szykowaly??
    Kurcze tyle winka chleje dbam o endo a ono tak mizerne dzisiaj:-(

Ania_84 lubi tę wiadomość

• dagaak Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie niestety od poczatku cyklu nie prowadzilam bo zwyczajnie nie sprawdzalam... tylko od owulacji i tempka caly czas w granicy 36,7 pozniej 36,6 i w dniu dzisiejszym 36,5... dziekuje cierpliwosc sie przyda :)

8599s65gda6rso0c.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam nowe dziewczyny! Cieszę się mega, bo już nie jestem jedyna nowa :)

No to żabka04 witaj w klubie, ja również od 4.01 zaczynam brać duphaston :) z jednej strony trochę się martwię, z drugiej jestem podekscytowana, bo może w końcu uda się z jego pomocą..eh :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 jeśli rzeczywiście będą bliźniaki, to będę się tak mega cieszyć, jakby dotyczyło to mnie ! :D Tak jak już wcześniej pisałam, bliźniaków życzę wszystkim nam jako wynagrodzenie tak długiego czasu oczekiwania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 12:42

Ania_84 lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belen oczywiście nie zapomnij fluidkow ciążowych zostawić!
    Staraj pluj dowolny sposób przekazania:-)
    Niech ciaze będą zarazliwe!!!!
    Hahah :-)

zumbiara lubi tę wiadomość

• Aksi Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zumbiara wrote:
    To i ja dołączam do starczek 2016!
    Jak na razie początek drogi - to będzie dopiero 3. cykl starań.
    Ale ja bym chciała juuuuuuuuuuuuż :)
    Już w zeszłym miesiącu myślałam, że w ciąży jestem, okres się spóźnił 5 dni (a do tej pory niemal jak w zegarku 28-30 dni), testy wychodziły negatywne, ale myślałam, że może jeszcze jest za wcześnie. Godzinę po zrobieniu ostatniego testu przyszła @ :(

Witam :)
    Spokojnie, wiadomo, każda z nas jak juz zaczyna starania, to chciałaby od razu zafasolkować, ale czasem na to najlepsze trzeba trochę poczekac ;)

• Aksi Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Witam wszystkie przyszłe Mamusie!!! Trzymam za Was i za siebie kciuki- wierze mocno, że nam się uda!!!

Witam :)

• Aksi Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja już po zastrzyk bezbolesny:-) Ahhh doktorek endo 8 pęcherzyk 19,5 mm.
    Mendy chyba ni nie pękają!!!!!!
    Kontrola 7.01 a i zapobiegawczo dupka od 4.01 starać się cały czas takie zalecenie.:-)

No, żabko, myslałam sobie o Tobie rano.
    Bardzo dobre zalecenia lekarskie ;) słuchaj się lekarza i puszczaj męża zbyt daleko ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksi dziękuję że byłaś myślami :-)<3
    Mam nadzieję że finał będzie szczęśliwy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 13:19

Aksi lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Ania_84 jeśli rzeczywiście będą bliźniaki, to będę się tak mega cieszyć, jakby dotyczyło to mnie ! :D Tak jak już wcześniej pisałam, bliźniaków życzę wszystkim nam jako wynagrodzenie tak długiego czasu oczekiwania :D
    ja bym sie cieszyła odpadł by nam z głowy mysl o drgim dziecku- szczegolnie ze u nas tylko i wyłacznie dawca wiec trudno o rodzenstwo z tego samego dawcy :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ