Staraczki 2018 ;) vol2
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNawiąże do dyskusji o blokadzie. Ja miałam rok bez blokady. Po prostu odstawiłam pigułki i już. Nie myślałam o ciazy ani o zabezpieczaniu. Stres w granicach rozsądku, zwykle wynikający z pracy. I co? I nic... Bo organizm dawał sygnały że jest coś nie tak a ja olewalam. Potem wyszła niedomoga i mimo leczenia nie zaszłam w ciążę. Teraz planuje, sprawdzam temperaturę i śluz. Ale nie planuję przytulanek i czerpie radość całymi garściami z tych wspólnych chwil. Dla mnie ta blokada następuje kiedy przestajemy się cieszyć ze współżycia i traktujemy to ja produkcja niemowlęcia zamiast przyjemności. Jak wkrada się rutyna to po naszej stronie leży rozkręcenie sytuacji. Facetowi rybka, ale dla nas nie. Orgazm też odgrywa rolę przy zapłodnieniu (podobno może przeszkadzać w implantacji).
-
Paula 90 wrote:Orgazm też odgrywa rolę przy zapłodnieniu (podobno może przeszkadzać w implantacji).
Ogólnie orgazm nie jest wyznacznikiem płodności, ze jeśli go nie ma to ciazy tez nie bedzie, może ułatwiać zajście bo skurcze niby moga więcej plemników zasysać itd
Cieżko trafić z orgazmem w implantację bo ta następuje długo po zapłodnieniu najczęściej w terminie bliskim @
03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
08.2017 rozpoczęcie starań -
nick nieaktualnyTak, skurcze mogą zakłócić lub przerwać implantację. Oczywiście, że orgazm nie jest wyznacznikiem płodności. Przykładem są całe pokolenia kobiet, które uważały go za coś zdrożnego i nie śmiały dochodzić przy swoich mężach/partnerach. Bardzo łatwo trafić w implantacje w przypadku współżycia co drugi dzień lub codziennie. Implantacja to proces który trwa 4-10 dni. Na każdym etapie drogi z jajnika do macicy może zostać zaburzona.
-
Kolorowaola wrote:U mnie bez zmian,brzuch pobolewa dość mocno,czuje jakby lada chwila miała przyjść @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 07:33
Mazia89 wrote:Katharina chyba się nie doczekamy odpowiedzi od Kolorowaola:( wogole wszystkie dziewczyny gdzieś uciekły
Zajęte staraniami
nick nieaktualny
-
Paulka89 wrote:Cześć dziewczyny nie moge bez was żyć hehe u mnie nie ma @ :p ale i tak siedze jak na szpilkach hehe
Starania od 01.2018
24.04- pierwszy cykl z CLO
27.06 - HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyHehehe dziewczyny moze zajete staraniami albo cos :p
To mój dzisiejszy test
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/471c589e7feb.jpg
Więc jak testowa juz tak sciemniala moge chyba uznać ze sie udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:43
-
Paulka89 wrote:Hehehe dziewczyny moze zajete staraniami albo cos :p
To mój dzisiejszy test
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/471c589e7feb.jpg
Więc jak testowa juz tak sciemniala moge chyba uznać ze sie udało
Starania od 01.2018
24.04- pierwszy cykl z CLO
27.06 - HSG jajowody drożne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny