Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Co sądzę? Ja nie biorę bez monitoringu cyklu. Jeśli gin sprawdzi że owu była to dopiero powinien wdrażać duphaston bo owulacja się zatrzyma.
Nie powinno się przerywać w ciąży jak już bierzesz. Czyli jak bierzesz od któregoś dnia cyklu i wyjdzie Ci pozytywny wynik testu ciazowego to nie przerywasz aż do 14 tygodnia, chyba że lekarz zalecił inaczej.
No wlasnie dzieki!
A mi nie stwierdziła, że owulacja była a wrecz przeciwnie, że lada moment będzie i już od razu kazała mi brać lek..
w tym cyklu go jeszcze nie biorę..starania od 01.2018 -
nick nieaktualnyNati, powinnaś słuchać swojego lekarza albo porozmawiać z nim o wątpliwościach albo zmienić lekarza. Informacje które mam ją albo którakolwiek z nas są sprawdzone a naszym przypadku i konsultowane z naszymi lekarzami. Ty przede wszystkim konsultuj się z lekarzem a nie forum
-
Paula 90 wrote:Nati, powinnaś słuchać swojego lekarza albo porozmawiać z nim o wątpliwościach albo zmienić lekarza. Informacje które mam ją albo którakolwiek z nas są sprawdzone a naszym przypadku i konsultowane z naszymi lekarzami. Ty przede wszystkim konsultuj się z lekarzem a nie forum
wiem wiem, nie sugeruję się tylko forum po prostu muszę skonsultować to z innym lekarzem, bo miałam poczucie jakbym dostała receptę bez prawidłowego badania
Pani doktor nawet "stwierdziła:, że owulacja jest blisko a i tak nakazała duphaston..ciężko powiedzieć nawet stwierdziła, bo może to jajeczko, może jakiś stary torbiel :o
czekam z duphastonem do następnego cyklu..starania od 01.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulka89 wrote:Czesc wam a tu dalej martwa cisza
Mazia jak po komunii ? Dalas rade mimo @ ...?
Katharina a Ty jak tam ?
Jak u reszty ?
Umówiłam się na 30 na monitoring...lekarz mi powiedział przez telefon że daje mi 2 cykle jeszcze i jak się nie uda to będzie trzeba myśleć o klinice leczenie niepłodności i inseminacji...zabił mnie ta informacja szczerze mówiąc...
A Ty jak się czujesz?
Starania od 01.2018
24.04- pierwszy cykl z CLO
27.06 - HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyMazia89 wrote:Hej Paulka. Po komunii ok. @ dała mi spokój w niedzielę ale w poniedziałek z samego rana mnie zaatakowala.
Umówiłam się na 30 na monitoring...lekarz mi powiedział przez telefon że daje mi 2 cykle jeszcze i jak się nie uda to będzie trzeba myśleć o klinice leczenie niepłodności i inseminacji...zabił mnie ta informacja szczerze mówiąc...
A Ty jak się czujesz?
Dzięki u mnie ok brzuch rosnie ale waga nie hehe juz czuje takie delikatne ruchy takie laskotanie ;p no i za tydzień w sobote dowiem sie kto tam mieszka -
nick nieaktualnyU mnie 19dc 5dpo. Staranka regularne. Mimo tego że miałam odpuścić to nie jest to takie łatwe. Dzisiaj dziwnie się czuję. Jest mi niedobrze i ciągnie mnie dołem brzucha. Ale niskie prawdopodobieństwo że to objawy ciąży, bo za szybko. W fazie lutealnej zwykle tak się gorzej czuje.
W moim otoczeniu znowu wysyp ciąż i porodów. Kończy się 6 cykl starań.
Przedwczoraj i wczoraj spalam cały dzień po pracy i noc. Dużo się dzieje i jeszcze przesilenie wiosenne i nawet starań mi się nie chce tak na prawdę. Dzisiaj planuje wyjść na bardzo długi spacer z psem, żeby trochę świeżego powietrza złapac.
Paulla - może dziewczynka a masz jakieś przypuszczenia? Takie przeczucie?
Mazia- też bym się zestresowala. Ale to też szansa na to, żeby bliżej się przyjrzeć ewentualnym problemom.
-
Cześć dziewczyny my staramy się o pierwsze dziecko, po ślubie jesteśmy 2 lata, miesiąc po byłam w ciąży, ale poroniłam w 6 tyg. Później zmiana pracy, czekanie na stałą umowę i jesteśmy niestety mam PCOS więc ciężko u mnie z owulacją... Zaczelam brać Ovarin i czaje się na olej z wiesiołka
Powidzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 16:34
-
Części dziewczyny miło Was poznać i zapraszamy
Marza polecam olej z wiesiolka mi pomógł po Ok 3 mc stosowania i super sluz poprawił i jest go więcej, pamiętaj aby brać go do owulacji i nie martw sie moja koleżanka Np zaszła z PCOS i ma teraz 3 letniego synka
Pomarańcza czekamy na wieści
U mnie dzisiaj 27 dc żadnych nowości nie ma wiec zobaczymy co to bedzieMarza89, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań -
Katharina92 wrote:Części dziewczyny miło Was poznać i zapraszamy
Marza polecam olej z wiesiolka mi pomógł po Ok 3 mc stosowania i super sluz poprawił i jest go więcej, pamiętaj aby brać go do owulacji i nie martw sie moja koleżanka Np zaszła z PCOS i ma teraz 3 letniego synka
Pomarańcza czekamy na wieści
U mnie dzisiaj 27 dc żadnych nowości nie ma wiec zobaczymy co to bedzie
No właśnie dużo dobrego słyszałam o wiesiołku więc mam nadzieję, że będzie dobrze 30 idę do ginka, spróbuję monitoringu ja dzisiaj 31 dc ale beta wyszła 1.20 więc lipa... Czekam na @ i start nowy cykl -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:U mnie @ przyszla w 20 dniu cyklu dzisiaj. Zaczynamy 7 cykl.
Idę do gina, bo owu była w 14. dniu cyklu, więc faza lutealna 6 dni. Średnia cyklu z ostatnich 6 miesięcy to 23 dni. A średnia fazy lutealnej to 9 dni.
Starania od 01.2018
24.04- pierwszy cykl z CLO
27.06 - HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyHej,
dziewczyny. Cykle mam 31 dniowe, ostatni 32. Zawsze przed @ bolą mnie piersi i brzuch, a w tym cyklu nic. @ nie ma już 3 dzień, za to było jednodniowe beżowe plamienie wczoraj i żadnych objawów. Dzisiaj rano test negatywny cykle zawsze regularne, żadnych problemów nie było. Myślicie, że nagle hormony zwariowały? -
nick nieaktualnyMazia, Pomarańczka - tsh mam w normie, w sumie zawsze wychodzi mi w samym środku normy. Prolaktyny nie badałam.
Kiedyś brałam luteinę dopochwowo 16-25 dc. Wydłużyło cykle ale w ciążę nie zaszłam.
Zaczynam się poważnie martwic. Mąż się zbiera też do badania tak na wszelki wypadek.
Zaczynam znowu mierzyć temperaturę, bo niepewność mnie stresuje, zaczynam świrować i wszystkie objawy z ciała brać za owulację a potem za ciążę. Jak mierze temperaturę to wiem co się dzieje.
Pogadam z lekarzem za dwa tygodnie i dowiem się co i jak, poproszę tez o badania. -
nick nieaktualnyMalwa13 wrote:Hej,
dziewczyny. Cykle mam 31 dniowe, ostatni 32. Zawsze przed @ bolą mnie piersi i brzuch, a w tym cyklu nic. @ nie ma już 3 dzień, za to było jednodniowe beżowe plamienie wczoraj i żadnych objawów. Dzisiaj rano test negatywny cykle zawsze regularne, żadnych problemów nie było. Myślicie, że nagle hormony zwariowały?
U mnie odkąd się staramy, nie ma żadnych objawów PMS. Nic nie boli, nie ma nerwów. Częste współżycie zmniejsza te przykre objawy
Powtórz test za dwa dni albo zrób betę z krwi, będziesz miała pewnosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 08:08