X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie, ja miałam takie badanie ale nerek. Robią zdjęcia, potem podają kontrast, znowu robią zdjęcia i potem czeka się chyba 40 minut i znowu robią zdjęcia. Potem wychodzisz jakby nigdy nic :) Jedyne co to możesz mieć uczulenie na kontrast, ale to obecnie zdarza się niezwykle rzadko. A za wyniki trzymam kciuki.

Katharina, ja byłam w Twoich okolicach, to tam 3/4 ludzi to ciapate. Dobrze, że ich tu nie ma, wracaj do nas :)

U mnie pogoda brzydka, ciepło, ale deszczowo i duszno. Mnie coś głowa boli.
    Mierzę temperaturę, dzisiaj 36,8 czyli standardowo. Czekam na skok. Mam nadzieję, że pojawi się już w tym cyklu. Zdecydowałam nie iść do tego gina. Nie ufam mu, pójdę za tydzień do mojej. Będę w okolicach owulacji to od razu się dowiem, czy owu byla/jest/bedzie.

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Mindusia bylas juz u Endo ? Masz zwiekszona dawke leku na tarczyce ?
    Meggie juz po ? Jak sie czujesz

Paulka89 byłam ostatnio u lekarza w przychodni u siebie w mieście, ale leku mi póki co nie zmieniała ani dawki. Mam brać dalej ten lek co biorę. A na 4 maja mam wyznaczoną wizyte do szpitala do endokrynologa. Pocieszające jest to, że TSH po ostatniej wizycie znacząca spadła. Nie jest co prawda to wzorowe TSH jakie powinno być w ciąży, ale już zbliża się do normy

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki miałaś wynik i ile bierzesz mg ?

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 to dobrze wiedzieć, właśnie niektórzy robią film z podaniem kontrastu, a niektórzy zdjęcia co pare minut.
    A nie zgadniecie co się stało... okazało się, ze nie napisali mi na zaleceniach badania posiewowego na grzybice czy coś takiego, wiec nie zrobiłam tego a co za tym idzie - nie zrobili mi dziś HSG!!! Wzięli posiew i w czwartek mam przyjsc po wynik a w piątek wstawić się znowu na oddział... dobrze, ze jeszcze mogę w piątek to zrobić bo jak nie to miesiąc znowu czekania.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Paula 90 to dobrze wiedzieć, właśnie niektórzy robią film z podaniem kontrastu, a niektórzy zdjęcia co pare minut.
    A nie zgadniecie co się stało... okazało się, ze nie napisali mi na zaleceniach badania posiewowego na grzybice czy coś takiego, wiec nie zrobiłam tego a co za tym idzie - nie zrobili mi dziś HSG!!! Wzięli posiew i w czwartek mam przyjsc po wynik a w piątek wstawić się znowu na oddział... dobrze, ze jeszcze mogę w piątek to zrobić bo jak nie to miesiąc znowu czekania.
    Nie no masakra...A już myślałam że będziesz miała to za sobą

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sa gamonie nie dopisali czegos I przez nich trzeba czekac :/ osły . no ale dobrze ze w piątek bedziesz miec ,a nie znowu gdzies za miesiąc.

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Ale sa gamonie nie dopisali czegos I przez nich trzeba czekac :/ osły . no ale dobrze ze w piątek bedziesz miec ,a nie znowu gdzies za miesiąc.
    Dokładnie. Jakby trzeba było kolejny miesiąc czekać to chyba bym ich podusila normalnie na miejscu Meggie

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślałam, ze dzisiaj tam oszaleje!!! Wszystko na kartce miałam co wziąć, ze na czczo itp a tak ważnej rzeczy nie napisali! Masakra.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) ktos testuje cos ? Mazia Ty chyba jestes przed @ jak tam?
    Rybkaaga jak u ciebie jest @czy nie ?
    Beda w tym miesiącu jakies dwie kreseczki czy nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na owu dopiero :-) Mam nadzieję że się wkrótce pojawi. Pije znowu obrzydliwy syrop z gwajafenezyna. Na rozrzedzenie śluzu.
    Temperatura na razie bez zmian, śluz niepłodny

Meggie, no to fest Cię zrobili... Ale dobrze że to zaraz następny a nie za miesiąc.

Dziewczyny orientujecie się ile dni trzeba się wstrzymać ze współżyciem przed wizytą u gina? Mi coś świta że dwie doby żeby móc zrobić cytologię.

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Cześć ;) ktos testuje cos ? Mazia Ty chyba jestes przed @ jak tam?
    Rybkaaga jak u ciebie jest @czy nie ?
    Beda w tym miesiącu jakies dwie kreseczki czy nie :/
    Paulka jutro albo w czwartek bede mieć @ ...Nie testuje bo napewno przyjdzie czuje to

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 mnie sie wydaje, ze 3 dni przed cytologią. Mój sie przerazil wczoraj hehe bo nie dosc ze teraz sie nie kochalismy przez tydzien przed tym badaniem to lekarz kazal jeszcze do piatku wytrzymac :D
    Ja mam w niedziele owulacje, w sumie fajnie bo w piatek znowu bede miec robiony monitoring i bede miec czarno na białym co z owulka w tym miesiacu :) poki co idealnie wygląda z tego co wczoraj lekarz powiedział.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggiet szkoda, że tak wyszło. Człowiek się stara, stresuje a oni zawalają. Tak to musisz jeszcze czekać. Co do cytologii to wydaje mi się, że chyba 3 doby nie możecie współżyć.

Alison
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki śliczne. 3 dni to za długo :-D zrobię następnej wizycie, po dniach płodnych.
    Wizyta mi wypada dokładnie w wyliczona owulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 16:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)
    Mazia jak u cb ? Przyszla @ ? Jedziecie na badania ?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Czesc ;)
    Mazia jak u cb ? Przyszla @ ? Jedziecie na badania ?
    Hej. @ jeszcze nie ma ale zbliża się wielkimi krokami.
    Tak jedziemy dzisiaj na 18 ...boję się

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej. @ jeszcze nie ma ale zbliża się wielkimi krokami.
    Tak jedziemy dzisiaj na 18 ...boję się
    A wynik bedziesz miec jutro ?

• Madziulka1991 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie mam od 4 dni brązowe jak więcej pochodzę to to strasznie mnie jajniki bolą i śluz zabarwiony krwią taki kolor bordowy test wczoraj negatywny. Dziwi mnie tylko to że zawsze miałam bardzo obfite @. Jak myślicie test powtórzyć?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    A wynik bedziesz miec jutro ?
    Z tego co mówili jak dzwoniłam to jeden dzień się czeka na wynik więc chyba jutro:/

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Z tego co mówili jak dzwoniłam to jeden dzień się czeka na wynik więc chyba jutro:/
    Mazia a wynik bedziesz miala internetowo , mail czy trzeba jechać ? Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ;)

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ