Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc widze ze tu nadal martwa cisza ;p co słychać u Was ? U nas ladna pogoda cieplutko a mnie chorobsko dopadło nie cierpie sie leczyc "domowymi" sposobami wole tabletki ;p hehe ale teraz nie ma jak .A i za dwa tygodnie ide na plec ciekawosc mnie juz zżera ;p
-
Paulka89 wrote:Czesc widze ze tu nadal martwa cisza ;p co słychać u Was ? U nas ladna pogoda cieplutko a mnie chorobsko dopadło nie cierpie sie leczyc "domowymi" sposobami wole tabletki ;p hehe ale teraz nie ma jak .A i za dwa tygodnie ide na plec ciekawosc mnie juz zżera ;p
Starania od 01.2018
24.04- pierwszy cykl z CLO
27.06 - HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyMazia89 wrote:Hej Paulka:) u mnie nic ciekawego...@ za dwa dni, akurat mam komunię syna w niedzielę to mnie zaleje...u Ciebie już 14 tydz ale ten czas leci
-
Paulka89 wrote:Moze nie przyjdzie ;p bo tak to faktycznie kiepska opcja i akurat drugi dzień a kiedy ten zastrzyk itd ?
Starania od 01.2018
nick nieaktualnyMazia89 wrote:Nie mam pojęcia kiedy zastrzyk...w tym cyklu nie wypaliło przez ta majówkę, zastanawiam się czy wogole iść jeszcze na monitoring teraz czy całkiem skończyć starania...
-
nick nieaktualnyNati dupka bierze się na podtrzymanie. Ja brałam przy poronieniu. Jeśli poronienie nie jest spowodowane niskim poziomem progesteronu, to dupek nie podtrzyma ciąży. To info od mojej ginekolog.
Ja mam i luteinę i dupka. Ale podobno lepiej brać duphaston. Gdzieś czytałam, że u chłopców w łonie matki luteina może spowodować jakieś wady narzadow płciowych. Ale nie znalazłam żadnego potwierdzenia.
Jest więcej wskazań do brania duphastonu ale ja znam z doświadczenia tylko ten.
Brałam za to luteinę przy krótkiej fazie lutealnej od 16 do 25 dnia. I w sumie niewiele dałaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 21:33
-
nick nieaktualny
-
ale ja chyba w ogóle nie chce zaczynać go brać.. dała mi go z powodu tego, że okres zaczynam w 1 dzień lekkimi plamieniami..boje się, że jak zacznę to łykać to wszystko rozreguluje..
ale jak w ciąży nie można przestać? rozumiem, że wtedy kiedy bierzesz, ale jak nie bierzesz to nie zaczynasz?starania od 01.2018 -
Nati91Nati wrote:ale ja chyba w ogóle nie chce zaczynać go brać.. dała mi go z powodu tego, że okres zaczynam w 1 dzień lekkimi plamieniami..boje się, że jak zacznę to łykać to wszystko rozreguluje..
ale jak w ciąży nie można przestać? rozumiem, że wtedy kiedy bierzesz, ale jak nie bierzesz to nie zaczynasz?
Starania od 01.2018
nick nieaktualnyNati91Nati wrote:ale co sadziecie o braniu duphastonu kiedy owulacja występuję w 18-20dc?
Co sądzę? Ja nie biorę bez monitoringu cyklu. Jeśli gin sprawdzi że owu była to dopiero powinien wdrażać duphaston bo owulacja się zatrzyma.
Nie powinno się przerywać w ciąży jak już bierzesz. Czyli jak bierzesz od któregoś dnia cyklu i wyjdzie Ci pozytywny wynik testu ciazowego to nie przerywasz aż do 14 tygodnia, chyba że lekarz zalecił inaczej. -
nick nieaktualny