X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny podjęłam decyzje niewiem jak wyjdzie później ha ha , ale nie testuje ;) w sensie @ mam 13 i do 13 nie ruszam testu, ewentualnie jak nie przyjdzie w ten dzień to wtedy ;)

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małopolska,Tarnów :) dziewczyny zmagała się któraś z Was z opryszczką ustną? Ja już się męcze 2 tygodnie,wybrałam opakowanie hascoviru, przykładałam czosnek. Było troszke lepiej a teraz znów powróciła i to jeszcze gorsza :( byłam u lekarza na początku jak się pojawiła ale nic nie przepisał, zbagatelizował i kazał kupić właśnie coś w aptece;/

km5sroeqr29ccbje.png
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka to tak jak ja nie ruszam testu wcześniej przecież to nie ma sensu bo może nie wyjsć (liczę, ze u mnie tak jest teraz haha )
    Kolorowaola kup sobie sudocrem on działa cuda

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie bardzo wielu kobietom test wychodzi negatywny nawet po terminie @, moja koleżanka miała sytuacje, ze 8tyg ciazy ani test ani ginekolog nie widział :D

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w drugiej ciąży wyszedł tydzień przed @ pozytywny.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Kotwica2018 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie testuje przed miesiączką :-)

Kotwica2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie wiem co na opryszczke bo nigdy nie miałam :p
    Mazia mi tez w ciąży wyszedł 5 dni wczesniej juz pozytyw ;)
    A co do testow to z wszelkiego złego lepiej miec jedno rozczarowanie typu@ niż dwa z testem włącznie.
    Ale na pewno jest mega stresujace to czekanie hehe ;)

• agus267 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Aga bo ja mam do ciebie pytanie , bo przed badaniem na progesteron pisze żeby nie zażywać żadnych lekow i jak myslisz skoro badanie mam za tydzień to kiedy przestać brać te tabletki co kupiłam na zatoki na paracetamolu one są. Albo wy dziewczyny moze wiecie ?
    Powinno się odstawić na 24h przed badaniem. Ale jak była owulacja to i tak Ci wyjdzie duży progesteron.

Paulka89 lubi tę wiadomość

5cs.

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dość szybko Wam te testy wychodziły pozytywne, może zdarzają sie Wam wcześniejsze owulacje ? Ja bym zaczynała wcześniej starania w takim przypadku :D ja niestety nie mam porównania póki co i obstawiam mniej więcej polowe cyklu i po objawach :)
    No chyba, ze robicie cały czas monitoring to wtedy macie wiadomo pewność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    To dość szybko Wam te testy wychodziły pozytywne, może zdarzają sie Wam wcześniejsze owulacje ? Ja bym zaczynała wcześniej starania w takim przypadku :D ja niestety nie mam porównania póki co i obstawiam mniej więcej polowe cyklu i po objawach :)
    No chyba, ze robicie cały czas monitoring to wtedy macie wiadomo pewność :)
    Niewiem czy dobrze mowie ale my mówiliśmy o ciazowych testach ze mam już wyszły pozytywy 5-7 dni przed@ hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzy cykle wcześniej juz miałam owulacje w 10 ,11 dc miałam @ co 25-26 dni ale wlasnie teraz te dwa cykle mam 14tego dnia owulacje bo @ mam 28 dni wydaje mi się ze wyrównał mi to wszystko lek na tarczyce :p

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mowię o ciążowych :)
    Ciagle słyszę, ze w terminie jeszcze negatyw a po terminie z tydzień dopiero pozytyw dlatego szybko mi sie wydaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty katharina jak czujesz sie na @ czy nie ;)

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz wydaje sie masz książkowe cykle :D

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, ze boli podbrzusze głównie wieczorami i w nocy tak ciągnie i w sumie tak jak zwykle sie czuje ale nie widac, czekam nadal zobaczymy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Tak mowię o ciążowych :)
    Ciagle słyszę, ze w terminie jeszcze negatyw a po terminie z tydzień dopiero pozytyw dlatego szybko mi sie wydaje :)
    Nom to rozne jest nie wiem jak by było w drugiej ciąży bo moze byc inaczej ;) mojej siostrze w drugiej ciazy po tygodniu opóźnienia @ jeden test wyszedł negatyw za dwa dni pozytyw a później nieważny ;) dopiero beta potwierdziła

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to twój piesek? Na profilowym ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Powiem Ci, ze boli podbrzusze głównie wieczorami i w nocy tak ciągnie i w sumie tak jak zwykle sie czuje ale nie widac, czekam nadal zobaczymy :D
    A mierzysz temperature moze ?
    A choroba ustapila ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 20:14

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Nom to rozne jest nie wiem jak by było w drugiej ciąży bo moze byc inaczej ;) mojej siostrze w drugiej ciazy po tygodniu opóźnienia @ jeden test wyszedł negatyw za dwa dni pozytyw a później nieważny ;) dopiero beta potwierdziła
    Pewnie duzo zależy od testu, stężenia hormonu w danym dniu i oczywiście terminu zagnieżdżenia bo chwila pozniej i juz test wyjdzie pozniej :)

Właśnie miałam pytać o pieska, juz Nasze forum pomału wyglada jak o psach :P
    Rasy Ryszarda jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wlasnie jak mój Rysio jest;)
    url=https://naforum.zapodaj.net/caafa64d7f71.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/caafa64d7f71.jpg[/url]

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ