Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny porobię jeszcze te testy, chociaż doczytałam że powinno je się robić w godzinach 10-12 lub 16-18. Ja robiłam 21-21:30 - może to już za późno? Nie wiem, jeszcze tak się nie znam
W ogóle boję się że coś jest nie tak... że przez to Hashimoto coś jeszcze się namieszało i nasze starania jeszcze trochę potrwają
Aniu szczerze trzymam kciuki myślę że się udało )
Fipsik - teraz dopiero doczytałam że FIPSIK a nie FLAPSIK - nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło - przepraszam
kurcze, a jak się dowiedziałaś że coś jest na kości?listopad 2011 - Oluś
od 2011 - Hashimoto
7 cykl starań udany -
Kasiu wazne zebys zawsze robila o tej samej porze mi np jak probowalismy podejsc do badań klinicznyxh to kazali robic testy owu z samego rana zaraz po przebudzemiu
-
kasia_k wrote:kurcze, a jak się dowiedziałaś że coś jest na kości?
Mąż wyczuł guzek na kości, jako że mój ojciec ma raka kości z przerzutami poszłam do lekarza, na rtg wyszło, że jest całkiem niezły - 3cmx6mm
Wyrosło mi to w czasie ciąży i karmienia piersią przez hormony wzrostowe (hormony płodu przenikają do krwi matki) - dlatego lepiej usunąć i zbadać przed kolejną ciążą, żeby bardziej nie wyrosło bądź się gdzieś nie przerzuciło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:27
-
Witam dziewczyny, jestem tutaj nowa i staram się o drugie dziecko - na razie bezskutecznie. Jestem po 2 poronieniach, w sierpniu w 11 tc, poroniłam obumarłą w 8 tyg. Fasolkę i teraz Święta, bardzo wczesną (4 tyg) ciążę potwierdzoną badaniem z krwi - beta hcg. Choruję na nadczynność tarczycy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:31
26.12.2015 r. - poronienie - 4 tc
14.08.2015 r. - poronienie - 11 tc (obumarcie 8 tc)
03.03.2013 r. - synek -
nick nieaktualnykasia_k wrote:cześć dziewczyny )
Żabka już drinkuje na zdrówko ja dzisiaj też muszę się odkazić bo kolega obok mnie w pracy kichał, prychał i w ogóle... więc ja już schizy mam że wszystkie bakterie na mnie siedzą!
Flapsik a co to za operacja Cię czeka? Coś poważnego?
Słuchajcie, a czy możliwe jest żeby testy owulacyjne nie wykryły owulacji? że np ten skok LH był powiedzmy ok 10 rano i jak robię test wieczorem to on już tego nie jest w stanie wykryć?
Wydaje mi się że śluz mam już ładny, nie rozciągliwy (chociaż tak na 1 cm raz mi się rozciągnął), ale raczej jest taki śliski, przezroczysty, a tu dwóch kresek na teście nie widziałam... Może jeszcze wcześnie bo dopiero 6dc.
Zamówiłam termometr owulacyjny będę fachowo badać temperaturę
achaa! a co do Św Dominika - nie wiem czy to w tym wątku ktoś pisał, ale poczytałam trochę o nim i napisałam maila do sióstr Dominikanek z prośbą o pas św Dominika. Jak czytałam w internecie to dziewczynom bardzo pomógł św Dominik. Jeśli któraś z was jest wierząca, to może warto?
ja od sióstr dostałam medalik i pasek pasek dałam bratowej, sama noszę medalik i w końcu się udało codziennie z mężem odmawialiśmy modlitwę do Św. Dominika
nie ukrywam, ze miałam delikatny problem medyczny w podwyższonej prolaktynie, ale wierzę, ze to dzięki Dominikowi się udałokasia_k lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia_k
Mój ginekolog powiedział takie zasady:
1) testy owulacyjne robić od 10 d0 20
2) powiedział, aby nie używać pierwszego moczu po przebudzeniu, ponieważ LH jest syntetyzowane w ciele i wynik będzie nieprawidłowy
3) robić test o tej samej porze dnia, najlepiej 2 x dziennie
4) ograniczyć spożywanie płynów w ciągu 2 godzin przed wykonaniem testu.
Ale wiesz, co lekarz to opinia.
Ja się stosowałam do tych zasad i owulkę ładnie mi pokazywało.
Teraz też słucham się swojego gina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeraz na spokojnie.
Doczytałam wszystko wiec jestem na bieżąco
Ja dziś mało będę mówić a to dlatego że język mi się plącze hahahha
to chyba od tej herbatki zielonej wczorajszej i przespanej całej nocki ! W końcu
W dodatku z koszmarami
Tak się przejęłam naszą Ania wczoraj, że śniło mi się że bete robiłam i wynik wynosił 81,..... nie pamiętam. Sen porąbany gdyż śnili mi się dwóch byłych oższ!!! a męża mego tam brak
I nie mogę się dogadać dzisiaj z mężem
Bedę was czytać żeby się nie narażać hahah
Miłego dniakas50 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny