X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Kotwica2018 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie jakieś objawy ciąży jeszcze przed miesiączka? To jest w ogole możliwe.

Kotwica2018
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wróciłam z pracy i wyjęłam z siebie ten korek zwany tamponem i było duuuuzo sluzu w zabarwieniu żółtym a w nim delikatne brązowe plamienie ale takie pod światło wiec albo sie @ rozkręci albo....
    Zobaczymy :)

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań

Wysłany: 1 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybkaaga chyba wszystkie mamy cos zakodowane w tej głowie ja tez jakoś nie wierze Hehehe ;)
    Właśnie jestem ciekawa i podłączam sie do pytania Kotwicy :D

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz barku @. Żadnych mdłości boli brzucha itp itd

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne

Wysłany: 1 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia jeśli to oczywiście nie tajemnica to z pierwsza ciaza starałas sie czy raczej wpadka ? :)

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Mazia jeśli to oczywiście nie tajemnica to z pierwsza ciaza starałas sie czy raczej wpadka ? :)
    Powiem tak : ani wpadka ani nie starania. Byłam świadoma że może być ciąża ale jakoś nie przejmowalam się tym i nie myślałam czy będzie ciąża czy nie dlatego test zrobiłam po tygodniu od terminu @ i już kiedy konczylam zakraplac test to widziałam że pojawia się druga mocna krecha:D

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018

Wysłany: 1 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten luz którego brakuje teraz i każdej z Nas by sie przydał :D co ma byc to bedzie :D

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Ten luz którego brakuje teraz i każdej z Nas by sie przydał :D co ma byc to bedzie :D
    Dokładnie Katharina dużo łatwiej gdy podchodzi się na luzie...przy drugiej ciąży już się staraliśmy i też już testy owulacyjne robiłam obserwowałam się myślałam ale w drugim cyklu się udało A teraz zobaczymy co z tego wyjdzie.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pamiętam jak to było u mnie ale raczej nie miałam jakiś wczesnych objawów ciążowych;-)

eikte6hhtpigifg0.png
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja chyba też nie miałam żadnych objawów. Pamiętam tylko że w dniu spodziewanej @ miałam jakieś brudy. Myślałam że to zbliżającą się @ a tu tescik i 2 kreski :-).
    Jutro o 8.30 mam wizytę u gina.

5cs.
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agus ja też jutro ale dopiero o 18 :D daj znać jak po wizycie:D

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Paulka nie bądź taka pewna że nie było bo mogła być wcześniej zanim robiłaś testy. A dzisiaj robiłaś też czy już nie ?
    Nie dzisiaj nie robiłam juz bo szkoda mi ich używać :p skoro wiem ze po juz jest chyba hehe ;) no to nic posiedzę z wami dluzzzej hehe;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus267 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja chyba też nie miałam żadnych objawów. Pamiętam tylko że w dniu spodziewanej @ miałam jakieś brudy. Myślałam że to zbliżającą się @ a tu tescik i 2 kreski :-).
    Jutro o 8.30 mam wizytę u gina.
    Agus daj znać jak po lekarzu ;)

• agus267 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Nie dzisiaj nie robiłam juz bo szkoda mi ich używać :p skoro wiem ze po juz jest chyba hehe ;) no to nic posiedzę z wami dluzzzej hehe;)
    Ja myślę że to z powodu choroby. Albo nie było albo Ci się poprzesuwala. Ja bym się wcale nie zdziwiła jakby u mnie też nie było w tym cyklu bo trochę się stresowałam i tymi badaniami a potem jak wyszła tą bakteria. No nic, jutro zobaczymy.

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga albo wy dziewczyny moze sie orientujecie czy jeżeli nie było by owulacji to mimo to bylaby podwyzszona temperatura po owulacji ?
    Po czym mozna zobaczyc ze owulacji nie było niewiem ciagle jest niska temperatura ? Czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotwica2018 wrote:
    Mialyscie jakieś objawy ciąży jeszcze przed miesiączka? To jest w ogole możliwe.
    Ja tez nie miałam nic przed @dopiero w 5,6 tyg mdłości trwajace tydzień dwa i tyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina a ty jak chcesz miec pewnosc co i jak czy sie udało zbadaj szyjkę macicy jeżeli jest nisko i twrda ( porównanie do czubka nosa) na prwno się udało jeżeli jest miękka ( jak usta) to przyjdzie @ ja u siebie patrzyłam i gdy byla miekka wiedziałam ze juz nic. Tego nie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:17

Wysłany: 1 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Katharina a ty jak chcesz miec pewnosc co i jak czy sie udało zbadaj szyjkę macicy jeżeli jest nisko i twrda ( porównanie do czubka nosa) na prwno się udało jeżeli jest miękka ( jak usta) to przyjdzie @ ja u siebie patrzyłam i gdy byla miekka wiedziałam ze juz nic. Tego nie bedzie
    Dzięki Paulka za rady ale ja nigdy sobie sama nie badałam i nie wiem czy akurat jest twarda czy miękka czy wysoko czy nisko bo nie mam porównania, plamienia juz nie mam żadnego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko taka znam metode na ciąże bez testow przez badanie szyjki :p no to czekamy ;)....

• agus267 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Aga albo wy dziewczyny moze sie orientujecie czy jeżeli nie było by owulacji to mimo to bylaby podwyzszona temperatura po owulacji ?
    Po czym mozna zobaczyc ze owulacji nie było niewiem ciagle jest niska temperatura ? Czy jak?
    Hmmm....ciezko zbadać czy była owu czy nie. Najlepszym dowodem jest zbadanie progesteronu. Jak mierzysz temperature to zazwyczaj nagły zwyz o 0,2 śr. świadczy że była. Jeżeli rośnie powoli to jej nie było

5cs.
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ