Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggie1 wrote:Ja mam owulacje 14dc i pecherzyk peka przy ok 2,5cm.
Starania od 01.2018
24.04- pierwszy cykl z CLO
27.06 - HSG jajowody drożne -
Tylko jak się odblokować skoro tak bardzo się chce? Chociaż jakbym wiedziała, że mam wszystko idealnie to chyba przestałbym się tak martwić. Ja i tak wierze i prawie jestem przekonana, że po tym HSG to w ciągu 3 miesięcy zajdziesz. Chociaż mam przeczucie co do Ciebie, że będzie to w tym miesiącu. Czego Ci bardzo życzę. wszystkim pozostałym oczywiście teżAlison
-
Meggie1 wrote:Alisoon mam nadzieje, ze bedzie tak jak mówisz. Od wczoraj biorę Duphaston, mam nadzieje ze on tez przyniesie mi szczescie w tym cyklu
Starania od 01.2018
Meggie1 wrote:Alisoon mam nadzieje, ze bedzie tak jak mówisz. Od wczoraj biorę Duphaston, mam nadzieje ze on tez przyniesie mi szczescie w tym cyklu
Starania od 01.2018
Mazia89, żaden nie proponował, bo owulację to ja mam idealną. Tylko wydaje mi się, że gdzieś dalej jest problem z zagnieżdżeniem albo te plemniki nie dochodzą, albo dochodzą tylko nie idzie zagnieżdżanie, nie wiem...KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Mazia89, żaden nie proponował, bo owulację to ja mam idealną. Tylko wydaje mi się, że gdzieś dalej jest problem z zagnieżdżeniem albo te plemniki nie dochodzą, albo dochodzą tylko nie idzie zagnieżdżanie, nie wiem...
Ten cykl jest powalony u mnie, badam cały cykl szyjkę, wczoraj nisko i twarda a dzisiaj juz miękka i wysoko i bądź tu mądry Dzisiaj mam 25 dc, wg aplikacji flo okres spodziewany mam za 9dni, wg moich obliczeń może byc od 4-9 dni wiec rozbieżność dość duża, jestem 8dpo zobaczymy co bedzie ale w cuda nie wierze No chyba, ze ta zasrana szyjka juz nie opadnie to będę miała nadzieje
Meggie właśnie mówiłam Mazi, ze ma szczęście bo ja tez nie miałam propozycji takiej, mi lekarka powiedziała, ze wszystko jest normalnie i mamy sie starać a nie zrobiła nawet kontkretnego monitoringuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:16
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań -
nick nieaktualnyU nas wczoraj pozytywny test owulacyjny (pierwszy w życiu), dość intensywne bóle jajnika, szyjka miękka i wysoko. Wykorzystaliśmy oczywiście sprzyjające warunki.
Pojutrze mam ginekologa, zapytam czy mogę pobrać ten duphaston pod koniec cyklu skoro i tak już go mam. I zobaczymy na USG co tam się zadziało z owu. Czy była, czy fałszywy alarm.
Skoku temperatury nie było, ale obstawiam, że będzie jutro, może pojutrze.
Katharina, no właśnie u nas to zawsze wszystko musi być pod górkę. Jest setka czynników, które mogą utrudniać zajście w ciążę. Łącznie ze stresem. Bo organizm jest mądry i jak widzi że się stresujemy to znaczy że czas zły i nie dojdzie do zapłodnienia. I to jest właśnie ta blokada. Ona jest w głowie, ale stres powoduje wyrzut kortyzolu i adrenaliny, które utrudniają cały proces. Trochę na ten temat poczytałam -
Jejku ja Was podziwiam jak Wy sobie badanie szyjkę, ja chyba nie rozumiem tego systemu U mnie poki co 3 dpo, oczywiscie nic sie nie dzieje nadzwyczajnego, czuje sie bez zmian.
Katharina a Ty jak tam?
Paula90 kiedy masz mieć planowo @?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Jejku ja Was podziwiam jak Wy sobie badanie szyjkę, ja chyba nie rozumiem tego systemu U mnie poki co 3 dpo, oczywiscie nic sie nie dzieje nadzwyczajnego, czuje sie bez zmian.
Katharina a Ty jak tam?
Paula90 kiedy masz mieć planowo @?
Starania od 01.2018
Nie rozumiem jak sie to sprawdza i co oznacza nisko/wysoko. Moze dlatego, ze nigdy nie próbowałam i nawet się tym specjalnie nie interesowałam, ale podziwiam dziewczyny, które się tak badają.
Mazia a Ty zaczelas brac te leki, które Ci lekarz dał?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:To daj znać jak już będziesz po. Ciekawa jestem jak ten monitoring. Który masz dc?
Starania od 01.2018
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Jejku ja Was podziwiam jak Wy sobie badanie szyjkę, ja chyba nie rozumiem tego systemu U mnie poki co 3 dpo, oczywiscie nic sie nie dzieje nadzwyczajnego, czuje sie bez zmian.
Katharina a Ty jak tam?
Paula90 kiedy masz mieć planowo @?
Mam mieć 3 maja planowo. W moje urodziny. Mam nadzieję na prezent. Hihi.
Ja też się dziwiłam jak można badać szyjkę i w ogóle o co z tym chodzi. Katharina mi wytłumaczyła i teraz już nie mam większych problemów. Nie umiem tylko sprawdzić czy otwarta czy zamknięta. -
Meggie jakbyś chciała zacząć badać szyjkę to proponuje zacząć od drugiej połowy cyklu kiedy jest nisko i twarda, nauka Ci zajmie jeden cykl, po okresie ona nada taka bedzie, gdy zaczął zbliżać sie dni płodne zaczniesz dostrzegać zmianę, ze jest coraz wyżej i jakby soe zlewala ze ściankami jest tak miękka a potem po owu znowu zacznie opadać i robić sie jak czubek nosa i wtedy zobaczysz różnice otwarta jest wtedy koedy jak ja dotykasz to wyczuwasz taki dołek zamknięta wtedy gdy nic nie wyczuwasz jest gładka i równa, spróbuj to robić mniej więcej dwa razy dziennie rano i wieczorem o tej samej porze zobaczysz jakie to proste a tez sie tego bałam
U mnie dzisiaj 26dc, szyjka narazie wysoko zobaczymy co bedzie a tak cała reszta jak zwykle
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań