X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owulacje 14dc i pecherzyk peka przy ok 2,5cm.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja mam owulacje 14dc i pecherzyk peka przy ok 2,5cm.
    No to raczej z tym też wszystko jest ok bo niby jak są za duże pęcherzyki to już mogą być niezdolne do zapłodnienia...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię Ci, że ja to wszystko normalnie idealnie mam... to jest jakaś masakra!

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to właśnie ta blokada co tak o niej mówią :(
    Meggie a mąż badania tez okey?

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mąż ma wyniki idealne wręcz. Może i ta blokada robi swoje... może wakacje pomogą :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Alisoon Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak się odblokować skoro tak bardzo się chce? Chociaż jakbym wiedziała, że mam wszystko idealnie to chyba przestałbym się tak martwić. Ja i tak wierze i prawie jestem przekonana, że po tym HSG to w ciągu 3 miesięcy zajdziesz. Chociaż mam przeczucie co do Ciebie, że będzie to w tym miesiącu. Czego Ci bardzo życzę. wszystkim pozostałym oczywiście też

Alison
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisoon mam nadzieje, ze bedzie tak jak mówisz. Od wczoraj biorę Duphaston, mam nadzieje ze on tez przyniesie mi szczescie w tym cyklu :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Alisoon mam nadzieje, ze bedzie tak jak mówisz. Od wczoraj biorę Duphaston, mam nadzieje ze on tez przyniesie mi szczescie w tym cyklu :)
    Ja też chyba jutro powiem lekarzowi żeby mi dał duphaston bo po tej luteinie ostatnio miałam duże uplawy i przez to jakaś infekcje :/ może duphaston byłby lepszy

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Meggie A nie proponował Ci żaden lekarz stymulowania owulacji itp?

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89, żaden nie proponował, bo owulację to ja mam idealną. Tylko wydaje mi się, że gdzieś dalej jest problem z zagnieżdżeniem :( albo te plemniki nie dochodzą, albo dochodzą tylko nie idzie zagnieżdżanie, nie wiem...

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Mazia89, żaden nie proponował, bo owulację to ja mam idealną. Tylko wydaje mi się, że gdzieś dalej jest problem z zagnieżdżeniem :( albo te plemniki nie dochodzą, albo dochodzą tylko nie idzie zagnieżdżanie, nie wiem...
    Kurde i właśnie weź tu bądź mądry i traf w to co trzeba :| ja nuz tez zaczynam sie zastanawiać jaki jest problem :|
    Ten cykl jest powalony u mnie, badam cały cykl szyjkę, wczoraj nisko i twarda a dzisiaj juz miękka i wysoko i bądź tu mądry :( Dzisiaj mam 25 dc, wg aplikacji flo okres spodziewany mam za 9dni, wg moich obliczeń może byc od 4-9 dni wiec rozbieżność dość duża, jestem 8dpo :) zobaczymy co bedzie ale w cuda nie wierze No chyba, ze ta zasrana szyjka juz nie opadnie to będę miała nadzieje :)
    Meggie właśnie mówiłam Mazi, ze ma szczęście bo ja tez nie miałam propozycji takiej, mi lekarka powiedziała, ze wszystko jest normalnie i mamy sie starać a nie zrobiła nawet kontkretnego monitoringu :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj pozytywny test owulacyjny (pierwszy w życiu), dość intensywne bóle jajnika, szyjka miękka i wysoko. Wykorzystaliśmy oczywiście sprzyjające warunki.
    Pojutrze mam ginekologa, zapytam czy mogę pobrać ten duphaston pod koniec cyklu skoro i tak już go mam. I zobaczymy na USG co tam się zadziało z owu. Czy była, czy fałszywy alarm.
    Skoku temperatury nie było, ale obstawiam, że będzie jutro, może pojutrze.

Katharina, no właśnie u nas to zawsze wszystko musi być pod górkę. Jest setka czynników, które mogą utrudniać zajście w ciążę. Łącznie ze stresem. Bo organizm jest mądry i jak widzi że się stresujemy to znaczy że czas zły i nie dojdzie do zapłodnienia. I to jest właśnie ta blokada. Ona jest w głowie, ale stres powoduje wyrzut kortyzolu i adrenaliny, które utrudniają cały proces. Trochę na ten temat poczytałam :-)

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja Was podziwiam jak Wy sobie badanie szyjkę, ja chyba nie rozumiem tego systemu :) U mnie poki co 3 dpo, oczywiscie nic sie nie dzieje nadzwyczajnego, czuje sie bez zmian.
    Katharina a Ty jak tam?
    Paula90 kiedy masz mieć planowo @?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Jejku ja Was podziwiam jak Wy sobie badanie szyjkę, ja chyba nie rozumiem tego systemu :) U mnie poki co 3 dpo, oczywiscie nic sie nie dzieje nadzwyczajnego, czuje sie bez zmian.
    Katharina a Ty jak tam?
    Meggie ale czego nie rozumiesz?:) ja np mam problem ze stwierdzeniem czy jest otwarta czy zamknięta

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem jak sie to sprawdza i co oznacza nisko/wysoko. Moze dlatego, ze nigdy nie próbowałam i nawet się tym specjalnie nie interesowałam, ale podziwiam dziewczyny, które się tak badają.
    Mazia a Ty zaczelas brac te leki, które Ci lekarz dał?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biorę od wczoraj tabletki. Dzisiaj idę na monitoring i żeby mi powiedział kiedy ten zastrzyk mam zrobić...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać jak już będziesz po. Ciekawa jestem jak ten monitoring. Który masz dc?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    To daj znać jak już będziesz po. Ciekawa jestem jak ten monitoring. Który masz dc?
    Dzisiaj 6 dc ..trochę wcześnie...Ale mój lekarz jest tylko dzisiaj A potem ta majówka też więc nie wiem jak to wszystko wyjdzie

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Katharina a Ty jak tam?

Mam mieć 3 maja planowo. W moje urodziny. Mam nadzieję na prezent. Hihi.
    Ja też się dziwiłam jak można badać szyjkę i w ogóle o co z tym chodzi. Katharina mi wytłumaczyła i teraz już nie mam większych problemów. Nie umiem tylko sprawdzić czy otwarta czy zamknięta.

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie jakbyś chciała zacząć badać szyjkę to proponuje zacząć od drugiej połowy cyklu kiedy jest nisko i twarda, nauka Ci zajmie jeden cykl, po okresie ona nada taka bedzie, gdy zaczął zbliżać sie dni płodne zaczniesz dostrzegać zmianę, ze jest coraz wyżej i jakby soe zlewala ze ściankami jest tak miękka a potem po owu znowu zacznie opadać i robić sie jak czubek nosa i wtedy zobaczysz różnice :D otwarta jest wtedy koedy jak ja dotykasz to wyczuwasz taki dołek zamknięta wtedy gdy nic nie wyczuwasz jest gładka i równa, spróbuj to robić mniej więcej dwa razy dziennie rano i wieczorem o tej samej porze :D zobaczysz jakie to proste a tez sie tego bałam :D
    U mnie dzisiaj 26dc, szyjka narazie wysoko zobaczymy co bedzie a tak cała reszta jak zwykle ;)

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ