X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Nati91Nati Znajoma

Wysłany: 20 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Co sądzę? Ja nie biorę bez monitoringu cyklu. Jeśli gin sprawdzi że owu była to dopiero powinien wdrażać duphaston bo owulacja się zatrzyma.

Nie powinno się przerywać w ciąży jak już bierzesz. Czyli jak bierzesz od któregoś dnia cyklu i wyjdzie Ci pozytywny wynik testu ciazowego to nie przerywasz aż do 14 tygodnia, chyba że lekarz zalecił inaczej.

No wlasnie dzieki!
    A mi nie stwierdziła, że owulacja była a wrecz przeciwnie, że lada moment będzie i już od razu kazała mi brać lek..
    w tym cyklu go jeszcze nie biorę..

starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, powinnaś słuchać swojego lekarza albo porozmawiać z nim o wątpliwościach albo zmienić lekarza. Informacje które mam ją albo którakolwiek z nas są sprawdzone a naszym przypadku i konsultowane z naszymi lekarzami. Ty przede wszystkim konsultuj się z lekarzem a nie forum :-)

• Nati91Nati Znajoma

Wysłany: 21 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nati, powinnaś słuchać swojego lekarza albo porozmawiać z nim o wątpliwościach albo zmienić lekarza. Informacje które mam ją albo którakolwiek z nas są sprawdzone a naszym przypadku i konsultowane z naszymi lekarzami. Ty przede wszystkim konsultuj się z lekarzem a nie forum :-)

wiem wiem, nie sugeruję się tylko forum :) po prostu muszę skonsultować to z innym lekarzem, bo miałam poczucie jakbym dostała receptę bez prawidłowego badania :/
    Pani doktor nawet "stwierdziła:, że owulacja jest blisko a i tak nakazała duphaston..ciężko powiedzieć nawet stwierdziła, bo może to jajeczko, może jakiś stary torbiel :o
    czekam z duphastonem do następnego cyklu..

starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trafić na mądrego lekarza to jak trafić na fryzjera który rozumie ile to jest 5mm :-) Ja po perypetiach z obydwoma profesjami, wreszcie mam profesjonalistów.
    Może skonsultuj z innym ginem?

• Nati91Nati Znajoma

Wysłany: 21 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zamierzam, a z jakiego miasta jestes?

starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam ;) a tu dalej martwa cisza :/
    Mazia jak po komunii ? Dalas rade mimo @ ...?
    Katharina a Ty jak tam ?
    Jak u reszty ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:58

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Czesc wam ;) a tu dalej martwa cisza :/
    Mazia jak po komunii ? Dalas rade mimo @ ...?
    Katharina a Ty jak tam ?
    Jak u reszty ?
    Hej Paulka. Po komunii ok. @ dała mi spokój w niedzielę ale w poniedziałek z samego rana mnie zaatakowala.
    Umówiłam się na 30 na monitoring...lekarz mi powiedział przez telefon że daje mi 2 cykle jeszcze i jak się nie uda to będzie trzeba myśleć o klinice leczenie niepłodności i inseminacji...zabił mnie ta informacja szczerze mówiąc...
    A Ty jak się czujesz?

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej Paulka. Po komunii ok. @ dała mi spokój w niedzielę ale w poniedziałek z samego rana mnie zaatakowala.
    Umówiłam się na 30 na monitoring...lekarz mi powiedział przez telefon że daje mi 2 cykle jeszcze i jak się nie uda to będzie trzeba myśleć o klinice leczenie niepłodności i inseminacji...zabił mnie ta informacja szczerze mówiąc...
    A Ty jak się czujesz?
    To dobrze ze spoznila sie ;) i moglas swobodnie imprezowac ;) wydaje mi sie ze jak teraz sie zajmie toba lekarz i te zastrzyki bedziesz miec mysle ze sie uda bo masz dwóch synow i objedzie sie bez kliniki :) nie denerwuj sie :*
    Dzięki u mnie ok brzuch rosnie ale waga nie hehe ;) juz czuje takie delikatne ruchy takie laskotanie ;p no i za tydzień w sobote dowiem sie kto tam mieszka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 19dc 5dpo. Staranka regularne. Mimo tego że miałam odpuścić to nie jest to takie łatwe. Dzisiaj dziwnie się czuję. Jest mi niedobrze i ciągnie mnie dołem brzucha. Ale niskie prawdopodobieństwo że to objawy ciąży, bo za szybko. W fazie lutealnej zwykle tak się gorzej czuje.
    W moim otoczeniu znowu wysyp ciąż i porodów. Kończy się 6 cykl starań.
    Przedwczoraj i wczoraj spalam cały dzień po pracy i noc. Dużo się dzieje i jeszcze przesilenie wiosenne i nawet starań mi się nie chce tak na prawdę. Dzisiaj planuje wyjść na bardzo długi spacer z psem, żeby trochę świeżego powietrza złapac.
    Paulla - może dziewczynka :-) a masz jakieś przypuszczenia? Takie przeczucie?

Mazia- też bym się zestresowala. Ale to też szansa na to, żeby bliżej się przyjrzeć ewentualnym problemom.

• Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) można dołączyć? Niebawem z mężem rozpoczniemy starania o drugiego dzidziolka. Póki co przygotowujemy się- ja kwas foliowy, mężu selen i po wakacjach bierzemy się do pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 10:08

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) my staramy się o pierwsze dziecko, po ślubie jesteśmy 2 lata, miesiąc po byłam w ciąży, ale poroniłam w 6 tyg. Później zmiana pracy, czekanie na stałą umowę i jesteśmy ;) niestety mam PCOS więc ciężko u mnie z owulacją... Zaczelam brać Ovarin i czaje się na olej z wiesiołka :)
    Powidzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 16:34

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Części dziewczyny miło Was poznać i zapraszamy :)
    Marza polecam olej z wiesiolka mi pomógł po Ok 3 mc stosowania i super sluz poprawił i jest go więcej, pamiętaj aby brać go do owulacji ;) i nie martw sie moja koleżanka Np zaszła z PCOS i ma teraz 3 letniego synka :)
    Pomarańcza czekamy na wieści :D

U mnie dzisiaj 27 dc żadnych nowości nie ma wiec zobaczymy co to bedzie ;)

Marza89, Pomarańczka83 lubią tę wiadomość

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Części dziewczyny miło Was poznać i zapraszamy :)
    Marza polecam olej z wiesiolka mi pomógł po Ok 3 mc stosowania i super sluz poprawił i jest go więcej, pamiętaj aby brać go do owulacji ;) i nie martw sie moja koleżanka Np zaszła z PCOS i ma teraz 3 letniego synka :)
    Pomarańcza czekamy na wieści :D

U mnie dzisiaj 27 dc żadnych nowości nie ma wiec zobaczymy co to bedzie ;)

No właśnie dużo dobrego słyszałam o wiesiołku więc mam nadzieję, że będzie dobrze ;) 30 idę do ginka, spróbuję monitoringu ;) ja dzisiaj 31 dc ale beta wyszła 1.20 więc lipa... Czekam na @ i start nowy cykl B) ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png

Wysłany: 28 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katharina92 :) sama już się nie mogę doczekać choć jeszcze 2 miesiące trzeba będzie się wstrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszla w 20 dniu cyklu dzisiaj. Zaczynamy 7 cykl.
    Idę do gina, bo owu była w 14. dniu cyklu, więc faza lutealna 6 dni. Średnia cyklu z ostatnich 6 miesięcy to 23 dni. A średnia fazy lutealnej to 9 dni.

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie @ przyszla w 20 dniu cyklu dzisiaj. Zaczynamy 7 cykl.
    Idę do gina, bo owu była w 14. dniu cyklu, więc faza lutealna 6 dni. Średnia cyklu z ostatnich 6 miesięcy to 23 dni. A średnia fazy lutealnej to 9 dni.
    Paula A bierzesz jakieś leki na ta krótka fazę lutealna ? Bo tak nie powinno być

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne

Wysłany: 29 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia ma rację. Paula, możesz mieć np. za wysoka prolaktyne. Tsh masz w porządku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny. Cykle mam 31 dniowe, ostatni 32. Zawsze przed @ bolą mnie piersi i brzuch, a w tym cyklu nic. @ nie ma już 3 dzień, za to było jednodniowe beżowe plamienie wczoraj i żadnych objawów. Dzisiaj rano test negatywny :( cykle zawsze regularne, żadnych problemów nie było. Myślicie, że nagle hormony zwariowały? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia, Pomarańczka - tsh mam w normie, w sumie zawsze wychodzi mi w samym środku normy. Prolaktyny nie badałam.
    Kiedyś brałam luteinę dopochwowo 16-25 dc. Wydłużyło cykle ale w ciążę nie zaszłam.
    Zaczynam się poważnie martwic. Mąż się zbiera też do badania tak na wszelki wypadek.
    Zaczynam znowu mierzyć temperaturę, bo niepewność mnie stresuje, zaczynam świrować i wszystkie objawy z ciała brać za owulację a potem za ciążę. Jak mierze temperaturę to wiem co się dzieje.
    Pogadam z lekarzem za dwa tygodnie i dowiem się co i jak, poproszę tez o badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Hej,

dziewczyny. Cykle mam 31 dniowe, ostatni 32. Zawsze przed @ bolą mnie piersi i brzuch, a w tym cyklu nic. @ nie ma już 3 dzień, za to było jednodniowe beżowe plamienie wczoraj i żadnych objawów. Dzisiaj rano test negatywny :( cykle zawsze regularne, żadnych problemów nie było. Myślicie, że nagle hormony zwariowały? :(

U mnie odkąd się staramy, nie ma żadnych objawów PMS. Nic nie boli, nie ma nerwów. Częste współżycie zmniejsza te przykre objawy :-)
    Powtórz test za dwa dni albo zrób betę z krwi, będziesz miała pewnosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 08:08

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ