Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Nati91Nati Znajoma

Wysłany: 20 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Co sądzę? Ja nie biorę bez monitoringu cyklu. Jeśli gin sprawdzi że owu była to dopiero powinien wdrażać duphaston bo owulacja się zatrzyma.

Nie powinno się przerywać w ciąży jak już bierzesz. Czyli jak bierzesz od któregoś dnia cyklu i wyjdzie Ci pozytywny wynik testu ciazowego to nie przerywasz aż do 14 tygodnia, chyba że lekarz zalecił inaczej.

No wlasnie dzieki!
    A mi nie stwierdziła, że owulacja była a wrecz przeciwnie, że lada moment będzie i już od razu kazała mi brać lek..
    w tym cyklu go jeszcze nie biorę..

starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, powinnaś słuchać swojego lekarza albo porozmawiać z nim o wątpliwościach albo zmienić lekarza. Informacje które mam ją albo którakolwiek z nas są sprawdzone a naszym przypadku i konsultowane z naszymi lekarzami. Ty przede wszystkim konsultuj się z lekarzem a nie forum :-)

• Nati91Nati Znajoma

Wysłany: 21 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nati, powinnaś słuchać swojego lekarza albo porozmawiać z nim o wątpliwościach albo zmienić lekarza. Informacje które mam ją albo którakolwiek z nas są sprawdzone a naszym przypadku i konsultowane z naszymi lekarzami. Ty przede wszystkim konsultuj się z lekarzem a nie forum :-)

wiem wiem, nie sugeruję się tylko forum :) po prostu muszę skonsultować to z innym lekarzem, bo miałam poczucie jakbym dostała receptę bez prawidłowego badania :/
    Pani doktor nawet "stwierdziła:, że owulacja jest blisko a i tak nakazała duphaston..ciężko powiedzieć nawet stwierdziła, bo może to jajeczko, może jakiś stary torbiel :o
    czekam z duphastonem do następnego cyklu..

starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trafić na mądrego lekarza to jak trafić na fryzjera który rozumie ile to jest 5mm :-) Ja po perypetiach z obydwoma profesjami, wreszcie mam profesjonalistów.
    Może skonsultuj z innym ginem?

• Nati91Nati Znajoma

Wysłany: 21 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zamierzam, a z jakiego miasta jestes?

starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam ;) a tu dalej martwa cisza :/
    Mazia jak po komunii ? Dalas rade mimo @ ...?
    Katharina a Ty jak tam ?
    Jak u reszty ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:58

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Czesc wam ;) a tu dalej martwa cisza :/
    Mazia jak po komunii ? Dalas rade mimo @ ...?
    Katharina a Ty jak tam ?
    Jak u reszty ?
    Hej Paulka. Po komunii ok. @ dała mi spokój w niedzielę ale w poniedziałek z samego rana mnie zaatakowala.
    Umówiłam się na 30 na monitoring...lekarz mi powiedział przez telefon że daje mi 2 cykle jeszcze i jak się nie uda to będzie trzeba myśleć o klinice leczenie niepłodności i inseminacji...zabił mnie ta informacja szczerze mówiąc...
    A Ty jak się czujesz?

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej Paulka. Po komunii ok. @ dała mi spokój w niedzielę ale w poniedziałek z samego rana mnie zaatakowala.
    Umówiłam się na 30 na monitoring...lekarz mi powiedział przez telefon że daje mi 2 cykle jeszcze i jak się nie uda to będzie trzeba myśleć o klinice leczenie niepłodności i inseminacji...zabił mnie ta informacja szczerze mówiąc...
    A Ty jak się czujesz?
    To dobrze ze spoznila sie ;) i moglas swobodnie imprezowac ;) wydaje mi sie ze jak teraz sie zajmie toba lekarz i te zastrzyki bedziesz miec mysle ze sie uda bo masz dwóch synow i objedzie sie bez kliniki :) nie denerwuj sie :*
    Dzięki u mnie ok brzuch rosnie ale waga nie hehe ;) juz czuje takie delikatne ruchy takie laskotanie ;p no i za tydzień w sobote dowiem sie kto tam mieszka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 19dc 5dpo. Staranka regularne. Mimo tego że miałam odpuścić to nie jest to takie łatwe. Dzisiaj dziwnie się czuję. Jest mi niedobrze i ciągnie mnie dołem brzucha. Ale niskie prawdopodobieństwo że to objawy ciąży, bo za szybko. W fazie lutealnej zwykle tak się gorzej czuje.
    W moim otoczeniu znowu wysyp ciąż i porodów. Kończy się 6 cykl starań.
    Przedwczoraj i wczoraj spalam cały dzień po pracy i noc. Dużo się dzieje i jeszcze przesilenie wiosenne i nawet starań mi się nie chce tak na prawdę. Dzisiaj planuje wyjść na bardzo długi spacer z psem, żeby trochę świeżego powietrza złapac.
    Paulla - może dziewczynka :-) a masz jakieś przypuszczenia? Takie przeczucie?

Mazia- też bym się zestresowala. Ale to też szansa na to, żeby bliżej się przyjrzeć ewentualnym problemom.

• Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) można dołączyć? Niebawem z mężem rozpoczniemy starania o drugiego dzidziolka. Póki co przygotowujemy się- ja kwas foliowy, mężu selen i po wakacjach bierzemy się do pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 10:08

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) my staramy się o pierwsze dziecko, po ślubie jesteśmy 2 lata, miesiąc po byłam w ciąży, ale poroniłam w 6 tyg. Później zmiana pracy, czekanie na stałą umowę i jesteśmy ;) niestety mam PCOS więc ciężko u mnie z owulacją... Zaczelam brać Ovarin i czaje się na olej z wiesiołka :)
    Powidzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 16:34

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Części dziewczyny miło Was poznać i zapraszamy :)
    Marza polecam olej z wiesiolka mi pomógł po Ok 3 mc stosowania i super sluz poprawił i jest go więcej, pamiętaj aby brać go do owulacji ;) i nie martw sie moja koleżanka Np zaszła z PCOS i ma teraz 3 letniego synka :)
    Pomarańcza czekamy na wieści :D

U mnie dzisiaj 27 dc żadnych nowości nie ma wiec zobaczymy co to bedzie ;)

Marza89, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Części dziewczyny miło Was poznać i zapraszamy :)
    Marza polecam olej z wiesiolka mi pomógł po Ok 3 mc stosowania i super sluz poprawił i jest go więcej, pamiętaj aby brać go do owulacji ;) i nie martw sie moja koleżanka Np zaszła z PCOS i ma teraz 3 letniego synka :)
    Pomarańcza czekamy na wieści :D

U mnie dzisiaj 27 dc żadnych nowości nie ma wiec zobaczymy co to bedzie ;)

No właśnie dużo dobrego słyszałam o wiesiołku więc mam nadzieję, że będzie dobrze ;) 30 idę do ginka, spróbuję monitoringu ;) ja dzisiaj 31 dc ale beta wyszła 1.20 więc lipa... Czekam na @ i start nowy cykl B) ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png

Wysłany: 28 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katharina92 :) sama już się nie mogę doczekać choć jeszcze 2 miesiące trzeba będzie się wstrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszla w 20 dniu cyklu dzisiaj. Zaczynamy 7 cykl.
    Idę do gina, bo owu była w 14. dniu cyklu, więc faza lutealna 6 dni. Średnia cyklu z ostatnich 6 miesięcy to 23 dni. A średnia fazy lutealnej to 9 dni.

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie @ przyszla w 20 dniu cyklu dzisiaj. Zaczynamy 7 cykl.
    Idę do gina, bo owu była w 14. dniu cyklu, więc faza lutealna 6 dni. Średnia cyklu z ostatnich 6 miesięcy to 23 dni. A średnia fazy lutealnej to 9 dni.
    Paula A bierzesz jakieś leki na ta krótka fazę lutealna ? Bo tak nie powinno być

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne

Wysłany: 29 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia ma rację. Paula, możesz mieć np. za wysoka prolaktyne. Tsh masz w porządku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny. Cykle mam 31 dniowe, ostatni 32. Zawsze przed @ bolą mnie piersi i brzuch, a w tym cyklu nic. @ nie ma już 3 dzień, za to było jednodniowe beżowe plamienie wczoraj i żadnych objawów. Dzisiaj rano test negatywny :( cykle zawsze regularne, żadnych problemów nie było. Myślicie, że nagle hormony zwariowały? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia, Pomarańczka - tsh mam w normie, w sumie zawsze wychodzi mi w samym środku normy. Prolaktyny nie badałam.
    Kiedyś brałam luteinę dopochwowo 16-25 dc. Wydłużyło cykle ale w ciążę nie zaszłam.
    Zaczynam się poważnie martwic. Mąż się zbiera też do badania tak na wszelki wypadek.
    Zaczynam znowu mierzyć temperaturę, bo niepewność mnie stresuje, zaczynam świrować i wszystkie objawy z ciała brać za owulację a potem za ciążę. Jak mierze temperaturę to wiem co się dzieje.
    Pogadam z lekarzem za dwa tygodnie i dowiem się co i jak, poproszę tez o badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Hej,

dziewczyny. Cykle mam 31 dniowe, ostatni 32. Zawsze przed @ bolą mnie piersi i brzuch, a w tym cyklu nic. @ nie ma już 3 dzień, za to było jednodniowe beżowe plamienie wczoraj i żadnych objawów. Dzisiaj rano test negatywny :( cykle zawsze regularne, żadnych problemów nie było. Myślicie, że nagle hormony zwariowały? :(

U mnie odkąd się staramy, nie ma żadnych objawów PMS. Nic nie boli, nie ma nerwów. Częste współżycie zmniejsza te przykre objawy :-)
    Powtórz test za dwa dni albo zrób betę z krwi, będziesz miała pewnosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 08:08

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ