X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Agus ale to te nie było Przytulanka w dniu owulacji to jeszcze nic nie znaczy bo było dzień wcześniej A przecież plemniki żyją długo. Więc skoro owu była to nadzieja jest
    No niby było przytulanie dzień przed owulacja ale jakoś czarno to widzę:-(

5cs.
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus wszystko się wyjaśni za dwa tygodnie. W tym samym czasie będziemy mogły testować:D

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie denerwuj się, mazia ma rację, "chłopaki"mają długą żywotność i a nuż się udało;-)
    Ja zrobiłam test owu. we wtorek negatywny chociaż niewiele brakowało do pozytywnego, w środę nie robiłam bo pić mi się chciało i opiłam się jak głupia i nie było sensu robić a wczoraj 100% negatyw, kreska ledwo widoczna i wczoraj bez przytulania. Więc nici z tego i kolejny cykl przedemną . Wiecie co nawet denerwować mi się już nie chce;-)

eikte6hhtpigifg0.png
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie we wtorek pobolewal jajnik. W środę rano test owu pozytywny i cały dzień dosyć mocny ból jajnika. Od niedzieli do środy włącznie ♡. Dzisiaj temperatura najwyższa ze wszystkich do tej por. Wczoraj była 36.22 A dzisiaj 36.68.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Agus ale to te nie było Przytulanka w dniu owulacji to jeszcze nic nie znaczy bo było dzień wcześniej A przecież plemniki żyją długo. Więc skoro owu była to nadzieja jest
    Dokladnie tak nie stresuj sie a plemniki zyja nawet do 5 dni tak kiedys czytałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga I Mazia to teraz macie dwa tygdonie czekania ;) testujecie przed @ czy wcale?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Aga I Mazia to teraz macie dwa tygdonie czekania ;) testujecie przed @ czy wcale?
    Ja mam zamiar dopiero 21 zatestowac ale co z tego wyjdzie to nie wiem :D tymbardziej że w szafce 8 testów:D

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Ja mam zamiar dopiero 21 zatestowac ale co z tego wyjdzie to nie wiem :D tymbardziej że w szafce 8 testów:D
    A kiedy masz @?

• agus267 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Mnie we wtorek pobolewal jajnik. W środę rano test owu pozytywny i cały dzień dosyć mocny ból jajnika. Od niedzieli do środy włącznie ♡. Dzisiaj temperatura najwyższa ze wszystkich do tej por. Wczoraj była 36.22 A dzisiaj 36.68.
    Miałam dokładnie takie same objawy. Tylko że mnie jajnik cały dzień pobolewa w środę. My od niedzieli do wtorku ♡ bo w środę już nie wyszło.:-(. Nie mam w domu ani jednego testu i nie kupuje. Czekam na @, no chyba że jakimś cudem nie przyjdzie to wtedy kupię.
    Paulka a Ty kiedy masz wizytę? Idziesz po te wyniki dzisiaj?

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe łatwo z sie mówi ze sie poczeka do dnia @ a jak przychodzi co do czego to jest inaczej ;)
    Ja sobie skinę w poniedziałek hehe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus267 wrote:
    Miałam dokładnie takie same objawy. Tylko że mnie jajnik cały dzień pobolewa w środę. My od niedzieli do wtorku ♡ bo w środę już nie wyszło.:-(. Nie mam w domu ani jednego testu i nie kupuje. Czekam na @, no chyba że jakimś cudem nie przyjdzie to wtedy kupię.
    Paulka a Ty kiedy masz wizytę? Idziesz po te wyniki dzisiaj?
    Agusia nie ide bo tak jak mówi mazia będę siedziala i na necie czytala hehe lekarza mam za tydzień na 16tego ;) na 16ta godzine ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie dzisiaj energia uleciala:( dzisiaj mam straszne zawroty głowy ale od czego niewiem :/ cisnienie ok i niewiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:07

• Kotwica2018 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia, pokażesz wykres temp?

Kotwica2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ponownie negatyw, a robie pepino 10-tki wiec są mega czułe. Ale wiecie co? Tak pomyślałam, że może to i dobrze... 16-go kwietnia mam HSG a ponoć po tym 3 cykle są kluczowe i najczęściej w nich wychodzi a z drugiej strony 2 maja wylatujemy do Azji na 2 tygodnie, więc może to będzie ten idealny czas? :) Może malusieńką pamiątkę z Azji przywiozę hehe

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Agusia nie ide bo tak jak mówi mazia będę siedziala i na necie czytala hehe lekarza mam za tydzień na 16tego ;) na 16ta godzine ;)
    W sumie racja. Jesteś pewno bym robiła to samo, szukała po necie :-)
    Kobitki, które prowadzą tutaj na ovu wykresy?

5cs.
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    U mnie dzisiaj ponownie negatyw, a robie pepino 10-tki wiec są mega czułe. Ale wiecie co? Tak pomyślałam, że może to i dobrze... 16-go kwietnia mam HSG a ponoć po tym 3 cykle są kluczowe i najczęściej w nich wychodzi a z drugiej strony 2 maja wylatujemy do Azji na 2 tygodnie, więc może to będzie ten idealny czas? :) Może malusieńką pamiątkę z Azji przywiozę hehe
    Dlaczego masz robione HSG? Z polecenia lekarza czy sama ż siebie?

5cs.
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotwica2018 wrote:
    Mazia, pokażesz wykres temp?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c377684d573e.png

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Kotwica2018 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygląda dobrze ten wykres, Mazia.
    Agus: ja prowadzę wykres Ale nie na ovufriend.

Kotwica2018
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi ostatnio smaka na naleśniki więc dzisiaj muszę zrobić na obiadek :)
    Paulka ja w środę miałam taki dzień jakby mi ktoś zasilanie wyłączył, usypiałam na siedząco, jakoś zimno mi było, a wczoraj jeszcze mnie jajniki kuły a dzisiaj już ok:) Tylko mnie ta pogoda dobija, jak nie zimno to wietrznie,aż się nie chce nigdzie wychodzić, gdzie ta wiosna...

eikte6hhtpigifg0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotwica czemu mowisz ze nie wyglada dobrze w sensie ?
    Rybkaaga juz nie cale dwa tyg i bedzie wiosna i moze sie zrobi w końcu ciepło ;) juz bliżej niż dalej ;) a z czym robisz naleśniki ? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 13:47

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ